DEATH PARADE

Death-Parade-PosterDirector: Yuzuru Tachikawa
Writer: Yuzuru Tachikawa
Producer: Madhouse

Όλα ξεκίνησαν στο Young Animator Training Project’s Anime Mirai 2013, μια εκδήλωση για νέα ταλέντα, στην οποία η Madhouse παρουσίασε το μικρού μήκους DEATH BILLIARDS. Είχε τόση απήχηση, που οδήγησε λίγο καιρό αργότερα στη δημιουργία κανονικής σειρά anime, με τίτλο Death Parade και διάρκειας 12 επεισοδίων των 25 λεπτών. Η σειρά ξεκίνησε στις 9 Ιανουαρίου και τελείωσε στις 27 Μαρτίου.

Όλα εκτυλίσσονται σε ένα μπαρ ενός μέρους τύπου “Καθαρτήριο”, στο οποίο πάνε δυο ψυχές που πέθαναν την ίδια ακριβώς στιγμή, προκειμένου να κριθούν. Μέσω παιχνιδιών, στα οποία αναγκάζονται να στοιχηματίσουν την ψυχή τους! Ω ναι! Ο μπάρμαν του Quindecim μπαρ, Decim, γυρίζει τον “τροχό”, επιλέγεται τυχαία το είδος παιχνιδιού και το παιχνίδι αρχινά! Ο κερδισμένος οδεύει προς μετενσάρκωση, ενώ ο χαμένος βυθίζεται στην άβυσσο, όμως το ποιος θεωρείται κερδισμένος και ποιος χαμένος, αφήνεται καθαρά στην κρίση του ψυχρού μπάρμαν, ο οποίος δεν αισθάνεται κανένα συναίσθημα. Κατά τη διάρκεια των 12 επεισοδίων, εισάγονται και άλλοι χαρακτήρες και αποκαλύπτεται ένας ανατριχιαστικός κόσμος κρίσης των ψυχών, ο οποίος σας περιμένει να τον ανακαλύψετε. Τίποτα δεν είναι ό,τι φαίνεται…

Το σχέδιο είναι το συνηθισμένο, σχετικά ρεαλιστικό, ενήλικο, της Madhouse, ενώ μέχρι στιγμής δε φαίνεται πως η σειρά θα ανανεωθεί για 2ο κύκλο, το οποίο δεν χρειάζεται κιόλας, λόγω της σφιχτοδεμένης φύσης της. Είναι ένα αριστουργηματικό anime, με αρχή, μέση, τέλος και πολύ ζόρικες ιστορίες, ουσιαστικά βγαλμένες από τη σύγχρονη φρενήρη καθημερινότητα, που προκαλεί τα ανθρώπινα πάθη και συναισθήματα. Και όλα αυτά, με μουσική επένδυση από τον Yūki Hayashi, ο οποίος βάζει υποψηφιότητα για ένα από τα καλύτερα anime soundtracks της χρονιάς:

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=n-69SvzSkmo[/youtube]