Έκθεση Miguel Gallardo Και Προβολή Ντοκιμαντέρ MARIA AND I Στο CCA 2015

Το πλούσιο πρόγραμμα του Comicdom Con Athens 2015 ενισχύεται με την έκθεση “Maria Cumple 20 Años”, του Ισπανού δημιουργού Miguel Gallardo, με αφορμή την κυκλοφορία του νέου του graphic novel, την προβολή του βραβευμένου ντοκιμαντέρ MARIA AND I, και τις προβολές των μικρού μήκους animation με θέμα τον αυτισμό, MARIA’S JOURNEY και ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ.

gallardo_exhibitionΈκθεση: Maria Cumple 20 Años

(Όλες τις ημέρες, Βιβλιοθήκη)

Με αφορμή την έκδοση του καινούριου graphic novel του Miguel Gallardo, MARIA CUMPLE 20 ANOS, το Comicdom Con Athens 2015 φιλοξενεί στη βιβλιοθήκη της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης, πρωτότυπα σκίτσα του δημιουργού.

maria_and_iΠροβολή: Maria And I

(Παρασκευή 24 Απριλίου, 14:45, Φουαγιέ)
(Σάββατο 25 Απριλίου, 11:00, Φουαγιέ)

Η María ζει με τη μητέρα της, στα Κανάρια Νησιά, 3000 χιλιόμετρα μακριά από τη Βαρκελώνη, όπου ζει ο Miguel Gallardo. Κάποιες φορές, ο Miguel και η María πηγαίνουν μαζί διακοπές, περνώντας μια βδομάδα στο Gran Canaria South – μια ασυνήθιστη τοποθεσία όπου δεν συναντάς συχνά, μεταξύ των επισκεπτών, έναν διαζευγμένο πατέρα και τη δεκατετράχρονη αυτιστική κόρη του.

Το ντοκιμαντέρ αυτό είναι η εξιστόρηση μιας από τις εκδρομές τους, αλλά ακόμη περισσότερο είναι μια πρωτότυπη ιστορία, γεμάτη χιούμορ, ειρωνεία και ειλικρίνεια, με θέμα τη ζωή με αναπηρία.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=lYtW7bAYWTw[/youtube]

 

marias_journeyΠροβολή: Maria’s Journey

(Σάββατο 25 Απριλίου, 17:45, Seminar Room 6ος)

Με στόχο την καλύτερη ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της κοινωνίας γύρω από τον αυτισμό, το Ίδρυμα Orange παρουσιάζει μια μικρού μήκους animation ταινία από τον Ισπανό δημιουργό Miguel Gallardo, πατέρα ενός αυτιστικού παιδιού.

Το MARIA’S JOURNEY είναι μια μικρή εξόρμηση στον εσωτερικό κόσμο μιας έφηβης με αυτισμό, ένα ταξίδι γεμάτο χρώμα, αγάπη, δημιουργικότητα και αυθεντικότητα, με σημείο εκκίνησης τους γονείς, που βλέπουν την κόρη τους να συμπεριφέρεται διαφορετικά, πριν ακόμα διαγνωστεί με αυτισμό.

specialists_academyΠροβολή: Ακαδημία Των Ειδικών

(Σάββατο 25 Απριλίου, 17:45, Seminar Room 6ος)

Το Ίδρυμα Orange, σε συνεργασία με τον Ισπανό καλλιτέχνη Miguel Gallardo, παρουσιάζουν την ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ, μια μικρού μήκους animation ταινία, η οποία δείχνει με εναν απλό και ευχάριστο τρόπο, τα ιδιαίτερα ταλέντα που πολλά παιδιά με αυτισμό έχουν και τα οποία δεν είναι πάντοτε κατανοητά σε όσους δεν τα γνωρίζουν.

Η ταινία επιχειρεί να δώσει στο ευρύ κοινό μια καλύτερη ενημέρωση για τον αυτισμό στην κοινωνία.

Τα μικρού μήκους animation MARIA’S JOURNEY και SPECIALISTS ACADEMY θα προβληθούν στο πλαίσιο του panel που θα πραγματοποιηθεί με θέμα τον αυτισμό, παρουσία του Miguel Gallardo.