COLLECTED EDITIONS 18-04-15

Καλώς ήλθατε, για μια ακόμη φορά, στο Collected Editions, τη μηνιαία στήλη που διαβάζουν όλοι όσοι θα γυρίσουν από το Comicdom Con Athens 2015 με δυο-τρεις σακουλάρες γεμάτες trades, hardcovers και omnibus (και, λογικά, καμιά κήλη), παρ’ όλο που είχαν πει ότι αυτή τη χρονιά θα είναι πιο συγκρατημένοι. Ποιόν νομίζετε ότι κοροϊδεύετε, ρε;

NEWS OF THE TRADEFables 22

Τί καλούδια μας επιφυλάσσει ο Ιούνιος; Θα το μάθουμε μελετώντας τα solicitations των αγαπημένων μας εκδοτικών. Αρχίζουμε από τη DC (όμπβιουσλι) και μια σίγουρη επιλογή, όπως το BATMAN: THE JIRO KUWATA BATMANGA VOL. 2 TPB. Έχοντας μείνει απόλυτα ικανοποιημένος από τον πρώτο τόμο, δεν υπάρχει περίπτωση να χάσω τον δεύτερο. Only one left. Για όσους λατρεύουν τη Harley Quinn, θα πρότεινα το BATMAN: HARLEY QUINN TPB, που συγκεντρώνει διάφορες εμφανίσεις της ηρωίδας, αν και προσωπικά θα το προσπεράσω, μιας και δεν τρελαίνομαι ιδιαίτερα. Στο μέτωπο της Vertigo, τώρα, έχουμε το FABLES VOL. 22 TPB, που είναι ταυτόχρονα και το 150ο και τελευταίο τεύχος της σειράς. Ένα από τα μεγαλύτερα έπη στην ιστορία των αμερικανικών comics φτάνει στο τέλος του.

Ούτε ένα, ούτε δύο, αλλά τρία volumes της Epic Collection από τη Marvel αυτό το μήνα, και συγκεκριμένα τα ANT-MAN/GIANT-MAN EPIC COLLECTION: THE MAN IN THE ANT HILL TPB, IRON FIST EPIC COLLECTION: THE FURY OF IRON FIST TPB και STAR WARS LEGENDS EPIC COLLECTION: THE OLD REPUBLIC VOL. 1 TPB. Πάει ο μισθός… Σε ένα άλλο trade, που θα μπορούσε κάλλιστα να είναι μέρος κι αυτό της Epic Collection, έχουμε το HOWARD THE DUCK THE COMPLETE COLLECTION VOL. 1 TPB. Έχω ακούσει τόσα πολλά, όλα αυτά τα χρόνια, για αυτό το χαρακτήρα, κι όμως δεν έχω διαβάσει ποτέ ούτε μία σελίδα. Νομίζω ότι, πλέον, δεν υπάρχουν άλλες δικαιολογίες.

Usagi 4Οι τρεις μικρότερες εταιρείες, έχουν και αυτές τις δικές τους προτάσεις. Στη Dark Horse, να πω την αμαρτία μου, δε βρήκα κάτι να μου τραβήξει την προσοχή, όμως το THE USAGI YOJIMBO SAGA VOL. 4 TPB, με έκανε να ψάξω λίγο για αυτή την πολύ γνωστή σειρά (με την οποία, επίσης, δεν έχω καμία επαφή) και την έχω βάλει σε ένα μελλοντικό πρόγραμμα. (Δεν θέλετε να δείτε τη wish-list που έχω δημιουργήσει…)

Από τις εκδόσεις της IDW, φυσικά ξεχωρίζω (ανάμεσα στα 537 comics των Χελωνονιντζακίων) το THE AMAZING SPIDER-MAN: THE ULTIMATE NEWSPAPER COMICS COLLECTION VOL. 1! 1977-78 HC, για το οποίο είχαμε γράψει από αυτήν εδώ τη στήλη, όταν είχε ανακοινωθεί. Εντελώς συμπτωματικά, στο ίδιο post έγραφα για το CRIMINAL VOL. 1: COWARD TPB. Το συγκεκριμένο το πήρα στα χέρια μου τον προηγούμενο μήνα και μου άφησε άριστες εντυπώσεις, τόσο από την άποψη της ιστορίας, όσο και (ίσως ακόμη περισσότερο) από άποψη έκδοσης. Διαθέτοντας ένα κάπως σαγρέ/ματ/πρέπει-να-το-πιάσετε-για-να-το-καταλάβετε εξώφυλλο, σου δίνει μια εντελώς pulp αίσθηση. Οπότε, όπως καταλαβαίνετε, όλοι οι τόμοι που ακολούθησαν ήταν στη must-buy λίστα (ευτυχώς, εμφανώς μικρότερη από τη wish-list). Έτσι, αυτό το μήνα έχουμε, από την Image, το CRIMINAL VOL. 5: THE SINNERS TPB.

COLLECTION UPDATE323193_20141215104508_large

Λίγα πράγματα προστέθηκαν στη συλλογή αυτό το μήνα (είναι η ηρεμία πριν την καταιγίδα του Comicdom Con Athens 2015). Μπαίνοντας σε φάση CONVERGENCE, το THE NEW 52: FUTURES END VOL. 1 TPB είναι ένα καλό ζέσταμα, με τον ογκωδέστατο τόμο να συγκεντρώνει τα τεύχη #0-17 της εβδομαδιαίας σειράς. Συνεχίζοντας με την DC, το SUPERMAN: THE POWER WITHIN TPB είναι μια αρκετά ενδιαφέρουσα έκδοση, καθώς το μεγαλύτερο μέρος της ανατυπώνει τις δισέλιδες ιστορίες του Superman από την περίοδο που το ACTION COMICS είχε γίνει εβδομαδιαία ανθολογία (#601-641). Βολικότατο! Τέλος, έχουμε κάτι που, ναι μεν εκδίδεται τώρα από τη DC, αλλά, το 1997, είχε πρωτοκυκλοφορήσει από την Image. Πρόκειται για το DIVINE RIGHT: THE ADVENTURES OF MAX FARADAY TPB του Jim Lee. Η μόνη πληροφόρηση που έχω για το comic αυτό, προέρχεται από κάποια δημοσιεύματα του WIZARD στα τέλη της δεκαετίας του ’90. Επειδή, όμως, ο Jim Lee είναι ένας από τους πλέον αγαπημένους μου σχεδιαστές, δε θα μπορούσα να αφήσω ένα σημαντικό κομμάτι της βιβλιογραφίας του εκτός της συλλογής μου.

That’s all folks, που λέει κι ένα γουρουνάκι στο χωριό μου! Τα λέμε στο Comicdom Con Athens 2015!