A MONTH IN COVERS (October 2014)

Καλώς ήρθατε στη στήλη που κοιτάει τη βιτρίνα και αγνοεί το περιεχόμενο. Καθώς πρόκειται μόλις για το δεύτερο installment του A MONTH IN COVERS, μπορείτε να επισκεφθείτε το πρώτο άρθρο της στήλης για περισσότερες πληροφορίες και κανόνες, αλλα και να απολαύσετε τα εξώφυλλα του Σεπτεμβρίου.

Σε ένα μήνα που επικρατούσε της κακόγουστιας το πανηγύρι σε πολλά variant programs, με τα cringe inducing “Selfie Variants” της DC και τη μάστιγα των εξώφυλλων, τα “Deadpool Variants” της Marvel, διαλέγω τα δέκα καλύτερα covers, αγνόωντας, φυσικά, τα προαναφερθέντα. Η Vertigo είχε ενα σχετικά καλό οπτικό αποτέλεσμα με τα “Defy Covers Variants”, αλλά για λόγους αυθυπαρξίας αυτής της στήλης δεν μπορώ να τα επικροτήσω. Πάμε, λοιπόν, και όπως πάντα τα σχόλια σας είναι επιθυμητά και καλοδεχούμενα.

BLOOD QUEEN #5
Cover Artist: Jay Anacleto
Dynamite Entertainment

Blood Queen 5

Η μειλίχια στάση και έκφραση της Blood Queen, σε αντιπαράθεση με το μακάβριο καδράρισμα από νεκροκεφαλές, προκαλούν μια ανησυχία. Τα νύχια της, με τα αριστοτεχνικά σχεδιασμένα δάχτυλα, χαράζουν στο κρανίο το επόμενο της ξόρκι, όταν ξαφνικά αντιλαμβάνεσαι ότι τα μαγικά σύμβολα έχουν χαραχθεί υπομονετικά σε όλα τα κρανία.

COLDER: BAD SEED #1
Cover Artist: Juan Ferreyra
Dark Horse Comics

Colder Bad Seed 1

Όταν το 2012 πρωτοεμφανίστηκε η σειρά COLDER, το εξώφυλλο του πρώτου τεύχους έκανε τόση μεγάλη (και τρομακτική) εντύπωση που με άνεση μπήκε στα 200 καλύτερα εξώφυλλα που ψηφίσαμε ένα χρόνο μετά, στην θέση Νο 63, μάλιστα. Αυτή τη φορά ο τρόμος επαναλαμβάνεται με ένα πρόσωπο φτιαγμένο από… δάχτυλα. Οι περισότεροι καλλιτέχνες τρέμουν στον σχεδιασμό των δαχτύλων, αλλά ο Juan Ferreyra του δίνει και καταλαβαίνει!

THE COLLECTOR HC
Cover Artist: Sergio Toppi
Archaia

Collector HC

O εκλιπών Sergio Toppi καταφέρνει να μπει στη λίστα, χάρη στην αμερικάνικη έκδοση του IL COLLEZIONISTA, με ένα εξώφυλλο χαρακτηριστικό του ύφους του καλλιτέχνη. Η αγέρωχη, αλλά και σατανική φιγούρα της γυναίκας δεσπόζει και προστάζει να την κοιτάξεις στα μάτια. Το ίδιο συμβαίνει και με τις υπόλοιπες λεπτομέρειες που ξεπετάγονται τολμηρά, χάρη στη χρήση του λευκού.

GEORGE ROMERO’S EMPIRE OF THE DEAD ACT TWO #2
Cover Artist: Alexander Lozano
Marvel Comics

George Romero 2

Όχι άλλα ζόμπι!

Παρόλο που δεν είμαι fan του είδους και τα τελευταία χρόνια τα συναντά κανείς παντού, το συγκεκριμένο δε μπορούσα να το ξεχάσω. Η στάση του σώματος, η άγρια έκφραση, η μολότοφ, το φλεγόμενο κορμί και, φυσικά, το κίτρινο και το κόκκινο. Θυμίζοντας poster από ταινία των 70s, αυτό το κίτρινο κάνει αδύνατο να το προσπεράσει κανείς στο ράφι.

HEXED #3
Cover Artist: Emma Rios
Boom! Studios

Hexed 3

Το HEXED και η Emma Rios κάνουν επανεμφάνιση στη λίστα με ένα εξώφυλλο που πλέκει το logo μαζί με την αφήγηση. Το μοτίβο της κορδέλας έχει να κάνει με την εμφάνιση της villain της σειράς, Madame Cymbaline, η οποία καδράρει/περικυκλώνει με τη φιγούρα της τους ήρωες της σειράς. Άλλο ένα τεύχος έμεινε για να τελειώσει η σειρά και μένει να δούμε εάν θα βρει την θέση του στα 10 καλύτερα του Νοεμβρίου.

LOW #4
Cover Artist: Greg Tocchini
Image Comics

Low 4

Η δεύτερη επανεμφάνιση του μήνα ανήκει στον Greg Tochinni και την δουλειά του στο LOW, που είναι τόσο εξαιρετική κάθε μήνα που δυσκολεύομαι να φανταστώ πως δε θα είναι μόνιμος κάτοικος αυτής της στήλης. Η οργιαστική φαντασία, αλλά και η σκέψη που έχει το συγκεκριμένο εξώφυλλο, με συναρπάζει, με το θρόνο από ρομπότ, το μπλε μαξιλάρι, τις αλυσίδες, την παλλακίδα και το αίμα, αλλά κυρίως με το λάβαρο που διπλώνει για να καλύψει το σταυρωμένο ανδροειδές. Συμπυκνωμένη ομορφιά.

MARVEL 75TH ANNIVERSARY CELEBRATION #1
Cover Artist: Paolo Rivera
Marvel Comics

Marvel 75th

Ο διοπτροφόρος Peter Parker, αφιέρωμα στον Steve Ditko, διαβάζει το MARVEL COMICS #1 του 1939 και, πίσω του, μέσα από τα πολλά panels γεμάτα με την ιστορία της Marvel, ξεπηδάει η άλλη του ζωή, ο Spider-Man. Δεν είναι και εύκολο να κάνεις ένα εξώφυλλο για τα 75 χρόνια της Marvel, αλλά ο Paolo Rivera χτυπάει διάνα με μια εικονική δουλειά.

MIRACLEMAN #11 (Variant)
Cover Artist: Pascal Campion
Marvel Comics

Miracleman 11 Pascal Campion Var

Ένα πανέμορφο και ποιητικό εξώφυλλο, το variant του Pascal Campion για το MIRACLEMAN #11 ελκύει με την απλότητα και τη χρήση των κάθετων γραμμών που κυβερνούν τις φιγούρες. Το παράθυρο, τα κάθετα βιβλία, αλλά και το logo που ακολουθεί την ίδια κατεύθυνση και αναχρωματίζεται αρμονικά με το έργο, δίνουν μια βαρύτητα στο νόημα της στάσης του χεριού της γυναίκας.

Υ.Γ: Το MIRACLEMAN είναι ο καλύτερος τίτλος που διαβάζω αυτή τη στιγμή και, ναι. το ξέρω, άργησα λιγάκι!

UNCANNY X-MEN #27
Cover Artist: Chris Bachalo
Marvel Comics

Uncanny X-Men 27

Με ένα ασυνήθιστα, για τα πρότυπα του Chris Bachalo, λιτό δημιούργημα και με αντίστοιχα λιτή χρωματική παλέτα, το συγκεκριμένο εξώφυλλο παίρνει υπόψη του το status quo του Cyclops, που τον θέλει με “χαλασμένες” δυνάμεις. Η τεθλασμένη οπτική ακτίνα που αποφεύγει το κολιμπρί βγάζει μια λυρική διάθεση στον θεατή. Η κόκκινη φάσα που είχα αναφέρει και για το ELEKTRA #6 τον προηγούμενο μήνα κάνει λιγότερη “ζημιά” εδώ, λόγω καλύτερης χρωματικής αρμονίας.

VAMPIRELLA #5
Cover Artist: Jenny Frison
Dynamite Entertainment

Vampirella 5

Η τρίτη επανείσοδος του μήνα ανήκει στην Jenny Frison, αυτή τη φορά με Vampirella. Μια ευαίσθητη σύνθεση που συνδυάζει με επιτυχία τον ρομαντισμό και το horror. Πέρα απο το σχέδιο, είχαμε μιλήσει στα σχόλια για την ιδιαίτερη χρήση των χρωμάτων που κάνει η Frison. Το ροζ φιλμ χρώματος που έχει πασαλείψει σχεδόν ολόκληρο το έργο το κάνει να μοιάζει με φωτογραφία που βρισκόταν πίσω από γυαλί πολλά χρόνια, εφέ που ανυψώνει το τελικό αποτέλεσμα.