SNAPSHOT REVIEWS 06-11-14

Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

ACTION COMICS #35action35
Writer: Greg Pak
Artists: Scott Kolins, Vicente Cifuentes
DC Comics

Στον απόηχο του “Doomed” storyline, που έληξε με τη μεγάλη σύγκρουση Superman-Brainiac, ο Clark επιστρέφει στη Γη και προσπαθεί να προσαρμοστεί στο νέο κόσμο. Για να το πετύχει, θα επισκεφθεί κάποια γνώριμα μέρη (Fortress of Solitude, Smallville, Wayne Manor) και θα μιλήσει με φίλους (Supergirl, Lana Lang, Bruce Wayne). Όμως, όπως αρκετές φορές στο παρελθόν, αυτό οδηγεί τον Clark να αμφισβητήσει τη θέση του Superman στον κόσμο και, έτσι, θα γράψει ένα άρθρο υπό τον τίτλο: “Who Needs Superman, Anyway?”, κάτι που θα προκαλέσει διαφορετικές αντιδράσεις στη Lois και τη Lana.

Ένα μεταβατικό τεύχος, που δε μας λέει και πολλά πράγματα. Περιμένουμε να δούμε την κατεύθυνση που θα έχει από εδώ και πέρα ο Superman και, βέβαια, αν θα κρατήσει το μούσι που απέκτησε.

s&ww12SUPERMAN/WONDER WOMAN #12
Writer: Charles Soule
Artists: Jack Herbert, Walden Wong, Cliff Richards
DC Comics

Και, αφού ο Clark επέστρεψε για τα καλά (και είδε πεντακόσιους νοματαίους), είπε να συναντήσει και την αγαπημένη του Diana. Μετά τις αγκαλίτσες και τα φιλάκια, είπαν να… συνεχίσουν στο σπίτι της Diana (oh, yeah…) στο Λονδίνο (η Diana έχει μπρελόκ με το σήμα του Superman! So cute!). Φυσικά, θα τους διακόψει ένα τέρας που δημιουργήθηκε από ένα λουλούδι από τον Krypton, που της είχε δωρίσει πριν καιρό ο Clark. Παράλογο; Δεν απαντάει…

Η μάχη που ακολουθεί είναι ψιλοαδιάφορη και το μόνο που αξίζει είναι το καυγαδάκι του ζευγαριού. Δε μπορώ να καταλάβω γιατί δεν εστιάζει εκεί η σειρά. Στην (ας πούμε) καθημερινή συμβίωση του Superman με τη Wonder Woman. Κουτσομπολιά θέλουμε, κύριοι! Επίσης γιατί δεν ενημέρωσε κανείς τους cover artists ότι ο Superman έχει πλέον μούσι;

EARTH 2 #27earth27
Writer: Marquerite Bennett, Tom Taylor
Penciler: Andy Smith, Trevor Scott, Marcus To, Scott Hanna
DC Comics

Η αλήθεια είναι ότι περίμενα με ανυπομονησία την επιστροφή της Power Girl και της Huntress στην Earth 2, κυρίως για να δω πως θα αλληλεπιδρούσαν με τους νέους ήρωες που έχουν προκύψει εκεί. Ένα λαμπρό δείγμα βλέπουμε στο τεύχος #27, το οποίο περιστρέφεται γύρω από το ερώτημα “τι είναι οικογένεια”; Η εκτέλεση είναι εξαιρετική με διάφορα παράλληλα flashbacks, όμως απαιτεί μια καλή γνώση του τι έχει συμβεί έως τώρα.

Ο Superman (Val-Zod), ο Batman (Thomas Wayne), η Red Tornado (Lois Lane), η Power Girl (Kara Zor-El – υιοθετημένη κόρη της Lois και παιδική φίλη του Val-Zod στον Krypton) και η Huntress (Helena Wayne – εγγονή του Thomas, τον οποίο θεωρούσε νεκρό) θα κληθούν να ανταποκριθούν σε μια κλήση για βοήθεια στο CERN. Αυτό όμως είναι απλά η αφορμή για να δούμε το πώς θα δοκιμαστούν οι σχέσεις τους. Good stuff.

batman35BATMAN #35
Writer: Scott Snyder, James Tynion IV
Penciller: Greg Capullo, Kelley Jones
DC Comics

Μετά το “Zero Year”, που είχε τις καλές και τις κακές του στιγμές, οι Snyder και Capullo παρουσιάζουν το νέο κεφάλαιο στο μεγάλο run τους στο BATMAN. Και το ξεκινούν πολύ δυναμικά. Όπως καταλαβαίνει κανείς και από το εξώφυλλο του τεύχους, το βασικό κομμάτι του αφορά τη σύγκρουση του Σκοτεινού Ιππότη με τα υπόλοιπα μέλη της Justice League. Γιατί να του επιτεθεί, όμως, η Justice League; Ποιος βρίσκεται πίσω από αυτό το – αφύσικο – γεγονός; Κάποια ερωτήματα θα απαντηθούν άμεσα, για κάποια άλλα θα χρειαστεί να περιμένουμε.

Ο Snyder παίρνει ένα ρίσκο, παρουσιάζοντας ένα σενάριο που έχουμε δει στο παρελθόν, με τον Batman να αντιμετωπίζει ή να προετοιμάζεται για ενδεχόμενη σύγκρουση με τη Justice League. Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε το Snyder twist. Κατά τα λοιπά, ο Capullo έχει την ευκαιρία να ασχοληθεί με πολλούς ήρωες και δεν την αφήνει να πάει χαμένη (ΘΕΛΩ Ο CAPULLO ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΟ WONDER WOMAN ΤΩΡΑ!), ενώ υπάρχει και μια ψιλοαδιάφορη back-up ιστορία (αν και πιθανόν να περιέχει στοιχεία που θα κολλήσουν με την κύρια ιστορία).

DETECTIVE COMICS #35detective35
Writer: Benjamin Percy
Penciller: John Paul Leon
DC Comics

Νέα creative team, νέο storyline. Το αποτέλεσμα; Υπέροχο! Στο πρώτο μέρος του story-arc “Terminal”, ο Batman θα χρειαστεί να λύσει ένα μυστήριο σε έναν ασυνήθιστο χώρο, το Διεθνές Αεροδρόμιο της Gotham. Εκεί θα προσγειωθεί ανώμαλα ένα ακυβέρνητο αεροσκάφος, του οποίου το πλήρωμα και οι επιβάτες είναι νεκροί, αποτέλεσμα μιας τρομοκρατικής επίθεσης με βιολογικά όπλα. Θα καταφέρει ο Batman να εξιχνιάσει το έγκλημα, προτού ο ίδιος και όσοι έχουν παγιδευτεί στο αεροδρόμιο ακολουθήσουν την ίδια μοίρα με τα θύματα; Ή μήπως θα χρειαστεί τη βοήθεια της Fringe Division (πραγματικά, δεν είναι σα να παρακολουθείτε επεισόδιο του FRINGE;);

Δυναμικό νέο ξεκίνημα στη σειρά, με τον Percy να δίνει το ρυθμό και να μη σε αφήνει να πάρεις ανάσα και τον – γνωστό κυρίως από το EARTH X – John Paul Leon (πού χάθηκε αυτή η ψυχή;) να μας χαρίζει ένα πολύ δυνατό σχέδιο, που τολμώ να πω πλησιάζει επίπεδα Mazzucchelli. Τσεκάρετέ το οπωσδήποτε.