Ο Θρυλικός ΜΙΚΡΟΣ ΣΕΡΙΦΗΣ Επιστρέφει Στα Περίπτερα

Το θρυλικό περιοδικό ΜΙΚΡΟΣ ΣΕΡΙΦΗΣ, που μεγάλωσε γενιές Ελλήνων αναγνωστών, επιστρέφει στα περίπτερα μετά από 23 χρόνια, με νέο τεύχος σε σενάριο του δημιουργού του ήρωα, Πότη Στρατίκη, και εικονογράφηση από τον Κώστα Φραγκιαδάκη. Μάθετε περισσότερα στο δελτίο Τύπου.

Νέο Τεύχος Του Μικρού Σερίφη Στα Περίπτερα, Επειτα Από 23 Χρόνια

mikros_serifis_1470_cover«Σε καταδικάζω σε τρία χρόνια καταναγκαστικά έργα…». Αντηχούν ακόμα στ’ αυτιά του τα τελευταία λόγια του δικαστή Έμερσον. Τα λόγια της καταδίκης του που του άνοιξαν την πόρτα της κόλασης. Τα λόγια που τον έστειλαν στις φυλακές του Χιούστον, για να ζήσει τρία ολόκληρα χρόνια ένα φρικτό μαρτύριο… Στη φυλακή με τα καταναγκαστικά έργα. Εκεί που, την πρώτη κιόλας μέρα, έδωσε βαρύ όρκο στον εαυτό του: «Δικαστή Έμερσον, αν καταφέρω και ζήσω, αν καταφέρω να βγω από τη φυλακή, το πρώτο πράγμα που θα κάνω είναι να έρθω στο Ντάρκιν και να σε σκοτώσω!».

Ο Μαξ Τόμσον συλλαμβάνεται λίγο έξω από την πόλη του Ντάρκιν. Ο σερίφης τον κατηγορεί ότι σκότωσε τον ηλικιωμένο πρώην δικαστή Έμερσον, ο οποίος τον είχε καταδικάσει πριν από τρία χρόνια σε φυλάκιση. Ο Τόμσον αρνείται την κατηγορία, όμως βρίσκονται επάνω του δύο δεσμίδες χαρτονομίσματα, χρήματα τα οποία είχε κλειδωμένα ο δικαστής Έμερσον σε ένα από τα συρτάρια του. Ο νέος άντρας καταδικάζεται από τον καινούριο δικαστή του Ντάρκιν σε θάνατο και την επόμενη μέρα στήνεται μια κρεμάλα στην κεντρική πλατεία του Ντάρκιν. Το ίδιο πρωινό φτάνουν στην πόλη και οι τέσσερις μικροί υπερασπιστές του νόμου: ο Τζιμ Άνταμς και η παρέα του. Το θρυλικό Ελληνόπουλο μαθαίνει για την υπόθεση από τον ίδιο τον σερίφη της πόλης, όταν τον επισκέπτεται στο γραφείο του. Ζητάει, όμως, να μιλήσει και με τον φυλακισμένο Μαξ Τόμσον, ο οποίος του ορκίζεται ότι είναι αθώος. Βρισκόμενος σε δίλλημα ο Τζιμ, χωρίς να είναι βέβαιος αν ο κατηγορούμενος είναι αθώος ή ένοχος, αποφασίζει να ερευνήσει την υπόθεση και μαζί με τους φίλους του αρχίζει να ψάχνει για στοιχεία. Όμως ο χρόνος τους είναι περιορισμένος, καθώς έχουν μόνο μια ώρα μπροστά τους πριν ο Μαξ Τόμσον οδηγηθεί στην κρεμάλα!…

Μία δραματική περιπέτεια, γραμμένη από τον ίδιο συγγραφέα που «γέννησε» τον Μικρό Σερίφη και η οποία δημοσιεύεται για πρώτη φορά.

Μην χάσει κανείς το ολοκαίνουριο τεύχος του Μικρού Σερίφη, που ξανακυκλοφορεί στα περίπτερα έπειτα από 23 ολόκληρα χρόνια! Για να θυμηθούν οι παλιοί και να γνωρίσουν οι νεότεροι…

mikros_serifis_2

Το καινούριο τεύχος περιλαμβάνει αναλυτικά:
“60 λεπτά αγωνίας”: Μια όμορφη περιπέτεια με πρωταγωνιστές τα θρυλικά παιδιά του νόμου, τον Τζιμ Άνταμς και την παρέα του. Πρόκειται για αδημοσίευτη ιστορία που περιέχει όλα τα κλασικά στοιχεία που αγαπήσαμε στις περιπέτειες του Μικρού Σερίφη.
“Ο Πότης Στρατίκης και ο μύθος του Μικρού Σερίφη”: Ένα βιογραφικό σημείωμα για τον ακούραστο συγγραφέα, ο οποίος -με τα χιλιάδες αναγνώσματά του- γαλούχησε πολλές γενιές.
“Μικρός Σερίφης – Ένας θρύλος που ζει ακόμα”: Ένα πολύτιμο άρθρο για να θυμηθούν οι παλιοί αναγνώστες και να μάθουν οι καινούριοι την ιστορία του περιοδικού αλλά και των ηρώων-πρωταγωνιστών.
“Η ιστορία ενός εξωφύλλου”: Ένα σημείωμα του εκδότη Νίκου Ζώη σχετικά με το εξώφυλλο που τελικά δεν χρησιμοποιήθηκε σε αυτή την έκδοση.
“Τζιμ Άνταμς”: Ποιος ήταν ο Μικρός Σερίφης; Ποια ήταν τα στοιχεία εκείνα του χαρακτήρα του που τον έκαναν τόσο αγαπητό στους αναγνώστες και εκτόξευσαν την δημοτικότητά του σε τόσο τρομερά ύψη; Ένα μικρό αφιέρωμα στον πιο δυναμικό, τολμηρό, έξυπνο και όμορφο ήρωα περιοδικού, που δημιουργήθηκε ποτέ στη χώρα μας!
“Αρρίμπα Μουτσάτσος!!”: Ο… θρυλικός Πεπίτο Γκονζάλες είναι στην παρέα μας και παραλαμβάνει τα γράμματα και τα e-mails που στέλνετε στο περιοδικό!

Είμαστε σίγουροι ότι θα στηρίξετε όλοι αυτή τη προσπάθεια, ώστε να μπορέσει να συνεχιστεί η έκδοση και να φτάσουμε ακόμα και στο τεύχος 1500!

Καλή ανάγνωση!

mikros_serifis_1Μικρός Σερίφης #1470
Ημερομηνία κυκλοφορίας: 17 Φεβρουαρίου 2015
Εκδόσεις: Comics & Crosswords Publications Lp
Υπεύθυνος έκδοσης: Λεωκράτης Ανεμοδουράς
Συγγραφέας: Πότης Στρατίκης
Εικονογράφηση: Κώστας Φραγκιαδάκης
Συντελεστές έκδοσης: Παναγιώτης Πλαφουτζής, Ειρήνη Φώτη, Νίκος Ζώης, Θεοδόσης Στάλιας
Σελίδες: 68
Τιμή: 2,90€

Περισσότερες πληροφορίες, εδώ