ONLINE COMICS: GUNNERKRIGG COURT

Writer/Artist: Tom Siddellgunnerwall1024
http://www.gunnerkrigg.com/

Τί συμβαίνει όταν πάρεις τον Harry Potter και τον βάλεις σε ένα steampunk σύμπαν, με δόσεις gothic horror και υπερφυσικού; Η απάντηση είναι “Το GUNNERKRIGG COURT”!

Η ιστορία ξεκινά στην παράξενη, μυστηριώδη ομώνυμη σχολή, με την πρωταγωνίστρια, Antimony Carver, και τη φοίτηση της εκεί. Όμως, σύντομα θα αρχίσουν να συμβαίνουν διάφορα περίεργα πράγματα, τα οποία θα αλλάξουν την ζωή της για πάντα. Πραγματικά, δεν θέλω να σας πω πολλά για να μην σας χαλάσω την ιστορία. Απλά θα σας πω πως υπάρχουν ρομπότ, δαίμονες, επιστήμη, μαγεία, φαντάσματα, μυθολογικά πλάσματα και τέρατα.

Το GUNNERKRIGG COURT έχει το δικό του, ιδιαίτερο art style, που εξελίσσεται παράλληλα με την ιστορία και έχει μπόλικες πινελιές από αισθητικές manga, Tim Burton, μέχρι και Lovecraft. Ο δημιουργός Tom Sidell έχει δηλώσει πως έχει επιρροές από καλλιτέχνες και συγγραφείς όπως οι Jamie Hewlett, Yukito Kishiro, Mike Mignola, Akira Toriyama, Robert Arthur Jr. και Hayao Miyazaki, καθώς και από τις μυθολογίες της Βρετανίας και των Ινδιάνων μεταξύ άλλων.

tumblr_mjhk1n8RK71qjk4j3o2_500

To webcomic αυτό έχει κερδίσει πολλά βραβεία και το 2014 ήταν υποψήφιο για Harvey. Αν δεν έχετε ψηθεί ακόμα, να αναφέρουμε πως έχει αποτελέσει υλικό επαίνου από τον Neil Gaiman. Μην περιμένετε, λοιπόν, υπάρχει ένα πολύ ενδιαφέρον σύμπαν να εξερευνήσετε και το GUNNERKRIGG COURT σας περιμένει…