PREVIEWS PICKS (February 2015)

STK669612Νέος μήνας, νέα comics, νέα PREVIEWS από τη Diamond και, φυσικά, νέα PREVIEWS PICKS από το Comicdom.gr. Κάποια πράγματα παραμένουν σταθερά (ο,τιδήποτε κι αν συμβαίνει τριγύρω μας) μήνα με το μήνα και ο σκοπός αυτής της στήλης είναι να σας έρχεται και κάτι ευχάριστο σε σταθερή βάση, πέρα από λογαριασμούς και υπενθυμίσεις για να πληρώσετε το νοίκι.

Η Βασιλεία Βαξεβάνη, λοιπόν, και ο Αριστείδης Κώτσης αναλαμβάνουν το καθήκον του να ξεφυλλίσουν τις σελίδες του RPEVIEWS και να σας προτείνουν τις επιλογές τους – τα σημαντικότερα, τα καλύτερα και τα χειρότερα.

BLUE PAGES (Βασιλεία Βαξεβάνη)

Πριν ξεκινήσω οτιδήποτε, να πω ότι για μια ακόμη φορά οι μεγάλοι της βιομηχανίας έχουν βαλθεί να μας τρελάνουν. Και ο πιο εγγυημένος τρόπος να το κάνουν αυτό είναι να μας ταράξουν στο time-travel. Για όνομα του Θεού, πια!

Η Marvel έχει κλείσει εισιτήρια πρώτης θέσης στους Avengers, παλιούς, τωρινούς αλλά και μελλοντικούς. Η παράξενη αυτή ομαδούλα θα μαζευτεί για να τα βάλει με τον Ultron – γιατί βγαίνει και η ταινιούλα τώρα κόντα, μη ξεχνιόμαστε. Η ιστορία των 90 σελίδων θα ξεδιπλωθεί στα AVENGERS: ULTRON FOREVER, NEW AVENGERS: ULTRON FOREVER και UNCANNY AVENGERS: ULTRON FOREVER από τους Al Ewing και Alan Davis.

Στον αντίποδα, η DC προχωρά στο Convergence, ένα event που θέλει τον Brainiac να μαζεύει πόλεις και πλανήτες από διαφορετικά timelines σε ένα πλανήτη πέρα από το χώρο και το χρόνο, για να δει τι θα γίνει όταν όλοι συναντηθούν. Μάλιστα. Αν είχα κάμερα θα την κοιτούσα με απορία.

Αλλά, επειδή έχω και μια δουλειά να κάνω, προχωρώ.

uncanny inhumansUNCANNY INHUMANS #0 (Marvel, pg. M2, $4.99)
Γιατί αυτό που έλειπε από τη Marvel είναι μια ακόμα σειρά με τον ευφάνταστο τίτλο “Uncanny”. Εδώ θα ασχοληθούμε με τον Black Bolt που, αν νομίζατε ότι πέθανε, μάλλον διαβάζετε πρώτη φορά superhero comics. Η σειρά πλασάρεται πολύ, μιας και η ταινία INHUMANS είναι προ των πυλών.

MAX RIDE: FIRST FLIGHT #1(of 5) (Marvel, pg. M12, $3.99)
Τα βιβλία δεν τα ξέρω, αλλά μπήκα και έψαξα λίγο και ομολογώ ότι κάτι μου έκαναν. Υβρίδια ανθρώπων και πουλιών. Μια ομάδα τέτοιων που ονομάζεται Flock και η αρχηγός του, Max… Ενδιαφέρον και μοιάζει να είναι άψογο – οπτικά τουλάχιστον – για να μεταφερθεί σε comic.

best story everGUARDIANS OF THE GALAXY: BEST STORY EVER #1 (Marvel, pg. M38, $3.99)
Αν αναρωτιέστε γιατί το περιέλαβα στις επιλογές μου, αρκεί να σας θυμίσω ότι είμαι παραμυθού. Και τέτοιοι τίτλοι μου τραβάνε την προσοχή. Εδώ ο Star-Lord έχει μπλέξει για μιαν ακόμη φορά και το μόνο που χρειάζεται είναι να αφηγηθεί την καλύτερη ιστορία του κόσμου, τουλάχιστον όσο χρειάζεται μέχρι η υπόλοιπη ομάδα να τον γλυτώσει. Μια διαγαλαξιακή Σεχραζάτ!

REBELS #1 (Dark Horse, pg. 40, $3.99)
Από τον Brian Wood παρακαλώ, μιαν ιστορία στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής του 1775, όπου η ανάγκη για προστασία από την τυραννική κυβέρνηση γεννά την εθνοφρουρά. Αν και η ιστορία των HΠΑ με αφήνει συχνά παγερά αδιάφορη, δε μπορώ να πω το ίδιο και για τη δουλειά του Brian Wood.

archie-predatorARCHIE VS PREDATOR #1 (Dark Horse, pg. 44, $3.99)
Όπως το ακούς. Η παρέα του Archie είναι για spring break στην Κόστα Ρίκα μέχρι που στο δρόμο τους βρίσκεται ο Predator. Δε νομίζω να θες και λεπτομέρειες τώρα;

CONVERGENCE #1 (of 8)(DC, pg. 82, $4.99)
Τα είπα, δεν τα είπα και στην αρχή για το Convergence; Σε αυτά τα εβδομαδιαία τεύχη ο Brainiac θα πίνει το ποτάκι του, καθώς θα παρακολουθεί τους ήρωες από διαφορετικά timelines – από Crisis μέχρι Elseworlds – να πολεμούν μεταξύ τους. Οι ηττημένοι απλά θα καταστρέφονται.

UNCLE SCROOGE #1 (IDW, pg. 158, $3.99)
Ολοκαίνουργιες περιπέτειες του τσιγκούνη, γκρινιάρη αλλά και πολυμήχανου παπιού! Αυτή τη φορά οι Μουργόλυκοι είναι αποφασισμένοι και καταφέρνουν να εξαπολύσουν εναντίον του – και φυσικά εναντίον του θησαυροφυλακίου του – έναν μηχανικό, τεράστιο Μουργόλυκο!

saviorJUPITER’S CIRCLE #1 (Image, pg. 194, $3.50)
Πριν από το JUPITER’S LEGACY ήταν το JUPITER’S CIRCLE. Για να είμαστε ακριβείς, το JUPITER’S CIRCLE είναι μετά το JUPITER’S LEGACY. Να, τι σας έλεγα; Όλα αυτά τα time-travel events έχουν και παρενέργειες. Τι έλεγα; Το JUPITER’S CIRCLE ασχολείται με την παλιά γενιά ηρώων της ιστορίας και τα προσωπικά τους θέματα. Από Mark Millar πάντα.

SAVIOR #1 (Image, pg. 198, $2.99)
O Todd McFarlane παίζει εδώ με μιαν ιδέα πάνω στην οποία, μέσες-άκρες, έχει στηριχτεί όλο το οικοδόμημα του Superman ως ήρωα: το σύμπλεγμα του μεσσία. Στον δικό μας κανονικό κόσμο εμφανίζεται ένας άνδρας. Δε θυμάται ποιος είναι και από πού έρχεται, αλλά αδιαμφισβήτητα έχει δυνάμεις. Δυνάμεις που μας θυμίζουν όσα μάθαμε στο Κατηχητικό. Τι θα συμβεί σε αυτόν τον κόσμο με αυτόν τον άνθρωπο που δε φοράει στολή υπερήρωα; Από όλα όσα είδα αυτό το μήνα, αυτό είναι το μόνο που στα σίγουρα θα τσεκάρω.

GREEN PAGES (Αριστείδης Κώτσης)

Μάλλον φτωχική η συγκομιδή σε αυτό το PREVIEWS, με μικρές, φωτεινές εξαιρέσεις… Ίσως μια μικρή ευκαιρία να δω το πορτοφόλι μου να ανασαίνει.

THE OVENOVEN (Adhouse Books, pg. 261, $12.95)
Η Sophie Goldstein μας έρχεται από το Center of Cartoon Studies και βρίσκει εκδοτική στέγη στην Adhouse, η οποία τον τελευταίο καιρό δείχνει να ξανασυγκεντρώνει τις δυνάμεις της. Το preview που θα βρει κανείς εδώ είναι συμπαθέστατο, ενώ και η τιμή του δεν είναι ιδιαίτερα τσιμπημένη, οπότε αφήνει το περιθώριο για όποιον θέλει να δοκιμάσει κάτι ελαφρώς διαφορετικό.

CLOVER HONEY 20TH ANNIVERSARY ED (Alternative Comics, pg. 262, $14.95)
MENS FEELINGS #1 (Alternative Comics, pg.263, $5.00)
Ας σταθούμε λίγο εδώ… Είναι ευχάριστη η ιδιαίτερα δυναμική παρουσία της Alternative στις σελίδες αυτού του PREVIEWS. Αυτή η συνεργασία που έχει κάνει με μικρότερες εκδοτικές όπως η Revival House Press αποκαλύπτει μια ιδιαίτερη δυναμική, η οποία αποτυπώνεται και στο δωρεαν INDY που θα βρείτε online με λεπτομέρειες previews από τα προσεχή comics που θα δούμε από την Alternative.
Ανάμεσα στα comics που ξεχωρίζουν, είναι η νέα έκδοση του CLOVER HONEΥ, του πρωτόλειου comic του Rich Tommaso, αλλά και το πρώτο τεύχος του MEN’S PROBLEMS του Ted May. Η αμέσως πιο πρόσφατη δουλειά του Ted May ήταν στο INJURY της Buenaventura, όπου η τελευταία ιστορία που είχε κάνει είχε προταθεί για Eisner Award.

REALISTTHE REALIST (Boom! Studios, pg. 310, $24.99)
O Ισραηλινός Asaf Hanuka (PIZZERIA KAMIKAZE ) είναι ένας εξαιρετικός καλλιτέχνης που τα πολύ παλιά χρόνια, μαζί με τον αδερφό του Tomer, κυκλοφορούσε το πολύ καλό BIPOLAR από την Alternative Press. Τα τελευταία χρόνια, οι δουλειές του βρίσκονται κυρίως online (για μια από αυτές είχε γράψει η Άρτεμις Στίγκα εδώ). Το THE REALIST είναι μια σειρά από μονοσέλιδες ιστορίες που ισορροπούν ανάμεσα στο ρεαλισμό και στο όνειρο και που αποδεικνύουν τις ικανότητες του δημιουργού τους. Μπορείτε να τις διαβάσετε και εδώ.

TRASH MARKET GN (Drawn & Quarterly, pg. 349, $22.95)
Αυτά τα manga που βγάζει η D&Q είναι μάλλον δυσπρόσιτα, αλλά έχουν σίγουρα ενδιαφέρον. Εδώ μιλάμε για δουλειές του Tadao Tsuge, που συμμετείχε στο περιοδικό GARO, στις δεκαετίες του ’60 και ’70. Σίγουρα δεν είναι για όλους, αλλά σίγουρα το βρίσκω ενδιαφέρον.

PALOOKAVILLE VOL 22 (Drawn & Quarterly, pg. 350, $22.95)
Τα λόγια περιττεύουν, όταν μιλάμε για το νέο volume του PALOOKAVILLE, για μια από τις δύο καλύτερες σειρές comics (μαζί με το LOVE AND ROCKETS), δηλαδή, που κυκλοφορούν ακόμα εκεί έξω. Για την περίπτωση που δεν έχετε ιδέα ποιος είναι ο Seth, στις διπλανές σελίδες υπάρχει διαθέσιμος ο κατάλογος με τις σηματικότρες από τις προηγούμενες δουλειές του δημιουργού, οπότε μπορείτε να ξεκινήσετε από εκεί.

KAIJUMAX #1 (Oni Press, pg. 372, $3.99)
Τον συμπαθώ πολύ τον Zander Cannon… δεν είναι μόνο η συμμετοχή του στο TOP 10, αλλά και η εν γένει πορεία του που δείχνει πως είναι ένας άνθρωπος που του αρέσει να δοκιμάζει νέα πράγματα. Γιγαντιαία τέρατα, έντονα χρώματα και τρελή περιπέτεια. Super φαίνεται…

OLD WOUNDSOLD WOUNDS #1 (Pop! Goes The Icon, pg. 381, $2.99)
Είχα πάρει την προηγούμενη σειρά που είχε κυκλοφορήσει από την POP! GOES THE ICON και έχω μια σχεικά καλή άποψη. Η γυναίκα ενός πρώην μασκοφόρου-μαχητή του εγκλήματος πεθαίνει, ενώ παράλληλα οι παλιοί του συνεργάτες δέχονται επίθεση και ο ήρωας αναλαμβάνει δράση ξανά για να ξεδιαλύνει το μυστήριο. Πρωτότυπο δεν το λες, αλλά κάτι μου λέει ότι θα είναι τουλάχιστον έντιμο και to artwork του John Bivens (DARK ENGINE) πρέπει να είναι καλό.

GYO 2IN1 DLX ED HC (Viz Media, pg. 417, $22.99)

Κλείνουμε με μια κλασική manga επιλογή. To GYO είναι ενα από τα κορυφαία horror manga του Junji Ito και ένα από τα καλύτερα manga όλων των εποχών (τουλάχιστο σύμφωνα με τη λίστα που καταρτήσαμε στις αρχές του 2011 αφού βρέθηκε στη θέση #34). Φρικτά μεταπολεμικά πειράματα και ψάρια με μεταλλικά πόδια που βγαίνουν στη στεριά και σπέρνουν τρόμο σε μια όμορφη έκδοση… What’s not to like?