MARVEL ILLUSTRATED: ΟΔΥΣΣΕΙΑ Από Το Propaganda Channel Στο CCA 2015

Το Propaganda Channel μας ενημερώνει για το νέο comic της εκδοτικής, τη δίτομη μεταφορά της Οδύσσειας του Ομήρου, όπως αυτή κυκλοφόρησε από την Marvel, σε απόδοση του σεναριογράφου Roy Thomas και σκίτσο του Greg Tocchini. Η πρώτη παρουσίαση των δύο τόμων θα γίνει στο Comicdom Con Athens 2015.

Το Propaganda Channel και η Marvel παρουσιάζουν το τελευταίο μέρος της μεταφοράς των κλασσικών αριστουργημάτων του Ομήρου με τη δίτομη έκδοση της Οδύσσειας. Μια πιστή και συναρπαστική μεταφορά σε κόμικς, από τον πολυβραβευμένο σεναριογράφο Roy Thomas (the Amazing Spiderman, Χ−Μen, Avengers, Conan the Barbarian) και τον υπέροχο σχεδιαστή Greg Tocchini (X−Men Unlimited, Star Wars, Meridian, 1602: New World).

Πρώτη Παρουσίαση των 2 τόμων της Οδύσσειας στο Comicdom Con Athens 2015 (24−26 Aπριλίου, Ελληνοαμερικανική Ένωση).

ODYSSEY_COVER_A_(LQ)Marvel Illustrated: Oδύσσεια A’ & B’
Μarvel Illustrated − The Odyssey, (Δίτομη Έκδοση)
Δημιουργός: Όμηρος
Σενάριο − Απόδοση σε Κόμικς: Roy Thomas
Σχέδιο: Greg Tocchini
Είδος: Κόμικς, Eπική Φαντασία, Μυθολογία
• Τόμος Πρώτος, 100 Έγχρωμες Σελίδες
ISBN: 978 − 618 − 81172 − 4 − 2
Μέγεθος: 17 Χ 24 cm.
Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 24/04/2015
Τιμή Λιανικής: 13,90 € (Συμπ. Φ.Π.Α. 6,5%)
• Τόμος Δεύτερος, 84 Έγχρωμες Σελίδες
ISBN: 978 − 618 − 81172 − 5 − 9
Μέγεθος: 17 Χ 24 cm.
Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 24/04/2015
Τιμή Λιανικής: 12,90 € (Συμπ. Φ.Π.Α. 6,5%)

Πάνω από 3.000 χρόνια πριν, σύμφωνα με τον Όμηρο, μια αρχαία Ελληνική στρατιά πολιόρκησε την πόλη της Τροίας, στις δυτικές ακτές της Μικράς Ασίας. Αφορμή ήταν η απαγωγή (ίσως και φυγή) της βασίλισσας της Σπάρτης Ελένης από τον πρίγκιπα της Τροίας Πάρη. Για 9 χρόνια η Τροία άντεξε και οι ήρωές της, όπως ο Έκτωρ και ο Αινείας αντιστέκονταν στις στρατιές του βασιλιά Αγαμέμνονα και στους συμμάχους του, τον Αχιλλέα, το Νέστορα, τον Οδυσσέα… Τον δέκατο χρόνο όμως η Τροία αλώθηκε και καταστράφηκε ολοσχερώς.

ODYSSEY_COVER_B_(LQ)Αυτό δεν σήμαινε και το τέλος των προβλημάτων των Αχαιών. Εξαιτίας της οργής των θεών, πολλοί από τους νικητές της εκστρατείας θα αργήσουν να επιστρέψουν στα σπίτια τους και άλλοι δεν θα γυρίσουν ποτέ. Δέκα χρόνια μετά την πτώση της Τροίας και ο τελευταίος από τους μεγάλους πολεμιστές της Ιλιάδας, ο Οδυσσέας, βασιλιάς της Ιθάκης, εξακολουθεί να αγνοείται… O γιος του Λαέρτη, σύζυγος της Πηνελόπης, πατέρας του Τηλέμαχου, βασιλιάς και πολεμιστής της Ιθάκης, αγωνίστηκε εναντίον ανθρώπων, τεράτων και Θεών, μένοντας ζωντανός μόνο από την ιερή του θέληση να ξαναδεί κάποια μέρα τα φώτα της νησιωτικής πατρίδας του.

Τα τρομερά όντα που αντιμετώπισε και τα μέρη στα οποία ταξίδεψε αποτελούν από μόνα τους θρύλους. Ο γιγαντιαίος Κύκλωπας Πολύφημος… Η χώρα των Λωτοφάγων και οι καρποί που έφερναν τη λήθη… Οι φρικιαστικές δίδυμες Σκύλλα και Χάρυβδη, μπροστά από τις οποίες κανείς ναυτικός δεν περνούσε ζωντανός… Η Κίρκη, θεά-μάγισσα που με τις ανείπωτες δυνάμεις της μετέτρεπε ανθρώπους σε άβουλα ζώα… Οι ψυχές των νεκρών στον Άδη, που αναζητώντας να πιούν αίμα, γυρνούν από τον κάτω κόσμο…

Ο ίδιος ο Οδυσσέας, αποτελεί και αυτός μύθο, αλλά ήταν όμως και άνθρωπος. Είναι ο ήρωας ενός από τα σημαντικότερα έπη της λογοτεχνίας και η ιστορία του παραμένει συναρπαστική και επίκαιρη για σχεδόν τρεις χιλιάδες χρόνια.

Για τους Δημιουργούς

O Ρόι Τόμας (Roy Thomas) ξεκίνησε τη μνημειώδη συγγραφική καριέρα του στα κόμικς σαν σεναριογράφος και συντάκτης στην ομάδα του Σταν Λη (Stan Lee). qς πρωτεργάτης της πρώιμης εποχής της Marvel, έγραψε πολλές συνέχειες για όλες σχεδόν τις δημοφιλείς σειρές της εταιρείας όπως οι X−Men, The Avengers, The Amazing Spiderman, Fantastic Four, The Incredible Hulk και άλλες. Τη δεκαετία του 1970 ανέλαβε την συγγραφή της πρωτοεμφανιζόμενης σειράς Κόναν ο Βάρβαρος (Conan the Barbarian), αλλά και των 60 πρώτων τευχών της ασπρόμαυρης έκδοσης the Savage Sword of Conan, θέση την οποία και κράτησε για τα πρώτα 10 χρόνια των επικών αυτών σειρών. Τη δεκαετία του 1980, επιμελήθηκε το σενάριο των ταινιών φαντασίας Fire and Ice και Conan the Destroyer. Τη δεκαετία του 1990, ο Τόμας επέστρεψε στη Μάρβελ, τόσο στις σειρές υπέρ−ηρώων, όσο και για τις εκδόσεις του Κόναν. Στην πολυετή του σταδιοδρομία έχει κερδίσει πολυάριθμα βραβεία ως συγγραφέας, σεναριογράφος και επιμελητής, μεταξύ των οποίων και τα βραβεία Alley, Shazam, Eagle (Ην. Βασίλειο), Alfred (Γαλλία) και Eisner, το τελευταίο, για τη νέα του δουλειά, το περιοδικό έρευνας της ιστορίας των κόμικς, Alter Ego.

Ο Εvandro Tocchini, γνωστός και ως Γκρεγκ Τοτσίνι (Greg Tocchini), γεννήθηκε στη Βραζιλία το 1979 και από νωρίς ασχολήθηκε με την εικονογράφηση ιστορικών βιβλίων και το σχεδιασμό εκδόσεων. Εργάστηκε ως καθηγητής Εφαρμοσμένων Τεχνών στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της πατρίδας του μέχρι το 2002 που ξεκίνησε την καριέρα του ως επαγγελματίας σχεδιαστής κόμικς. Έχει δουλέψει στην Crossgen για τις σειρές Meridian, the First, στη σειρά Star Wars της Dark Horse, Green Lantern & Ion (DC Comics) και έχει διακριθεί για την εικονογράφησή του σε πολλές σειρές της Marvel, όπως η Οδύσσεια, X−Men Unlimited, Spiderman Unlimited και 1602: New World.

Σύμφωνα με το μύθο, ο Όμηρος είναι ο δημιουργός που συνέθεσε δύο από τα αριστουργηματικότερα επικά έργα της Ελληνικής ιστορίας, την Ιλιάδα και την Οδύσσεια. Τα δύο αυτά μακροσκελή ποιήματα ενέπνευσαν αποφασιστικά, κατά τη δημιουργία των βάσεων της αρχαίας Ελληνικής παιδείας, όλους τους φιλοσόφους και διανοούμενους όπως τον Πλάτωνα, τον Αριστοτέλη, το Σωκράτη και το Σοφοκλή. Άλλαξαν όμως για πάντα και τη δυτική λογοτεχνία των επομένων αιώνων. Από πολλούς, ο Όμηρος θεωρείται ο πρώτος πραγματικά μεγάλος συγγραφέας μιας και διαμόρφωσε τους κανόνες για να αναπτυχθεί η λογοτεχνία, όταν αυτή βρισκόταν ακόμη στα σπάργανα. Μετά το θάνατό του, ο λόγος του διασώθηκε από τους πλανόδιους ποιητές και μουσικούς, που απαγγέλοντας στίχους από την Ιλιάδα και την Οδύσσεια από άκρο σε άκρο του Ελληνικού κόσμου, διαιώνισαν τα έπη ώσπου να καταγραφούν αργότερα στη μορφή που τα γνωρίζουμε ως και σήμερα. Η έλλειψη αδιάσειστων ιστορικών πληροφοριών κάνει δύσκολη την απόλυτη επιβεβαίωση κάποιων γεγονότων για τη ζωή του ποιητή. Η πιο διαδεδομένη άποψη, υποστηρίζει ότι ο δημιουργός ήταν τυφλός και ότι γεννήθηκε στην Ιωνία, με επτά πόλεις να ερίζουν για την καταγωγή του, με επικρατέστερες τη Σμύρνη και τη Χίο. Tυστυχώς, ελάχιστες έως και ανύπαρκτες λεπτομέρειες για τη ζωή του διασώζονται, κάνοντας κάποιους μελετητές να πιστεύουν ότι ο Όμηρος ήταν στην πραγματικότητα το όνομα μιας δημιουργικής ομάδας ποιητών και όχι ενός ανθρώπου.

faceboοk.com/ThePropagandaChannel