PUNKS: THE COMIC #1

Writer: Joshua Hale Fialkovpunksthecomic
Artist: Kody Chamberlain
Image Comics

Οι punks επιστρέφουν με καινούργιες ιστορίες στο ανανεωμένο cult comedy comic PUNKS: THE COMIC. Εγώ κατάλαβα πως ήταν μια πιο παλιά σειρά από τις σελίδες του. Γιατί μέσα σε όλα που γίνονται, μας προσφέρει και ένα θερμό καλωσόρισμα! Nipple!

Ξεφύγαμε από το θέμα. Όπως είπα, ξαναέρχονται με νέες περιπέτειες τέσσερα άτομα – θα μπορούσαμε να πούμε – ο Dog, ο Skull, ο Fist και ο Abe Lincoln. Ο τελευταίος γνωρίζει πως ήταν ο πρόεδρος της Αμερικής που έφαγε μια σφαίρα στο κεφάλι. Οπότε είναι ο μοναδικός από αυτό το κουαρτέτο με αυτογνωσία, λέγειν και (που και που) καλές “συμβουλές”.

Όλοι μαζί, όμως, οι φίλοι μας – όχι τόσο μεταξύ τους – ζουν σε ένα διαμέρισμα, με συχνά πειράγματα, έντονο λεξιλόγιο και γροθιές. Η βία κυριαρχεί γενικά στο  comic, είτε σε χτυπάνε με μπαστούνι είτε σκοτώνοντας gnomes. Την περισσότερη βία, βέβαια, τη δέχεται ο Dog, ο οποίος είναι ο ενοχλητικός της υπόθεσης. Θέλω να υποθέσω πως αντιπροσωπεύει όλους εκείνους που θέλουν punksthecomic1να χτυπήσουν το κατεστημένο στα μούτρα, με τα λεφτά του μπαμπά και της μαμάς!

Ακόμα υπάρχει ο οξύθυμος νέος – βράζει το αίμα του – ο Skull. Ο οποίος, θέλω να σημειώσω εδώ, μπορεί και πετάει fireballs! Ο Abe, μιας και είναι πιο σοφιστικέ, περιγράφει εκείνους που έχουν διαβάσει και μιλάνε με θεωρίες. Και, όπως παντού, υπάρχει ο comic relief character, o Fist, που για να ενισχύσουμε τη θέση του, δεν έχει στόμα και μιλάει με καρτέλες.

Οπότε, έχουμε τέσσερις νέους να μας μιλάνε για τον καταναλωτισμό, την εξουσία κτλ., με τον δικό τους μοναδικό τρόπο, μέσα από διαπληκτισμούς και χτυπήματα σε ένα αρκετά ζωντανό σχέδιο. Σχέδιο το οποίο θυμίζει κολάζ (ευρηματικότατος ο κύριος Chamberlain) και αρκετά τα εξώφυλλα των δίσκων των Sex Pistols.

Τέλος, για να μη βαρεθείτε ή κουραστείτε καθώς διαβάζετε, μέσα στις σελίδες του οι δημιουργοί σας προσφέρουν διάφορα παιχνίδια γνώσης και εξυπνάδας. Με ένα σμπάρο, δυο τρυγόνια!