SNAPSHOT REVIEWS 19-02-15

Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

IMPERIUM #1imperium
Writer: Joshua Dysart
Artist: Doug Braithwaite
Valiant Entertainment

Θα πάω κατευθείαν στο ζουμί της υπόθεσης! Το IMPERIUM έχει εκπληκτικό σχέδιο – στην κίνηση, στα χαρακτηριστικά, στο χρώμα, σε όλα είναι άψογο. Και αυτό, βέβαια, βοηθάει απίστευτα μία ιστορία που αρχικά φαίνεται πως μας μιλάει για μία ακόμα εκδοχή του μέλλοντος.

Μία ουτοπία στην προκειμένη περίπτωση, όπου όλοι οι άνθρωποι ζουν ως ίσοι και έχουν το δικαίωμα να αποφασίσουν για την δίκη τους τύχη. Πλέον, σε αυτό το μακρινό μέλλον, όλοι έχουν τη δυνατότητα να ξεκλειδώσουν την έκτη τους αίσθηση. Παραπάνω αισθήσεις, όμως, ίσον παραπάνω υποχρεώσεις.

Αλλά όλα αυτά είναι ακόμα μακριά. Χρειάζεται σκληρή δουλεία για να εξελιχθεί το ανθρώπινο είδος.

rumbleRUMBLE #2
Writer: John Arcudi
Artist: James Harren
Image Comics

Ξανά-μανά γυρνάω πάλι στο RUMBLE, το οποίο απόλαυσα αρκετά όταν διάβασα το πρώτο τεύχος.

Εξακολουθώ να μη βγάζω άκρη και τα πράματα γίνονται ακόμα χειρότερα. Όλα και πιο psycho τύποι πετάγονται από το πουθενά, ενώ διάφορα τέρατα και τα κατοικίδιά τους εμφανίζονται. Ο τύπος με τη σπαθάρα, βέβαια, φαίνεται ευγενική ψυχή τελικά. Και ας είναι αιμοβόρος δολοφόνος, εκδικητής, δε ξέρω ακριβώς. Κάποιον θέλει να σκοτώσει, πάντως.

Μία γάτα γίνεται Pokemon level 2 με μεταμόρφωση. Γενικά, κάτι δεν πάει καλά σε όλη αυτήν την κατάσταση. Αλλά δεν πειράζει, γιατί το comic ρέει σαν ρεματιά στα Γιάννενα. Και έχει ακόμα αυτό το κρύο, μαύρο χιούμορ, που προσωπικά απολαμβάνω ιδιαίτερα.

Δεν ξέρω, ίσως να αρέσει μόνο σε εμένα, αλλά αν ποτέ βρεθεί στο δρόμο σας, ανοίξτε το!

SQUARRIORS #1squarriors
Writer: Ash Maczko
Artist: Ashley Witter
Devil’s Due Entertainment

Όταν διάβασα τον τίτλο και είδα το εξώφυλλο, η πρώτη ματιά δηλαδή, κάτι μου θύμισε. Και δεν έκανα λάθος, καθώς είχε εμφανιστεί στο SHUT UP AND TAKE MY MONEY, τη στήλη της Μυρτώς Τσελέντη που μας ενημέρωνε για τα νέα στα kickstarter.

Λοιπόν, η Devil’s Due μαζί με τον δημιουργό, είχαν κανονίσει να βγει ο συγκεκριμένος τίτλος στα ράφια των κομιξάδικων, σε τέσσερα τεύχη. Για αρχή, μπορεί στο μέλλον να υπάρχει συνέχεια. Και το λέγω αυτό, διότι η συγκεκριμένη σειρά είναι απλά αρκετά κολλητική. Αυτά τα γλυκούλια ζωάκια του δάσους, δε γίνεται να έχουν τόση οργάνωση, τόσες φυλές. Και τόσα πολλά αιμοδιψή σκιουράκια.

Όπως και να έχει, είναι πολύ ενδιαφέρον, και ας είναι αρκετά διαφορετικό. Και μέσα σε όλα, υπάρχει και το απίστευτα λεπτομερές σχέδιο, το οποίο δίνει ζωή στους χαρακτήρες – έτσι που τρέχανε, νόμιζα θα πηδήξουν έξω από τη σελίδα…

theemptyTHE EMPTY #1
Writer/Artist: Jimmie Robinson
Image Comics

Βρισκόμαστε σε έναν κόσμο (δεν ξέρω αν θέλω να είναι η Γη σε κάποιες χιλιετίες) υπάρχουν δύο φυλές – μέχρι στιγμής. Μία με μακριά χέρια και κοντό λαιμό, και η άλλη με κοντά χέρια και μακρύ λαιμό. Οι δεύτεροι, ειδικά, μοιάζουν με εξωγήινοι.

Για να μην σας κουράζω, το κύριο συστατικό σε αυτήν την ιστορία είναι η αντίθεση. Εξαθλιωμένοι οι μεν, πάμπλουτοι οι δε. Δέντρα ο ένας, έρημος ο άλλος. Καλή η μία, άγρια η άλλη. Μιας και οι πρωταγωνίστριες είναι γυναίκες.

Δε θέλω να ανοιχτώ περαιτέρω, πολύ απλά γιατί δε μου άρεσε. Αν και το στόρι έχει προοπτικές, και πάλι, όλο μαζί, είναι απογοητευτικό.

Κρίμα Image, κρίμα.

EI8HT #1ei8ht
Writer: Mike Johnson
Artist: Rafael Albuquerque
Dark Horse Comics

Παρόν, παρελθόν και μέλλον. Όλα συνδέονται μεταξύ τους λόγω του χρόνου. Του κυρίαρχου του σύμπαντος. Όμως ο χρόνος έχει τη δυνατότητα να κινείται με διαφορετικές ταχύτητες. Και γι’ αυτό το λόγο (μαζί με κάτι άλλους φυσικούς ισχυρισμούς/νόμους) γύρω στα επόμενα 6 χρόνια θα έχω ανακαλύψει τη μηχανή του χρόνου.

Στο EI8HT, όμως, υπάρχει ήδη μία χρονομηχανή και ήδη χρησιμοποιείται. Όχι για να πάει στο παρελθόν ή και στο μέλλον – ή ακόμα και σε κάποιο παρόν – αλλά κάπου τελείως διαφορετικά. Πηγαίνει στο Meld. Τώρα αν το Meld είναι κάποια μίξη όλων αυτών, δε γνωρίζω ακόμα. Αλλά το Meld είναι “όλα τα λεφτά”. Ένα στοιχείο θα σας δώσω: εξημερωμένοι δεινόσαυροι.

Δε χρειάζονται παραπάνω λόγια για να το περιγράψω, η υπόθεση θα εξελιχθεί στη συνέχεια. Εκείνο που είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρον είναι το παιχνίδι με τα χρώματα. Όλα κι όλα είναι 4 (εκτός μαύρου και άσπρου), και χρησιμοποιούνται συμβολικά για να δηλώσουν το χρόνο.

Είτε παράλληλο σύμπαν είναι, είτε μία τρελή μίξη όλων των σταδίων του χρόνου, είναι σίγουρα ιδιαίτερο και καλό θα είναι να του ρίξετε μία ματιά.