Comicdom Con Athens 2015: Χώρος Ανεξάρτητων Δημιουργών

comicdom_con_artists_alleyΤο Comicdom Con Athens στηρίζει πάντα τους ανεξάρτητους δημιουργούς, καθώς και τα νέα ταλέντα που προσπαθούν να ξεκινήσουν τη διαδρομή τους στο χώρο μέσω αυτοεκδόσεων. Με αυτό ως γνώμονα, παραχωρούμε σε κάθε εκδήλωση χώρο στα ερασιτεχνικά έντυπα (fanzines), έχοντας δημιουργήσει τα τελευταία χρόνια έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο μόνο για αυτούς.

Αυτός ο χώρος θα εξακολουθήσει να υπάρχει, μόνο που πλέον μετατρέπεται επισήμως σε Artists Alley, στο οποίο θα μπορούν να φιλοξενηθούν και επαγγελματίες δημιουργοί, οι οποίοι επιθυμούν να έχουν δικό τους τραπέζι στο Con και δεν φιλοξενούνται στο περίπτερο κάποιας εκδοτικής.

Με αυτή την αλλαγή, έρχονται αναγκαστικά και κάποιες άλλες, με σκοπό να εναρμονίσουν το άνοιγμα του 3ου Ορόφου στους επαγγελματίες δημιουργούς, αλλά και ολόκληρο τον Χώρο Ανεξάρτητων Δημιουργών με το υπόλοιπο συνέδριο. Οι αλλαγές αυτές αφορούν, μεταξύ άλλων, σε ένα μικρό κόστος συμμετοχής (για όλο το τριήμερο) για όποιους επιθυμούν να φιλοξενηθούν στο Artists Alley, αλλά και σε κάποιους συγκεκριμένους περιορισμούς σχετικά με τον αριθμό των εντύπων που μπορεί να έχει ο κάθε δημιουργός μαζί του.

Ελπίζουμε ότι η συμμετοχή των ανεξάρτητων δημιουργών θα εξακολουθήσει να είναι μεγάλη, καθώς η παρουσία τους στο Comicdom Con Athens είναι πάντα πολύτιμη και ευχάριστη, τόσο για εμάς τους διοργανωτές όσο και για το κοινό.

 

Κανόνες συμμετοχής για τους ανεξάρτητους δημιουργούς στο Comicdom Con Athens 2015

  • Αν ενδιαφέρεσαι να έχεις μία θέση στον χώρο των ανεξάρτητων δημιουργών (πρώην χώρος αυτοεκδόσεων – 3ος Όροφος) θα πρέπει να συμπληρώσεις τη φόρμα συμμετοχής, για την οποία θα βρεις το σχετικό link στο τέλος αυτής της ανακοίνωσης.
  • Για κάθε θέση υπάρχει μια χρέωση 20 ευρώ για όλο το τριήμερο, όπου μπορείς να φιλοξενείς μέχρι τρεις (3) διαφορετικές αυτοεκδόσεις. Αν επιθυμείς να φιλοξενήσεις από τέσσερις (4) έως και έξι (6) διαφορετικές αυτοεκδόσεις σε μια θέση, το κόστος ανέρχεται στα 30 ευρώ για όλο το τριήμερο.
  • Ο χώρος σου στο τραπέζι αντιστοιχεί πάντα σε μια θέση, ανεξάρτητα από τον αριθμό των εντύπων που φιλοξενείς. Θα πρέπει να υπάρχει απόλυτος σεβασμός του χώρου μας σε σχέση με τους συν-εκθέτες μας.
  • Για κάθε αυτοέκδοση που θα φιλοξενείς, θα παραχωρήσεις ένα αντίτυπο στην διοργάνωση για την βοήθεια κατάρτισης μιας λίστας της ανεξάρτητης κίνησης comics στην Ελλάδα, για πιθανή παρουσία του εντύπου στην Athens Comics Library, αλλά και για αρχειακούς/ιστορικούς λόγους.
  • Θα πρέπει η αυτοέκδοση να μην έχει εκδοθεί από νόμιμο εκδοτικό οίκο.
  • Ο χώρος προβλέπεται μόνο για αυτοεκδόσεις comics ή έντυπα σχετικού περιεχομένου.

 

Τις ημέρες του Comicdom Con Athens 2015 θα ακολουθηθεί η παρακάτω διαδικασία

    • Κατά την άφιξη σου στον χώρο (στο 3ο όροφο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης), θα αναζητήσεις τον Μάνο Γκανά, στον οποίο θα πρέπει να δώσεις το όνομα σου, ώστε να βεβαιωθεί ότι όντως έχεις κλείσει μια θέση και να σου δείξει ποια είναι αυτή.
    • Θα εξοφλήσεις το πόσο της συμμετοχής σου (20 ή 30 ευρώ, ανάλογα τον αριθμό των φιλοξενούμενων εντύπων – βλέπε παραπάνω).
    • Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας για τις θέσεις και θα κρατηθεί λίστα αναμονής για τυχόν άτομα τα οποία έδειξαν ενδιαφέρον για να κλείσουν θέση, αλλά δεν υπήρχε διαθέσιμος χώρος.
    • Θα πρέπει να έχεις εμφανιστεί το αργότερο μέχρι και το Σάββατο 25 Απριλίου, στις 11 π.μ., για να εξασφαλίσεις τη θέση σου.
    • Αν μέχρι το Σάββατο 25 Απριλίου στις 11 π.μ. δεν έχει εμφανιστεί ο δικαιούχος κάποιας θέσης, ούτε κάποιος από τη λίστα αναμονής, οι θέσεις που παραμένουν κενές θα δοθούν σε τυχόν άτομα τα οποία προσήλθαν στο χώρο χωρίς να έχουν δηλώσει συμμετοχή, με σειρά προτεραιότητας.

 

Αν όλα τα παραπάνω σε βρίσκουν σύμφωνο, τότε μπορείς να επισκεφτείς τη σελίδα www.comicdom-con.gr/artists-alley και να συμπληρώσεις τη φόρμα συμμετοχής, για να κλείσεις μια θέση στον Artists Alley του Comicdom Con Athens 2015. Αν έχεις κάποια απορία, μπορείς να επικοινωνήσεις στο artistsalley@comicdom-con.gr.

Για το Comicdom Con Athens:
Μάνος Γκανάς (Υπεύθυνος Χώρου Ανεξάρτητων Εκδόσεων)
Γιάννης Κουρουμπακάλης (Τεχνική Διεύθυνση)
Δημήτρης Σακαρίδης (Συντονισμός, Οικονομική Διεύθυνση)