Ένας Ακόμη Καλεσμένος + Τα Δύο Πρώτα Workshops Του CCA 2015

Ο εντυπωσιακός Αμερικανός δημιουργός Ulises Farinas προστέθηκε στην πολυσυλλεκτική λίστα καλεσμένων του Comicdom Con Athens 2015. Παράλληλα, ανακοινώθηκαν τα πρώτα workshops του φετινού φεστιβάλ, από δύο καταξιωμένους Έλληνες δημιουργούς: Τον Soloup, που περιγράφει τη διαδικασία δημιουργίας του ΑΪΒΑΛΙ, και τον Τάσο Ζαφειριάδη, που αναλύει τις προκλήσεις των διαφορετικών συνεργασιών και τις προσεγγίσεις του κάθε comics format.

farinas3Ulises Farinas

Ο Ulises Farinas είναι ένας συγγραφέας και σχεδιαστής που ζει και εργάζεται στη Νέα Υόρκη. Συνδυάζει, με λεπτομερή και σχολαστικό τρόπο, είδη, τεχνοτροπίες και σύμπαντα, γκρεμίζοντας τα τείχη ανάμεσα στη φαντασία και την πραγματικότητα.

Έχει εργαστεί στις περισσότερες από τις μεγάλες αμερικανικές εκδοτικές, μεταξύ των οποίων οι Marvel, DC, Dark Horse, Image, ενώ έχει δει δουλειές του να δημοσιεύονται στο περιοδικό WIRED και τους NEW YORK TIMES.

Αυτή την περίοδο, γράφει την pulp ανθολογία AMAZING FOREST, και σχεδιάζει τα PUG QUEST και GAMMA για την Dark Horse.

 

workshop_soloup_2Soloup: “Το Graphic Novel Πίσω Από Το ΑΪΒΑΛΙ”

(Σάββατο 25 Απριλίου, 17:00, Seminar Room 4ος Όροφος)

ΑΪΒΑΛΙ. Πέντε μήνες κυκλοφορίας, πλήθος εγκωμιαστικών δημοσιευμάτων, ευρύτατη αποδοχή, μια λαμπρή έκθεση δυόμιση μηνών στο Μουσείο Μπενάκη…

Ο Soloup περιγράφει το ταξίδι από την Ιστορία, τις προσωπικές αφηγήσεις και τις βιβλιογραφικές πηγές, στις σελίδες ενός σύγχρονου ελληνικού graphic novel.

 

Basic CMYKΤάσος Ζαφειριάδης: “Διαφορετικά Format Και Διαφορετικοί Συνεργάτες”

(Κυριακή 26 Απριλίου, 15:00, Seminar Room 6ος Όροφος)

Ο δημιουργός comics Τάσος Ζαφειριάδης, κάνοντας μια ανασκόπηση της βιβλιογραφίας του, θα συζητήσει τις προκλήσεις που αντιμετώπισε στη συνεργασία του με άλλους σεναριογράφους και σχεδιαστές. Παράλληλα, θα μοιραστεί τους προβληματισμούς του για την διαφορετική προσέγγιση που απαιτούν διαφορετικά format: εβδομαδιαία strips, μικρές ιστορίες, σειρές comics και μεγάλα άλμπουμ.

Θα μας καθοδηγήσει στη διαδικασία, δίνοντας τεχνικές και άλλες συμβουλές, με παραδείγματα από την δεκαετή εκδοτική του εμπειρία.

Για να εγγραφείτε στα workshops του Comicdom Con Athens 2015, στείλτε mail με το ονοματεπώνυμο και το τηλέφωνό σας, καθώς και τον τίτλο του workshop που σας ενδιαφέρει, στο workshops@comicdom-con.gr