COLLECTED EDITIONS 17-01-15

Καλώς ήλθατε στο COLLECTED EDITIONS, τη στήλη που διαβάζουν όλοι όσοι τρώνε κατάρες από τους ταχυδρόμους που κουβαλάνε τις παραγγελίες τους.

61LRFnYmQyL._SY344_BO1,204,203,200_NEWS OF THE TRADE

Ήξερα ότι θα έρθει αυτή η στιγμή. Το γεγονός ότι η στήλη είναι δίπλα σας κάθε τέσσερις εβδομάδες και όχι ανά ημερολογιακό μήνα θα μας οδηγούσε αναπόφευκτα σε ένα installment που τα solicitations της DC και της Marvel (στην περίπτωσή μας, για τον Απρίλιο) δεν έχουν κυκλοφορήσει ακόμη. Έτσι δυστυχωωωωώπ, τι έχουμε εδώ; Solicitations της Dark Horse; Έλα, μωρή τρέλα, μαύρη καλλονή! Υπάρχουν κάποια καλά πραγματάκια, αλλά δε μπορώ να μη γκρινιάξω όταν βλέπω, για παράδειγμα, το THE CHRONICLES OF KING CONAN VOL. 11: NIGHTMARE AND OTHER STORIES TPB να επανεκδίδει τα CONAN THE KING #51-55. Με εκνευρίζει το ότι συμπεριλαμβάνει μόνο πέντε τεύχη. Ναι, ΟΚ, είναι διπλά σε μέγεθος τεύχη, αλλά θα μπορούσαν να έχουν ολοκληρώσει τη σειρά (55 τεύχη σύνολο) σε πέντε και όχι έντεκα τόμους. Γενικά, πιστεύω ότι η Dark Horse θα μπορούσε να έχει εκμεταλλευτεί πολύ καλύτερα το υλικό του Conan. Επίσης κυκλοφορεί ο πέμπτος και τελευταίος τόμος του THE MASSIVE, με τίτλο “Ragnarok”. Νομίζω ότι τέτοιες σύντομες σειρές (30 τεύχη στη συγκεκριμένη περίπτωση) διαβάζονται πολύ καλύτερα ολοκληρωμένες.

Και μπορεί για εμάς να μην είναι τόσο συνταρακτικό νέο, αλλά κυκλοφόρησε ο πρώτος τόμος της σειράς του Corto Maltese από το EuroComics imprint της IDW. Χάρη στη Μαμουθκόμιξ, μπορούμε να απολαμβάνουμε το έργο του Hugo Pratt εδώ και χρόνια, όμως οι λεπτομέρειες που είχαν δημοσιευθεί πριν μερικούς μήνες προδιαθέτουν για μια αρκετά προσεγμένη έκδοση, που ίσως ενδιαφέρει αρκετούς. Νομίζω πως θα δοκιμάσω τον πρώτο τόμο.

COLLECTION UPDATE

319418_20141113020057_largeΤο MARVELS είναι ένα από τα αγαπημένα μου comics και μια από τις καλύτερες ιστορίες που έχει δημοσιεύσει η Marvel. Πρόσφατα, απέκτησα κάποιες καινούργιες, αλλά και παλαιότερες κυκλοφορίες που εντάσσονται, περισσότερο ή λιγότερο, στο “πνεύμα” του MARVELS και οι οποίες ασχολούνται με την ιστορία του Marvel Universe, δίνοντας έμφαση στους ήρωες της Golden Age.

Αφορμή για όλα αυτά ήταν το MARVELS COMPANION, μία γκουμούτσα 512 σελίδων που συγκεντρώνει διάφορα one-shots και mini-series (TALES OF THE MARVELS: BLOCKBUSTER, TALES OF THE MARVELS: INNER DEMONS, TALES OF THE MARVELS: WONDER YEARS #1-2; CODE OF HONOR #1-4, CONSPIRACY #1-2, RUINS #1-2), τα οποία ακολουθούν τη συνταγή “το Marvel Universe μέσα από τα μάτια απλών καθημερινών ανθρώπων”, ενώ, όπως και στο MARVELS, όλο το artwork είναι painted.

Επίσης πρόσφατης εσοδείας είναι και το MARVEL SAGA: SUB-MARINER & THE ORIGINAL HUMAN TORCH, το οποίο ανατυπώνει τα SAGA OF THE SUB-MARINER #1-12 και SAGA OF THE ORIGINAL HUMAN TORCH #1-4, δύο limited series των τελών της δεκαετίας του ’80, και των αρχών αυτής του ’90, που αποτελούν ουσιαστικά το Βίο και την Πολιτεία των δύο πρωταγωνιστών της Golden Age της Marvel (και του πρώτου κεφαλαίου του MARVELS). Πίσω και από τις δύο σειρές είναι ο συνήθης ύποπτος – και λάτρης της Golden Age – Roy Thomas, μαζί με τη σύζυγό του Dann. Η αλήθεια είναι ότι μου έχει κεντρίσει αρκετά το ενδιαφέρον και θα ταιριάξει αρκετά με τη δίτομη επανέκδοση του INVADERS.

232372_20111228180717_largeΠριν απ’ όλα αυτά και συγκεκριμένα το 2009, όταν η Marvel γιόρταζε τα 70ά της γενέθλια, είχε εκδοθεί το THE MARVELS PROJECT, μια σειρά οκτώ τευχών από το δίδυμο των Ed Brubaker και Steve Epting (CAPTAIN AMERICA, VELVET), όπου παρουσιάζονται τα πρώτα βήματα των ηρώων της Marvel, μέσα από τη ματιά του Angel (όχι του ήρωα των X-Men, αλλά του ομώνυμου της Golden Age). Τα ονόματα των δημιουργών είναι μια κάποια εγγύηση (αν και οι κριτικές που έχω διαβάσει είναι μέτριες), όμως το εξοργιστικό στην όλη ιστορία είναι η τιμή. $29,99 για το trade! Ήμαρτον! Η τιμή θα έπρεπε να είναι $10 κάτω, αλλά στα trades η Marvel είναι τις περισσότερες φορές φαρμακείο. Ψάξτε να το βρείτε κάπου που θα έχει γενναία έκπτωση.

Φορ δι σέικ οφ κομπλίτνες, να αναφέρω ότι υπάρχει και το κανονικό sequel του MARVELS, με τίτλο MARVELS: EYE OF THE CAMERA, αλλά αυτό το είχα αποκτήσει πριν πολλά χρόνια, όταν μύριζαν οι δρόμοι γιασεμί και το ψωμί ήταν γλυκό…

Κι εδώ σταματάω, αφού, αν αναφέρω άλλη μια φορά τη λέξη Marvel, θα πέσει τηλέφωνο από τον Dan DiDio, που θα με ενημερώνει για τη διαγραφή μου από τα μητρώα της DC! See ya!