SNAPSHOT REVIEWS 22-01-15

Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

feathersFEATHERS #1
Writer/ Artist: Jorge Corona
Archaia Entertainment

Αν ήδη διαβάσατε την προέλευση της σειράς, ξέρετε πως δεν πρόκειται για το γνωστό ελληνικό άλμπουμ. Πρόκειται, όμως, για ένα ολοκαίνουριο comic, στο οποίο γυρνάς σελίδα και φεύγουν πούπουλα.

Πολλά φτερά σε αυτή τη σειρά. Και αυτό γιατί μας περιγράφει την ιστορία μίας πόλης – που δεν είναι πραγματική – και μαζί με αυτή, θα μάθουμε τη ζωή ενός υβριδίου, ανθρώπου με κοράκι, που λογικά είναι και ο βασικός χαρακτήρας της ιστορίας. Ο κύριος που τον έσωσε, όταν ήταν βρέφος, τον ονόμασε Poe (τι άλλο;!).

Σε μία κατάσταση που θυμίζει Oliver Twist, με παιδάκια χωρίς φαϊ να κλέβουν από εδώ και από εκεί, ο Poe είναι ο κρυφός σωτήρας τους. Μένοντας πάντα στις σκιές. Γενικά υπάρχουν πολλοί τύποι και πολλοί από αυτούς είναι περίεργοι και μυστηριώδεις.

Κρύβει πολλά αυτή η σειρά, που θα αποκαλυφθούν στη συνέχεια. Κόβεται ακριβώς εκεί που πρέπει για να θελήσεις όλο και περισσότερο. Γι’ αυτό και το σενάριο είναι πολύ καλό και ενδιαφέρον. Ομοίως και το σχέδιο. Όσο γλυκό και creepy χρειάζεται να είναι.

Περιμένουμε τη συνέχεια!

ladykillerLADY KILLER #1
Writers: Joelle Jones, Jamie S. Rich
Artist: Joelle Jones
Dark Horse Comics

Δε νομίζω πως χρειάζεται πολύ εξήγηση περί του περιεχομένου της ιστορίας. Ο τίτλος το λέει ξεκάθαρα. Μία γυναίκα πετσοκόβει τον κόσμο.

Αλλά, για να μη γίνονται παρεξηγήσεις, δε μιλάμε για καμία ψυχοπαθή κυρία, αλλά για μία πληρωμένη δολοφόνο. Βασικά, αρκετά καλοπληρωμένη, εφόσον εκτελεί άψογη δουλειά με τις λιγότερες κηλίδες στην φούστα της. Τις οποίες, βέβαια, άριστα αφερεί. Καθαρίστρια, πυγμάχος, άσος στο σημάδι. Ακόμα μαγείρισσα, μητέρα και νοικοκυρά της δεκαετίας του ’50.

Αυτόματα έγινε καλύτερη η σειρά, το ξέρω (pin up girls). Είναι πολύ ωραία στημένη, κάποια χρόνια πίσω. Πολύ προσεγμένη γενικά. Πληρωμένη δολοφόνος είναι η γυναίκα, οπότε η σειρά έρχεται με όλο το πακέτο. Δολοπλοκίες, πορνεία, ναρκωτικά, μυστικά, κτλ..

Ενδιαφέρουσα σειρά, και αρκετά καλή οπτικά, με όσο gore απαιτεί το πρώτο τεύχος. Κυρίες μου, νομίζω ήρθε η ώρα να αλλάξετε το επάγγελμά σας!

theoctoberfactionTHE OCTOBER FACTION #3
Writer: Steve Niles
Artist: Damien Worm
IDW Publishing

Αυτή η σειρά, όσο sloppy και τσαπατσούλικη δείχνει, γίνεται όλο και καλύτερη.

Πρώτη φορά ένα horror comic κάνει την τρίχα μου να σηκωθεί κάγκελο, μιλώντας καθόλου μεταφορικά. Σε διάφορες σελίδες, βρέθηκα, χωρίς να το περιμένω, να αισθάνομαι σαν να βλέπω ταινία στο σινεμά. Ξέρετε, εκείνα τα (περισσότερα άθλια κατά τα άλλα) thriller, που από το πουθενά εμφανίζεται το τέρας.

Αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Βλέπετε όσο περνάνε τα τεύχη – και ακόμα είμαστε στο τρίτο – η ιστορία γίνεται όλο και πιο ενδιαφέρουσα. Ίσως σε όλο αυτό, ανατριχίλα και θετική πορεία προς τα πάνω, να συμβάλει και το σχέδιο.

Που ακόμα και αυτό μου φαίνεται καλύτερο. Γενικά έχει το στιλ του ό,τι να ΄ναι, αλλά αυτό είναι μόνο η επιφάνεια. Τα κοντινά στους πρωταγωνιστές και το τόσο ωραία δουλεμένο μαύρο, μαζί με τις τέλεια εκτελεσμένες φρικαλεότητες που υπάρχουν στη σειρά, την κάνουν μοναδική.

Αρκετά ενδιαφέρουσα στη συνέχεια της (όπως ξαναλέω), και αξίζει να την συνεχίσετε αν την έχετε ξεκινήσει ή να την πάρετε όλη από την αρχή. Τρία τεύχη έχουν βγει μέχρι στιγμής, δεν είναι και πολλά.

ixthgenerationIXTH GENERATION #1
Writer: Matt Hawkins
Artist: Stjepan Sejic
Image Comics

Ήρθε η ώρα να ταξιδέψουμε στο μακρινό μέλλον. Και αυτή τη φορά θα πάμε πολύ μακριά, μέχρι και 800 χρόνια από τώρα!

Το σενάριο είναι το κλασικό. Η Γη σιγά-σιγά μαραζώνει και όλα τα ζωντανά αρχίζουν να εξαφανίζονται και μαζί τους θα αρχίσει και η εξαφάνιση του ανθρώπου. Όποτε – επειδή δε μας αρέσει να πεθαίνουμε κιόλας – όλοι προσπαθούν να βρουν λύση στο πρόβλημα.

Η λύση έρχεται από κάποιον, ο οποίος αναφέρεται ως αρχιτέκτονας του Aphrodite Protocol. Και αυτό είναι το σχέδιο διάσωσης. Μέσα σε αυτό, οι άνθρωποι γίνονται σιγά-σιγά ένα με την τεχνολογία και, για την καθοδήγηση του πλήθους, έχουμε εννέα αρχηγούς.

Πώς θα σας φαινόταν για οδηγητής μία αρσενική Άρτεμις, ένας θηλυκός Άδης και Ερμής, συν ακόμα έξι υβρίδια-θεοί Ολύμπου; Οι οποίοι, μάλιστα, δε μπορούν να πεθάνουν, καθώς τα πάντα στον εγκέφαλο τους μεταφέρονται σε καινούργιο σώμα.

Πολλά μπορούν να συμβούν τη χρονιά 2827, ειδικά εφόσον τρώγονται σαν τα σκυλιά οι άρχοντες. Οι προστάτες στρέφονται ο ένας στον άλλο και δεν βλέπουν τον πραγματικό κίνδυνο (ή τον βλέπουν;!).

Όπως και να έχει, ενδιαφέρουσα τροπή σε κάτι πολυδουλεμένο, καλό σχέδιο και μάλλον η Άδης θα τα σπάσει!

Οι κακοί πάντα κερδίζουν τις εντυπώσεις.

zombiesvsrobotsZOMBIES VS ROBOTS #1
Writer: Chris Ryall
Artist: Antony Diecidue
IDW Publishing

Προχωρώντας, σας παρουσιάζω ακόμα ένα comic με μαζική καταστροφή του ανθρώπινου είδους.

Αυτή τη φορά, όμως, κάποιος ιός μας κάνει όλους zombies – εντάξει, όχι όλους, την πλειοψηφία. Για να αντιμετωπίσουν την απειλή, δημιουργούν και προγραμματίζουν ρομπότ που σκοτώνουν zombies, αλλά όχι ανθρώπους. Ή ίσως και όχι.

Από ό,τι φαίνεται τα robot παίρνουν τον έλεγχο στα χέρια τους και αρχίζουν να παίρνουν τα κεφάλια του κοσμάκη. Και όχι μόνο. Λίγα χρόνια πιο μετά, τα robot αντιμετωπίζουν ακόμα τα zombies και φαίνεται πως δεν έχουν την ίδια αντιπάθεια προς τους ανθρώπους. Αν υπήρχαν τουλάχιστον, που φαίνεται πως δεν υπάρχει ψυχή.

Εκτός βέβαια από τα αρχικά μοντέλα που τελικά σκοτώνουν και καταστρέφουν ό,τι βρουν. Πιθανότατα να είναι εξ ολοκλήρου κακά και εχθρικά (like I care, είμαστε όλοι zombies).

Δεν τρελάθηκα με την ιστορία, αλλά έχω περιέργεια για την εξέλιξη των γεγονότων στο μέλλον. Γιατί είναι τόσο evil αυτά τα ρομπότ; Υπάρχει ανθρώπινη ζωή; Και αν όχι, από που έρχονται ορδές από ζωντανούς νεκρούς;

Πολλά ερωτήματα και καμία απάντηση. Ούτε και το παρουσιαστικό του με ενθουσίασε. Περιμένουμε απαντήσεις – ή όχι, καλύτερα απαιτούμε απαντήσεις.