ONLINE COMICS: LACKADAISY

Writer/Artist: Tracy J. Butlerjidz_1600
http://www.lackadaisycats.com/comic.php

Ποιό είναι το αποτέλεσμα του συνδυασμού της εποχής της ποτοαπαγόρευσης (1920-1933), της – ύφους Disney – cartoon αισθητικής και του υπέροχου artwork; Το LACKADAISY της Tracy J. Butler!

Η ιστορία του comic περιστρέφεται γύρω από ένα cafe, το Lackadaisy, το οποίο πουλά (παράνομα και κρυφά, φυσικά) αλκοόλ. Όπως θα φαντάζεστε, γύρω από αυτή την επιχείρηση έχει στηθεί ένα ολόκληρο δίκτυο μυστικών και κανείς δε μπορεί να μπει μέσα σε αυτό, χωρίς να ξέρει το πώς και το πού. Η πλοκή μας ξεκινά όταν ο αρχικός ιδιοκτήτης του Lackadaisy δολοφονείται και το βάρος της διαχείρισης του μαγαζιού πέφτει στην χήρα του, την Mitzi, η οποία προσπαθεί να τα βγάλει πέρα στις δύσκολες αυτές εποχές, έχοντας υπό την επίβλεψη της το προσωπικό που δουλεύει στο cafe.

Παρόλο που σε πρώτη φάση η ιστορία ακούγεται απλή, δεν πρέπει να βιαστείτε, καθώς οι αλληλεπιδράσεις μεταξύ των χαρακτήρων, τα μυστικά τους και οι ιστορίες τους συνθέτουν ένα πολύ ενδιαφέρον τελικό αφηγηματικό αποτέλεσμα.

Πέρα από την επιλογή της εποχής και το όλο setting γενικότερα, η ιδιαιτερότητά του έχει να κάνει με το γεγονός πως οι χαρακτήρες είναι… ανθρωπόμορφες γάτες. Αλλά μην σας αποθαρρύνει κάτι τέτοιο, καθώς το σκίτσο, η αισθητική του, οι sepia χρωματισμοί, η ψηφιακή επεξεργασία δίνουν ένα τελικό οπτικό αποτέλεσμα που είναι εξαιρετικό και πολύ όμορφο στο μάτι.

gallery_horizontal_1600

Η δημιουργός του, η 34χρονη Tracy J. Butler, ζει στο St. Lewis, όπου και αγόρασε ένα σπίτι 100+ χρονών, το οποίο σε συνδυασμό με την αγάπη της για την jazz, καθώς και την ιστορία και την κουλτούρα της εποχής, οδήγησε στην δημιουργία του comic.

Το LACKADAISY κέρδισε το 2007 κάθε βραβείο για το οποίο ήταν υποψήφιο στα Web Cartoonists’ Choice Awards: Outstanding Newcomer, Outstanding Artist, Outstanding Character Rendering, Outstanding Anthropomorphic Comic. Ήταν επίσης υποψήφιο στα Ursa Major Awards, στην κατηγορία Best Anthropomorphic Comic Strip. Το 2008, κέρδισε άλλα τέσσερα βραβεία και ήταν υποψήφιο για ένα ακόμη: Outstanding Artist (νικητής), Outstanding Black and White Art (νικητής), Outstanding Character Rendering (νικητής), Outstanding Character Writing (υποψηφιότητα), Outstanding Website Design (νικητής). Όσο για το 2009, ήταν και πάλι υποψήφιο στα Ursa Major Awards, στην κατηγορία Best Anthropomorphic Graphic Story, ενώ το 2011 ήταν υποψήφιο στα βραβεία Eisner, στην κατηγορία Best Digital Comic.

Αφού λοιπόν τα είπαμε όλα αυτά, τι περιμένετε; Βάλτε ένα ποτό και λίγη απαλή jazz εποχής να παίζει και επισκεφθείτε το LACKADAISY.