COLLECTED EDITIONS 14-03-15

Καλώς ήλθατε στο Collected Editions, τη στήλη που διαβάζουν όλοι όσοι γνωρίζουν τις τρομερές διαφορές που έχουν τα hardcovers με τα deluxe hardcovers και τα omnibuses (omnibusses; omnibi;).

NEWS OF THE TRADEthe wake

Solicitations να φαν’ κι οι κότες για το Μάιο! Ξεκινάμε, ως συνήθως, από τη DC και το BATMAN: GOTHIC DELUXE EDITION HC, που συγκεντρώνει τα τεύχη #6-10 της αγαπημένης σειράς LEGENDS OF THE DARK KNIGHT, η οποία είχε κάνει ένα σπουδαίο ξεκίνημα όταν πρωτοκυκλοφόρησε. Αν και το επόμενο ακριβώς storyline (“Prey”) είναι το αγαπημένο μου, αξίζει να το δοκιμάσετε. Αυτό που, σίγουρα, θα δοκιμάσω εγώ, είναι η νέα έκδοση του BATMAN: CATACLYSM TPB, που δεν το έχω διαβάσει και είναι out of print εδώ και αρκετό καιρό. Από τη Vertigo, σιγουράκι είναι το THE WAKE TPB. Snyder, Murphy, sci-fi, horror. Θέλετε κάτι άλλο;

Από την άλλη μεριά, η Marvel έχει διάφορα καλούδια, αλλά θα εστιάσω στα SILVER SURFER VOL. 2: WORLDS APART TPB και SPIDER-WOMAN VOL. 1: SPIDER-VERSE TPB. Για το μεν SILVER SURFER, έχω ακούσει κάποια καλά λόγια και το σχέδιο του Allred μου αρέσει αρκετά, για το δε SPIDER-WOMAN, έχω μια περιέργεια να το διαβάσω, αφού διάβασα τα κεφάλαια του Spider-Verse που δημοσιεύτηκαν στα AMAZING SPIDER-MAN και SPIDER-MAN 2099, που διαβάζω σε τεύχη. Ενδιαφέρον μου φαίνεται και το NICK FURY, AGENT OF S.H.I.E.L.D. CLASSIC VOL. 3 TPB (δεν έχω αγοράσει κάποιο από τα προηγούμενα), που ανατυπώνει τη σειρά του 1989, αλλά θέλω να το ψάξω λίγο καλύτερα, μη φάμε καμιά πατάτα.

nemoΣτις… λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις, η Dark Horse μας προσφέρει το CONAN/RED SONJA HC (καλά, ναι, περιμένουμε το trade) και το CREEPY PRESENTS ALEX TOTH HC, που μου έχει κινήσει, ιδιαίτερα, το ενδιαφέρον. Η IDW συνεχίζει τις εκδόσεις κλασικών comic strips, με το SUPERMAN: THE ATOMIC AGE SUNDAYS VOL. 1: 1949-1953 HC, αλλά και εκδόσεις βασισμένες σε κλασσικά comic strips, με το LITTLE NEMO: RETURN TO SLUMBERLAND HC (διατίθεται και σε digest-size TPB). Επίσης, κυκλοφορεί το THE BIGGER BANG TPB, σε artwork του Βασίλη Γκογκτζιλά. Last but not least, που λεν’ και στο χωριό μου, από την Image έχουμε μια δεύτερη δόση Snyderικού horror, με το WYTCHES VOL. 1 TPB. Added bonus: artwork από τον Jock. Ενώ το απαραίτητο συμπλήρωμα sci-fi μας το δίνει το EAST OF WEST VOL. 4: WHO WANTS WAR? TPB.

COLLECTION UPDATE

“Jonathan Hickman Εxtravaganza”, θα ήταν πιο σωστός τίτλος για το δεύτερο μέρος της στήλης. Κι αυτό γιατί έργα του Hickman κατέλαβαν περίοπτη θέση στην τελευταία εξόρμησή μου. Είπα, λοιπόν, αφού είμαι ικανοποιημένος, σε γενικές γραμμές, με τα MANHATTAN PROJECTS και EAST OF WEST και λάτρης της επιστημονικής φαντασίας, να δοκιμάσω κάποια από τα παλαιότερα έργα του. Συγκεκριμένα, αναφέρομαι στα THE NIGHTLY NEWS TPB, PAX ROMANA TPB, TRANSHUMAN TPB και A RED MASS FOR MARS TPB. (Για το τελευταίο δεν έχει γράψει review ο Θωμάς, αλλά τι το έχουμε το TOP SHELVES; Πάσα πάρτο-βάλτο.)

81NRlW3pEWL

Επιτέλους, πήρα στα χέρια μου το THE GIRL WITH THE DRAGON TATTOO TPB της Vertigo, που συγκεντρώνει σε έναν τόμο τα δύο hardcovers που είχαν κυκλοφορήσει και διαθέτει ένα από τα πλέον αγαπημένα μου εξώφυλλα όλων των εποχών, δια χειρός Lee Bermejo, αφίσα του οποίου (του εξωφύλλου, όχι του Bermejo!) έχω κορνιζαρισμένη στο σπίτι μου. Αμέ!

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει το BATMAN ADVENTURES VOL. 1, το οποίο ανατυπώνει τα δέκα πρώτα τεύχη της σειράς, η οποία ήταν εμπνευσμένη από τη θρυλική σειρά BATMAN: THE ANIMATED SERIES. Η σειρά είχε κυκλοφορήσει και στην Ελλάδα από την Πέργαμος και τη διάβαζα, αν και σταμάτησα, ο βλάκας, λίγο πριν ολοκληρωθεί. Ένα επιπλέον θετικό της έκδοσής αυτής, είναι ότι οι τιμές κάποιων τευχών (κυρίως τα πρώτα της Harley Quinn) έχουν τραβήξει την ανηφόρα, οπότε πλέον η ανάγνωσή τους καθίσταται πιο προσιτή. Ευχαρίστως, πάντως, θα έβλεπα το ενδεχόμενο να συγκεντρωθούν σε τόμους όλες οι παρεμφερείς animated-style σειρές της DC της δεκαετίας του ’90.

Κι έτσι ολοκληρώνεται και αυτό το volume της στήλης μας. Περισσότερα τον επόμενο μήνα!