Workshops Από Patrice Killoffer Και Σχολή Ορνεράκη Στο CCA 2015

Το πρόγραμμα των του Comicdom Con Athens 2015 εμπλουτίζεται με δύο καινούργια workshops. Ο διεθνής προσκεκλημένος του φεστιβάλ, Patrice Killoffer, παρουσιάζει τον εαυτό του μέσα από το έργο του και οι καθηγητές του Κέντρου Εφαρμοσμένων Τεχνών Ορνεράκης, Αντώνης Γαλάτης και Γιώργος Παπαδάκης, μιλούν για το σχεδιασμό και την ψηφιοποίηση χαρακτήρων.

workshop_killoferPatrice Killoffer: Killoffer As Drawings

(Σάββατο 25 Απριλίου, 12:00, Seminar Room 4ος)

Κάθε καλλιτέχνης βάζει, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, κομμάτια του εαυτού του στη δουλειά του. Κατά μια έννοια, μοιράζεται θραύσματα της ψυχής του και της προσωπικότητάς του, μέσα από τις ιστορίες και τα σκίτσα του. Πόσο μάλλον όταν μιλάμε για κάποιον που καταπιάνεται, μεταξύ άλλων, και με τα αυτοβιογραφικά comics…

Ο καταξιωμένος Γάλλος δημιουργός, Patrice Killoffer, παρουσιάζει δείγματα της δουλειάς του και εξηγεί το πως μπορεί κανείς να ανακαλύψει τον άνθρωπο μέσα από τις ζωγραφιές.

workshop_ornerakisΚέντρο Εφαρμοσμένων Τεχνών “Ορνεράκης”: Dynamic Character Design

(Κυριακή 26 Απριλίου, 17:00, Seminar Room 6ος)

Με εισηγητές δύο καθηγητές του Κέντρου, τον σκιτσογράφο και concept artist, Αντώνη Γαλάτη, και τον εικονογράφο και σκιτσογράφο, Γιώργο Παπαδάκη, το παρόν workshop θα εισάγει τους συμμετέχοντες σε όλες τις μοντέρνες και κλασικές τεχνικές που χρησιμοποιούνται στη σύγχρονη βιομηχανία, για τον δυναμικό σχεδιασμό χαρακτήρων που πρωταγωνιστούν στα αγαπημένα μας comics, κινούμενα σχέδια, μικρού και μεγάλου μήκους ταινίες και video games.

Οι συμμετέχοντες θα παρακολουθήσουν τεχνικές σκίτσου που διδάσκονται στα εκπαιδευτικά προγράμματα του Κέντρου, και θα γνωρίσουν τη διαδικασία που κρύβεται πίσω από τη δημιουργία χαρακτήρων και, κατ’ επέκταση, την ψηφιοποίησή τους σε τρισδιάστατο μοντέλο για τη χρήση τους σε κινούμενη εικόνα και gaming.

Απαραίτητα εργαλεία: αγάπη και πάθος για τα comics, φαντασία και θέληση για βελτίωση των δεξιοτήτων.

Οι συμμετέχοντες θα λάβουν από το Κέντρο Εφαρμοσμένων Τεχνών “Ορνεράκης”, βεβαίωση παρακολούθησης του workshop.

Για να εγγραφείτε στα workshops του Comicdom Con Athens 2015, στείλτε mail με το ονοματεπώνυμο και το τηλέφωνό σας, καθώς και τον τίτλο του workshop που σας ενδιαφέρει, στο workshops@comicdom-con.gr