POSTAL #1

Writers: Bryan Hill/Matt Hawkinspostal
Artist: Isaac Goodhart
Image Comics

Το POSTAL σας προσκαλεί να επισκεφθείτε τη μαγευτική πόλη Eden στο Wyoming. Πουλάκια κελαηδάνε μέσα στο απέραντο πράσινο που καλύπτει την πόλη. Δάση για να εξερευνήσετε. Εκκλησία να επισκεφτείτε και 2.198 κάτοικοι, ένας και ένας ξεχωριστά. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε εσείς είναι να ακολουθήσετε τους κανόνες της πόλης.

Βέβαια, για να επισκεφθεί κάποιος την Eden, θα πρέπει να είναι ένας αισχρός εγκληματίας. Δολοφόνοι, κλέφτες και αρχηγοί συμμοριών είναι μόνο μερικά από τα διαμάντια που υπάρχουν σε αυτή την πόλη. 2.198 εγκληματίες πλην ένας. Ο γιος της δημάρχου – και αυτή είναι παράνομη – ο οποίος είναι ο ταχυδρόμος. Εμμονή με την εντέλεια, απάθεια στην σωματική επαφή και προσοχή σε κάθε λεπτομέρεια (Asperger’s Syndrome) τον καθιστά τον τέλειο άνθρωπο για να διαταράξει την ησυχία στην πόλη.

postal2Βλέπετε, ως εγκέφαλοι του εγκλήματος, όπως θα έλεγε κανείς, θέλουν να ζήσουν ελεύθερα και να ξεφύγουν από τις προηγούμενες ζωές τους. Οπότε η ποινή για την καταστροφή αυτού του στησίματος είναι, πολύ δημοκρατικά, ο θάνατος. Αφού πριν προηγηθεί ένα κήρυγμα από τον πάστορά τους. Αλλά, καθώς έτσι γίνεται πάντα, όταν αρχίσει μία αναποδιά θα ακολουθήσουν και άλλες.

Τι θα κάνουν τώρα οι κάτοικοι της Eden (η οποία για το περιεχόμενό της έχει ιδιαίτερα ειρωνικό όνομα);

Μια σειρά με αρκετό μυστήριο και ένα καλό plot twist, σε σχέση με άλλες διάφορες κλασικές περιπέτειες τουλάχιστον. Αρκετά ενδιαφέρον και με ένα αρκετά καλό σχέδιο. Έχει και έναν Ινδιάνο.