SHE MAKES COMICS – Ένα Ντοκιμαντέρ Για Τις Γυναίκες Δημιουργούς, Στο CCA2015

shemakescomicsΤο ντοκιμαντέρ SHE MAKES COMICS ανιχνεύει τη συναρπαστική ιστορία των γυναικών στη βιομηχανία των comics. Παρά την επικρατούσα άποψη ότι η 9η Τέχνη είναι μια καθαρά αντρική υπόθεση, οι γυναίκες έγραφαν, σχεδίαζαν και διάβαζαν comics από τις απαρχές του Μέσου, στα τέλη του 19ου αιώνα. Σήμερα, υπάρχουν δεκάδες γυναίκες που ασχολούνται με τα comics, συμμετέχοντας ενεργά στη δημιουργία και παραγωγή τους και εμπλουτίζοντας την κουλτούρα τους.

Το SHE MAKES COMICS είναι μια παραγωγή του Sequart Organization και αποτελεί την πρώτη μεγάλου μήκους ταινία της σκηνοθέτιδας Marisa Stotter.  Το ντοκιμαντέρ φιλοξενεί συνεντεύξεις των πλέον επιφανών θηλυκών εκπροσώπων του Μέσου, όπως – μεταξύ άλλων – η ιστορικός Trina Robbins, η σεναριογράφος της Captain Marvel, Kelly Sue DeConnick, η underground δημιουργός Joyce Farmer, η πρώην εκδότης της DC Comics, Jenette Kahn, η συν-δημιουργός του ELFQUEST, Wendi Pini, η ιδρύτρια της Vertigo, Karen Berger, η δημοφιλής σχεδιάστρια Becky Cloonan, και πολλές ακόμη.

Το SHE MAKES COMICS θα προβληθεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα στο πλαίσιο του Comicdom Con Athens 2015, που θα πραγματοποιηθεί στις 24, 25 και 26 Απριλίου στην Ελληνοαμερικανική Ένωση.