THE SURFACE #1

Writer: Ales Kotthesurface
Artist: Langdon Foss
Image Comics

Μην κρίνετε ένα βιβλίο από το εξώφυλλο. Ούτε και έναν άνθρωπο από το εξωτερικό του. Γενικά, ως άνθρωποι, δεν πρέπει να εμμένουμε στην επιφάνεια των πραγμάτων, αλλά να εισερχόμαστε στο εσωτερικό τους. Να περνάμε από το επίπεδο της επιφάνειας και να βλέπουμε την αλήθεια. Ή τουλάχιστον την αλήθεια που μας παρουσιάζεται, διότι τα επίπεδα κάτω από τον εξωτερικό φλοιό μπορεί να ποικίλουν.

Γενικά, όλο το ύφος στο SURFACE γυρίζει γύρω από τον τίτλο του και ψάχνεται όσο μπορεί. Και μπαίνει κατευθείαν στο point. Μόλις στο πρώτο τεύχος, οι τρεις ήρωές μας βρίσκουν την Επιφάνεια. Η Επιφάνεια, όμως, δεν έχει εξηγηθεί πλήρως και δεν γνωρίζουμε τι αντιπροσωπεύει.

Γιατί είναι τόσο σημαντική η ανακάλυψη της Επιφάνειας; Γιατί κινούνται μυστικά;

thesurface1Η μυστικότητα είναι σημαντική, γιατί παρακολουθούνται καθημερινά και ασταμάτητα. Όχι μόνο τα τρία αυτά παιδιά, αλλά και όλος ο κόσμος. Στην συγκεκριμένη εποχή – άγνωστης ημερομηνίας – όλες οι σκέψεις, οι ιδέες, τα συναισθήματα και οι επιθυμίες καταγράφονται και αποθηκεύονται. Ο καθένας μπορεί να δει μέσα στο μυαλό σου. Ειδικά εάν είναι επιδέξιος με αυτές τις μηχανές του διαβόλου. Τώρα, οι φίλοι μας αναζητούν την Επιφάνεια για να ξεφύγουν από ένα μέλλον που δεν τους εξασφαλίζει την προσωπική τους ελευθερία.

Στην τελική, η όλη ιστορία γυρνάει γύρω από τα υπαρξιακά ζητήματα και την αίσθηση της πραγματικής ελευθερίας. Να ψάχνουμε βαθύτερα από ό,τι βλέπουμε και όλα τα ωραία φιλοσοφικά ερωτήματα που συζητάμε κατά καιρούς με τις παρέες μας (γύρω από φτηνό κρασί, τα ξημερώματα της Κυριακής).

Είναι αρκετά προσεγμένη δουλειά και ο Ales Kot παίζει αρκετά με τους διαλόγους του και τους αφηγητές του. Δημιουργεί ένα μυστήριο, το οποίο σε καλεί να λύσεις, περνώντας στην επόμενη σελίδα. Αξιόλογο σχέδιο, και αυτό προσεγμένο, χωρίς υπερβολές. Παρουσιάζει ένα πιθανό μέλλον, ακριβώς όπως πρέπει.

Σου κερδίζει την περιέργεια, αν και κούρασε λίγο το πρώτο τεύχος. Αλλά και πάλι, σε κάνει να αδημονείς για το επόμενο!