THE WARP: The Superman That Never Was!

Ο Robert Beerbohm (γεννηθείς το 1952) θεωρείται από τους πρωτοπόρους πωλητές comics και σπουδαίος ιστορικός. Από 1972 έως το 1994 διηύθυνε καταστήματα με comic books, για να ασχοληθεί κατόπιν με την έρευνα της ιστορίας του αμερικανικού comic.

beerbom
Το 1971, ο νεαρός τότε Robert κατευθυνόταν στο σπίτι του τότε μέντορα του στην Ιστορία των comics, Russ Cochran, στο Adel της Iowa. Εκεί, ο Russ του έδειξε μια σελίδα original artwork, σχισμένη σε τέσσερα κομμάτια και με τις γωνίες της ελαφρώς καμένες. Όταν κάποιος ένωνε τα κομμάτια, έβλεπε το παρακάτω εξώφυλλο.

1st superman

THE SUPERMAN; A SCIENCE FICTION STORY IN CARTOONS
THE MOST ASTOUNDING FICTION CHARACTER OF ALL TIME

Εδώ βλέπουμε έναν αρκετά διαφορετικό Superman από αυτόν που γνωρίζουμε σήμερα, με το στιλ του προσαρμοσμένο σε αυτό της εκδοτικής εταιρείας που οι δημιουργοί του έλπιζαν να το εκδώσει.

1st superman detail

O Russ διηγήθηκε στον Robert πως αυτό το κομμάτι βρέθηκε στο γραφείο του εκδότη Max Gaines (ιδρυτή της EC Comics), από τον γιο του, William, το 1969, διπλωμένο στο πίσω μέρος ενός συρταριού. Να σημειωθεί ότι το γραφείο είχε μείνει ανέγγιχτο από Αύγουστο του 1947, όταν ένα ταχύπλοο παρέσυρε και σκότωσε τον Max Gaines. Ο Robert, με έρευνα που έκανε, κατάφερε με τα χρόνια να λύσει το μυστήριο. Η ιστορία είχε ως εξής:

Όταν η πρώτη εκδοχή του Superman απορρίφθηκε από έναν εκδοτικό οίκο στο Chicago που ονομαζόταν Humor Publishing, ο Joe Shuster, όπως λέει ο θρύλος, έχοντας πέσει σε βαθιά κατάθλιψη, πέταξε όλες τις σελίδες στο τζάκι. Ο συνεργάτης και φίλος του, Jerry Siegel, κατάφερε να σώσει το σχισμένο στα τέσσερα εξώφυλλο που κατέληξε με κάποιο τρόπο στοιβαγμένο σε κάποιο συρτάρι στο γραφείο του Max Gaines, για να ανακαλυφθεί από τον γιο του, όταν το καθάρισε το 1969. Την επόμενη χρονιά, το πούλησε στον Russ Cochran, ο οποίος με τη σειρά του το έδωσε μετά από μερικές μέρες στον Beerbohm. Να σημειώσουμε ότι το εξώφυλλο που βλέπουμε εδώ είναι το αυθεντικό μετά από το restoration που έκανε ο ίδιος ο Beerbohm. Εντυπωσιακό είναι το γεγονός πως σε μια εποχή που δε συνηθιζόταν κάτι τέτοιο οι δημιουργοί υπέγραφαν στο εξώφυλλο: Copyright 1928 JOE SHUSTER and JEROME SIEGEL .

1s superman signature
Θα έπρεπε να περάσουν άλλα δέκα χρόνια και να φτάσουμε στον Ιούνιο του 1938, για να κάνει ο διαφορετικός πλέον Superman το ντεμπούτο του στις σελίδες του ACTION COMICS #1 .

Action_Comics_1
Πραγματικά, όμως, δε μπορεί κάποιος να μην αναρωτηθεί ποια θα ήταν η ιστορία των αμερικανικών comics, αν είχε τελικά εγκριθεί και δημοσιευθεί από την Humor εκείνη η πρώτη version του ήρωα το 1928.

Αυτό ήταν το τελευταίο WARP της χρονιάς. Πολλές ευχές και χαρούμενο το 2015.

dc-heroes-christmas-1