SNAPSHOT REVIEWS 13-11-14

Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

deathstroke-01-jpgDEATHSTROKE #1
Writer/Artist: Tony S. Daniel
DC Comics

Λοιπόν… Έχουμε τον Deathstroke, έναν αυθεντικό bad-ass χαρακτήρα που γνωρίζουμε ότι μπορεί να ξεκάνει τον μισό πληθυσμό με κολάν με ένα χέρι δεμένο πίσω από την πλάτη. Έχουμε, στον αντίποδα, έναν villain που μοιάζει ακόμη πιο απειλητικός και δε διστάζει να ισοπεδώσει ολόκληρα οικοδομικά τετράγωνα για να ξεπαστρέψει τον Deathstroke. Και, στο ενδιάμεσο, κατασκοπικά ταξίδια στις άκρες του κόσμου, μια επίσης bad-ass και κάποιες φορές ημίγυμνη τύπισσα και αρκετές πληροφορίες για τον χαρακτήρα του Slade Wilson.

Ε, γιατί βαρέθηκα τόσο; Το DEATHSTROKE #1 είναι πιθανότατα το πιο action τεύχος που έχω διαβάσει εδώ και μήνες. Και ενώ η δράση είναι πέρα από κάθε προσδοκία, είναι μετρημένη και ξέρει πώς να μην προκαλέσει χάος. Επίσης, το σχέδιο είναι πολύ καλό (στις σκηνές δράσης εξαιρετικό). Αλλά μου λείπει κάτι, το οποίο συνειδητοποίησα μετά τη δεύτερη ανάγνωση. Οι “άλλες” ικανότητες του Deathstroke. Έχοντας γνωρίσει τον Slade Wilson μέσα από τις σελίδες του NEW TEEN TITANS των Wolfman/Perez, περίμενα να δω μια ιδιοφυία στη στρατηγική και όχι κάποιον που απλά αντιδρά σε καταστάσεις και τη βγάζει καθαρή, χάρη στις σωματικές του ικανότητες. Ελπίζω να ενισχυθεί σύντομα αυτό το κομμάτι του χαρακτήρα, αλλιώς βλέπω το DEATHSTROKE για δεύτερη ακύρωση, μετά την έλευση του New 52.

AXIS4AVENGERS & X-MEN: AXIS #4
Writer: Rick Remender
Artist: Leinil Francis Yu
Marvel Comics

Το χάος των μαχών που επικρατούσε στα τρία προηγούμενα τεύχη κάνει εδώ ένα (προσωρινό;) διάλειμμα και οι ομάδες των Avengers και X-Men ανασυγκροτούνται, αφού αντιμετώπισαν τον Red Onslaught. Καταλαβαίνουμε, όμως, ότι η εξουδετέρωσή του δεν ήταν καθόλου αποτελεσματική, καθώς οι ίδιοι έχουν επηρεαστεί και οι villains αλλάζουν σταδιακά θέσεις με τους heroes.

Σκοπός του Remender σε αυτό το τεύχος είναι να γράψει κάθε χαρακτήρα του out of character. Βλέπουμε, λοιπόν, τον Captain America ζοχαδιασμένο και απολυταρχικό, τους Avengers να θέλουν κυριολεκτικά να εκδικηθούν, τους X-Men μιλιταριστές να προσκυνούν τον Apocalypse (ω, ναι, επέστρεψε) και τον Carnage να σώζει οικογένειες και παιδάκια. Και μόνο αυτό αρκεί να διαφοροποιήσει αυτό το event από άλλα, μα το συγκεκριμένο τεύχος λειτουργεί περισσότερο ως κακός οιωνός για τι πρόκεται να επακολουθήσει και μοιάζει αρκετά συγκρατημένο. Θα προτιμούσα να έφερνε πιο άμεσα τα πάνω-κάτω. Εξάλλου, αφού βλέπουμε κάτι που δεν έχουμε ξαναδεί σε τέτοια κλίμακα έως τώρα, γιατί να μην το παρακάνουμε;

life-after-logan-1DEATH OF WOLVERINE: LIFE AFTER LOGAN #1
Writers: Jeff Loveness, Joshua Hale Fialkov, Rex Ogle
Artists: Mario Del Pennino, Iban Coello, Patrick Scherberger, Marc Deering
Marvel Comics

Απορώ γιατί το έχω ρίξει στις ανθολογίες τώρα τελευταία, αφού σπάνια το αποτέλεσμα με ικανοποιεί στο σύνολο του. Ακριβώς το ίδιο συμβαίνει και στην περίπτωση του LIFE AFTER LOGAN #1, το οποίο αποτελείται από τρεις ιστορίες, με πρωταγωνιστές X-Men που έμαθαν για το θάνατο του Wolverine. Η πρώτη, με πρωταγωνιστή τον Cyclops, είναι αρκετά καλή, μέσα από τους μονολόγους του χαρακτήρα που ποτέ δεν τα πήγαινε καλά με το Logan, αλλά πάντοτε τον εκτιμούσε. Και ολοκληρώνεται με αναφορές και tributes στην ιστορία του ήρωα και έναν καβγά προς τιμήν του. Στη δεύτερη, πρωταγωνιστούν οι Colossus και Nightcrawler, οι οποίοι ουσιαστικά πέφτουν με τα μούτρα σε έναν καβγά προς τιμήν του. Και στην τρίτη, η σχετικά άγνωστη σε εμένα προστατευόμενη του Logan, Hisako, η οποία παραδόξως δεν ολοκληρώνει την ιστορία με καβγά προς τιμήν του (αλλά ξεκινά με εικονικό καβγά προς τιμήν του).

Πραγματικά, δε μπορώ να φανταστώ τι περισσότερο μπορούν να προσφέρουν τα επόμενα τεύχη της σειράς.

spider-verse-team-up-1SPIDER-VERSE TEAM-UP #1
Writers: Christos Gage, Roger Stern
Artists: Dave Williams, Dexter Vines, Bob McLeod
Marvel Comics

Nα και μια καλή ανθολογία! Το SPIDER-VERSE TEAM-UP #1 αποτελείται, πρώτον, από δύο ιστορίες, οι οποίες ναι μεν δεν είναι οι καλύτερες στον κόσμο, αλλά διατηρούν μια ισορροπία. Και δεύτερον, οι ιστορίες αυτές δεν είναι spin-off ή εμπνευσμένες από κάποια άλλη σειρά – αποτελούν κομμάτι του Spider-Verse crossover (το οποίο ξεκίνησε με το THE AMAZING SPIDER-MAN #9). Δεν είναι απαραίτητες, βέβαια, σε κάποιον που διαβάζει το crossover, αλλά του προσφέρουν κάποιες ενδιαφέρουσες ματιές στο πλήθος των Spider-Men που εμφανίζονται από τα παράλληλα σύμπαντα.

Διάφοροι Spider-Men, λοιπόν, ταξιδεύουν σε παράλληλα σύμπαντα, με σκοπό να σώσουν και να στρατολογήσουν τους κατά τόπους Spideys. Στην πρώτη, για παράδειγμα, πρωταγωνιστούν οι Old Spider-Man, Spider-Ham και Ben Reilly, αντιμετωπίζοντας παραλλαγές του Vulture. Η ιστορία έχει χιούμορ και δράση, αλλά ο ρυθμός πέφτει αρκετά στις τελευταίες σελίδες. Και η δεύτερη μας δείχνει τον Spider-Man Noir και τον Six Arm Spider-Man να προσπαθούν να σώσουν έναν Peter Parker που δεν απέκτησε δυνάμεις, μετά το δάγκωμα της αράχνης, αλλά κατέληξε στο νοσοκομείο. Οι ρυθμοί εδώ είναι σχετικά αργοί από την αρχή, αλλά δίνουν την ευκαιρία στους καλλιτέχνες να “παίξουν” αρκετά με τους πρωταγωνιστές τους.

JUSTL_35JUSTICE LEAGUE #35
Writer: Geoff Johns
Artists: Joe Prado, Ivan Reis
DC Comics

To JUSTICE LEAGUE #35 αποτελεί τον πρόλογο του επόμενου μεγάλου storyline του τίτλου, με το όνομα “Amazo Virus”. Ως πρόλογος, όμως, ελάχιστα κάνει για να μας πείσει για τη σημασία του storyline που ακολουθεί – τα teasers που έχει κατά καιρούς δημοσιεύσει η DC έχουν κατορθώσει περισσότερα.

Αυτό, βέβαια, δε σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι είναι ένα κακό τεύχος. Ίσα-ίσα που παρουσιάζει τεράστιο ενδιαφέρον, ξεδιπλώνοντας μπροστά στα μάτια μας μια παρτίδα νοητικού σκακιού ανάμεσα στον Bruce Wayne και τον Lex Luthor. Οι δύο τους συνεργάζονται, με αποτέλεσμα ο Wayne να αποκτήσει ελεύθερη πρόσβαση στο εργαστήριο του Luthor. Εκεί δε βλέπουμε μόνο τις κατά καιρούς εφευρέσεις του Luthor (πραγματικά θα ήθελα να δω πολλά περισσότερα και πιο εντυπωσιακά πράγματα στις κατακόμβες της LexCorp), αλλά κι έναν διάλογο τύπου πινγκ-πονγκ, ανάμεσα σε δύο από τους πιο έξυπνους ανθρώπους του DC Universe.

Οι διάλογοι και τα στατικά panels καταλαμβάνουν και τις περισσότερες σελίδες του τεύχους, μέχρι τη στιγμή που η LexCorp δέχεται επίθεση, με αποτέλεσμα να διαρρεύσει ένας εξαιρετικά επικίνδυνος ιός, ο οποίος θα μας απασχολήσει από το επόμενο τεύχος.