ONLINE COMICS: DEMON

2014-01-31demon001Writer/Artist: Jason Shiga
http://www.shigabooks.com

Το comic ξεκινά με έναν λυπηρό, αλλά απλό τρόπο. Μία αυτοκτονία. Αλλά επειδή τίποτα δεν είναι τόσο απλό όσο φαίνεται στο DEMON, σύντομα βλέπουμε πως πρόκειται για απόπειρα αυτοκτονίας, από την οποία ο Jimmy Yee, πρωταγωνιστής της ιστορίας, καταφέρνει να επιζήσει. Οπότε, δοκιμάζει ξανά, μόνο και μόνο για να ξυπνήσει και πάλι στο κρεβάτι, ακέραιος και ανέπαφος. Χωρίς να μπω σε λεπτομέρειες, λοιπόν, καθώς πραγματικά δε θέλω να σας κάνω spoiler, θα σας πω πως σύντομα ο  Jimmy ανακαλύπτει πως δε μπορεί να πεθάνει. Το γιατί και το πώς συμβαίνει αυτό θα σας αφήσω να το εξερευνήσετε εσείς.

Το σκίτσο του DEMON είναι αρκετά απλοϊκό και καρτουνίστικο, αλλά μην κάνετε το λάθος και κρίνετε το comic από το art style του, καθώς θα γελαστείτε πολύ. Το “ψωμί” βρίσκεται στην πλοκή του, η οποία ξεκινά με ένα φαινομενικά απλό κι εύκολο concept, το οποίο όμως σύντομα εξελίσσεται και αποκαλύπτει το πραγματικό πρόσωπό του: αυτό ενός πολύ έξυπνου comic με δυνατό σενάριο, το οποίο θα σας κάνει να θέλετε να μάθετε τι θα γίνει στην επόμενη σελίδα, αλλά παράλληλα κάνει μερικά ενδιαφέροντα σχόλια επάνω στην ζωή, το νόημά της, την φύση της “δύναμης”, των ορίων της και την χρήση (ή κατάχρηση της).

demon1Οφείλω να ομολογήσω πως εντυπωσιάστηκα από το DEMON και τον δημιουργό του, Jason Shiga (BOOKHUNTER, FLEEP, DEADLOCK, MEANWHILE, EMPIRE STATE), ο οποίος εκτός από comic book creator είναι και μαθηματικός, και αυτό είναι κάτι που φαίνεται στις δουλειές του, καθώς όλες έχουν ένα ιδιαίτερο, πιο εγκεφαλικό στιλ και δικαίως αποτέλεσε πολλές φορές υποψήφιος (και νικητής) για βραβεία Eisner, Harvey, Ignatz κ.ά.

Με λίγα λόγια, δώστε στον Shiga και στο DEMON την ευκαιρία που τους αξίζουν και φροντίστε να τσεκάρετε οπωσδήποτε τα υπόλοιπα comics του, αρκετά από τα οποία μπορείτε να βρείτε στην σελίδα του, Shigabooks.