PREVIEWS PICKS (March 2015)

previews_march_2015Ο Χειμώνας φεύγει και όλοι εδώ στο Comicdom (και όχι μόνο) ετοιμαζόμαστε σιγά-σιγά να υποδεχθούμε την πολυαγαπημένη Άνοιξη, που όπως κάθε χρόνο, φέρνει ήλιο, ζέστη, μεγαλύτερες μέρες, αλλά και πολλά events (με κορυφαίο, φυσικά, το Comicdom Con Athens, το οποίο είμαστε βέβαιοι πως όλοι θα επισκεφθείτε).

Μαζί με όλα αυτά τα ευχάριστα, έρχονται και τα πρώτα Ανοιξιάτικα PREVIEWS PICKS, τα οποία, αυτή τη φορά, αναλαμβάνουν να σας παρουσιάσουν οι πάντα αξιόπιστοι (αν και ελαφρώς γκρινιάρηδες) Γιώργος Χατζηκωστής και Δημήτρης Σακαρίδης.

BLUE PAGES (Γιώργος Χατζηκωστής)

Events. Πολλά events, βρε παιδί μου. Και απλωμένα σε πολλούς τίτλους. Θαυμάζω το κουράγιο όσων τους παρακολουθούν όλους…

secret_wars_1SECRET WARS #1-8 (Marvel, pg. M2-6, $4.99)
Το event που θα συγχωνεύσει το 616 Universe της Marvel με αυτό του Ultimate, και ποιός ξέρει τι θα βγει από εκεί. Κάτι σαν σαλάτα πιο πικάντικη, ίσως; Θα δούμε. Όσοι πιστοί αναγνώστες δεν νιώθετε “event fatigue” ακόμη, εδώ είναι που θα δοκιμαστείτε, μιας και τα tie-ins είναι τόσα πολλά, που βαριέμαι να τα μετρήσω. Επίσης, αμφιβάλλω αν αυτή η σειρά ακολουθεί τα βήματα της προκατόχου της και έχει δημιουργηθεί για την προώθηση μια σειράς από κουκλάκια. Ναι, κουκλάκια, όχι action figures. Ξεπεράστε το.

A-FORCE #1 (Marvel, pg. M33-34, $3.99)
Ομάδα Avengers αποτελούμενη μόνο από θηλυκού γένους μέλη. Επειδή δεν μπορεί μια ομάδα από super-heroines να είναι οτιδήποτε άλλο από παρακλάδι των Avengers.

UNC3600UNCANNY X-MEN #600 (Marvel, pg. M89, $5.99)
Το πότε επέστρεψε η αρχική αρίθμηση της ιστορικής αυτή σειράς, είναι κάτι που δεν το πρόσεξα. Ούτε ξέρω και πόσο αυτή μπορεί να διαρκέσει. Marvel είναι αυτή, θέλει να μας κρατάει σε εγρήγορση. Βαρύ, λοιπόν, το νούμερο εδώ, και με αυτό ο Brian Michael Bendis αποχαιρετά τον τίτλο, έχοντας στο πλευρό του, τους Chris Bachalo, Stuart Immonen, Mahmud Asrar, Kris Anka και Frazier Irving. Στηρίζω επετειακά τεύχη, γιατί κάποτε ήταν σαν mini events.

FIGHT CLUB 2 #1 (Dark Horse, pg. 42, $3.99)
Το sequel του FIGHT CLUB (που, μεταξύ μας, δε νομίζω ότι ήταν κάτι που ζήτησαν και τόσοι πολλοί) είναι καθ’ οδόν, όχι στις κινηματογραφικές αίθουσες, αλλά στα κομικομάγαζα. Ο Chuck Palahniuk δεν φαίνεται να πτοείται από την αλλαγή Μέσου, και μοιάζει φιλόδοξος για πνευματικό του τέκνο.

LEGENDS_OF_THE_DARK_KNIGHT_NORM_BREYFOGLE_HCLEGENDS OF THE DARK KNIGHT: NORM BREYFOGLE (DC Comics, pg. 135, $49.99)
Δεν θα ασχοληθώ με τον γενικότερο χαμό του Convergence, που δεν αφήνει τίποτα στο πέρασμα του, προσπαθώντας να σας ζητήσω να προσέξετε αυτό το hardcover, το οποίο συγκεντρώνει τα πρώτα βήματα του Norm Breyfogle, ενός από τους αγαπημένους μου bat-artists, στον χαρακτήρα που τον ανέδειξε. Το εκφραστικό και σουρεαλιστικό του σχέδιο εμφανίστηκε σε μια εποχή που τα superherο comics σήκωναν τέτοιους πειραματισμούς, και έχει μείνει αξέχαστο σε πολλούς αναγνώστες. Πρόσφατα, ο καλλιτέχνης υπέστη βαρύ εγκεφαλικό και για τα έξοδα θεραπείας του οργανώθηκε fundraiser, το οποίο, δυστυχώς, την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές, έχει κλείσει.

THE SANDMAN GALLERY EDITION (DC Comics, pg. 149, $175)
Από τις λίγες φορές που ο προβολέας φωτίζει τους σχεδιαστές και όχι τον συγγραφέα Neil Gaiman, όποτε γίνεται αναφορά σε αυτόν τον τίτλο. Στο παρόν hardcover, παρουσιάζονται αυθεντικές σελίδες όσο πιο “ανόθευτες” γίνεται, και αν το όλο concept πίσω από την έκδοση μοιάζει “για λίγους”, η τιμή έρχεται να το πιστοποιήσει αυτό.

INJECTION #1 (Image, pg. 193, $2.99)
Μια ομάδα πέντε ιδιοφυών ανθρώπων προσπαθεί να σώσει τον κόσμο από την καταστροφή που οι ίδιοι προκάλεσαν. Όπως πολλά από τα comics του Warren Ellis, στα χαρτιά φαίνεται καλό, πολλές φορές, όμως, η εκτέλεση είναι κατώτερη των προσδοκιών.

MINIMUM WAGE: SO MANY BAD DECISIONS #1 (Image, pg. 218, $3.99)
“Καινούριο MINIMUM WAGE από τον Bob Fingerman; Ναι, φυσικά και θέλω άλλη μια δόση αστικής ζωής, ιδιαίτερου χιούμορ και cool (όχι ακριβώς) χαρακτήρων!”

GREEN PAGES (Δημήτρης Σακαρίδης)

Έχοντας περάσει μια αρκετά δύσκολη και κουραστική εβδομάδα, το τελευταίο πράγμα που ήθελα να κάνω μέσα στο Σαββατοκύριακο, ήταν να γράψω PREVIEWS PICKS. Για καλή μου (και καλή σας) τύχη, ο καλός συμπολεμιστής Γιώργος Χατζηκωστής προσεφέρθη να αναλάβει αυτός τις μπλέ σελίδες, γιατί είμαι βέβαιος πως τη γκρίνια μου για τα solicitations της Marvel, της DC, της IDW και της Image, δεν θα την άντεχε ούτε η Melanie στο GONE WITH THE WIND!

Anyway, λίγος χρόνος, λίγα picks, λίγα λόγια. (Λέμε τώρα…)

the_disappearance_of_charley_buttersTHE DISAPPEARANCE OF CHARLEY BUTTERS (Conundrum Press, pg. 318, $15.00)
Πριν λίγα χρόνια, ο Zach Worton εντυπωσίασε κοινό και κριτικούς με το THE KLONDIKE (OK, κυρίως τους δεύτερους, αφού το graphic novel με θέμα το gold rush των αρχών του προηγούμενου αιώνα δεν ήταν, δυστυχώς, αυτό που λέμε “best seller”). Συνεπώς, αυτή εδώ η follow up δουλειά του, που πραγματεύεται τις τελευταίες μέρες μιας death metal μπάντας, είναι ο ορισμός του “πολυαναμενόμενου”.

SWORDS OF SORROW #1 (Dynamite Entertainment, pg. 324, $3.99)
Οι σέξι και δυναμικές ηρωίδες της D.E., όλες μαζί, σε ένα 6-issue limited series, το οποίο αν το έγραφε κάποιος άντρας, θα είχαν ήδη ξεσηκωθεί οι φεμινιστικές οργανώσεις με κραυγές περί σεξισμού, ενώ τώρα που το γράφει η Gail Simone (θου, κύριε), θα έχουμε “smooth sailing”. To mini series πλαισιώνεται από κάποια one-shots, γραμμένα επίσης από γυναίκες συγγραφείς, για να εξασφαλιστεί η βεβαιότητα της πρόβλεψης που έκανα στην προηγούμενη πρόταση.

drawn_and_quarterly_25_yearsDRAWN & QUARTERLY: TWENTY-FIVE YEARS OF CONTEMPORARY CARTOONINGS, COMICS, AND GRAPHIC NOVELS (Drawn & Quarterly, pg. 343, $49.95)
Μια ρετροσπεκτίβα στην 25ετή ιστορία της καναδικής εκδοτικής, με ανατυπώσεις πολλών σπάνιων comics, νέες δουλειές, αναλύσεις, άρθρα, συνεντεύξεις και πλούσιο αρχειακό υλικό. Για τους φανατικούς της εκδοτικής και της Ιστορίας των comics. (I’ll buy it!)

OPTIC NERVE #14 (Drawn & Quarterly, pg. 343, $6.95)
Μέχρι το τεύχος #11 της σειράς, ο Adrian Tomine ήταν για μένα “αυτός ο εμφανώς ταλαντούχος τύπος που όμως καταπιάνεται με θέματα που (ίσως να) απασχολούν πέντε-δέκα κλαψομούνηδες χίπστερς, και αρέσουν κυρίως σε όλους αυτούς που θέλουν να λένε ότι διαβάζουν indies, αλλά στην πραγματικότητα δεν έχουν αρκετά ‘άντερα’ για να διαβάσουν αληθινά indies”. Από το #12, βέβαια, αυτό έχει αλλάξει, και πλέον είμαι και εγώ ένας “Tominiac”. Let’s hope it stays that way…

maria_m_book_2MARIA M. BOOK 2 (Fantagraphics Books, pg. 350, $22.99)
Confession time: Θα το πάρω ούτως ή άλλως, γιατί είναι Gilbert Hernandez. Όσες μαλακίες και αν έχει κάνει τα τελευταία χρόνια, μια στο τόσο βγάζει και κάτι πραγματικά καλό και δεν θα ήθελα να το χάσω. Επιπλέον, όταν έχεις βγάλει 4-5 αριστουργήματα, αποκτάς ένα βαθμό “good standing” τόσο υψηλό, που οι οπαδοί σου θα σε ακολουθούν πάντα, ακόμη και αν οι καινούργιες δουλειές σου είναι χαμηλότερου επιπέδου. Όπως οι Queen στα τελευταία τους 6-7 άλμπουμ, ένα πράγμα…

BARBARELLA: DELUXE SUPER OVERSIZED EDITION (Humanoids, pg. 357, $79.95)
Προσπαθώ να σκεφτώ αν γνωρίζω κάποιον που μπορεί να έδινε 80 δολάρια για ένα hardcover 72 σελίδων ενός από τα μετριότερα και πλέον υπερτιμημένα ευρωπαϊκά comics όλων των εποχών. Το θλιβερό είναι πως ενδέχεται να υπάρχει τέτοιο άτομο στον κύκλο των γνωριμιών μου…

louise_brooks_detectiveLOUISE BROOKS, DETECTIVE (NBM, pg. 362, $15.99)
Ο Rick Geary είναι, πιθανώς, ο καλύτερος cartoonist που δεν γνωρίζετε μέχρι τώρα. Fix this mistake immediately! (Σκεφτόμουν να κάνω ένα ειρωνικό/σαρκαστικό σχόλιο, σχετικά με το αν είναι περισσότεροι αυτοί από εσάς που γνωρίζετε την Louise Brooks, ή αυτοί που γνωρίζετε τον Rick Geary, αλλά μετά έπεσα σε κατάθλιψη.)

DEAD DROP #1 (Valiant Entertainment, pg. 404, $3.99)
Έχω φτάσει σε ένα σημείο που πλέον σχεδόν δεν διαβάζω καν τα solicitations της Valiant και απλά παραγγέλνω όποια καινούργια σειρά βγάζει η κορυφαία mainstream εκδοτική των τελευταίων ετών. Το συγκεκριμένο solicitation, όμως το διάβασα (για σας και μόνο, βρε κουτά, έτσι, για να δείτε πόσο σας προσέχω!) και φαίνεται πραγματικά ενδιαφέρον. Τέσσερα τεύχη, τέσσερις ιστορίες, που συνδέονται μεταξύ τους σε ένα conspiracy thriller, το οποίο διαδραματίζεται στο Valiant Universe, με τους πρωταγωνιστές να προσπαθούν να σώσουν τον κόσμο από ένα νέο και επικίνδυνο βιολογικό όπλο.

VALIANT UNIVERSE HANDBOOK: 2015 EDITION #1 (Valiant Entertainment, pg. 408, $2.99)
Αυτό που λέει ο τίτλος. Ναι, OK, όλες οι εκδόσεις αυτού του τύπου είναι ψιλο-geekικες, αλλά όλοι έχουμε δικαίωμα να γινόμαστε λίγο παραπάνω fans μια στο τόσο…

emma_vol_1EMMA VOLUME 1 (Yen Press, pg. 419, $35.00)
Εξακολουθώ να θεωρώ το EMMA της Kaoru Mori ως ένα από τα 4-5 καλύτερα manga που έχω διαβάσει στη ζωή μου και μια από τις κορυφαίες μεταφορές της Βικτωριανής Αγγλίας που έχουν γίνει ποτέ, σε οποιοδήποτε Μέσο. Δράμα, ενδιαφέροντες χαρακτήρες, έρωτες, πάθη, ανατροπές, και όπως σε όλες τις δουλειές της δημιουργού, εκπληκτικο artwork! Αν δεν το έχετε δοκιμάσει έως τώρα, αυτή η hardcover έκδοση πεντακοσίων σελίδων είναι καλή περίπτωση.

(Bonus: Τσεκάρετε μερικά σχετικά videos στο YouTube, για να καταλάβετε πώς δουλεύουν τα μαγικά χέρια αυτής της απίστευτης τύπισσας!)