SHAPER #1

Writer: Eric Heisserershaper
Artist: Felipe Massafera
Dark Horse Comics

Δεν είμαι 100% σίγουρη σε ποια χρονική περίοδο βρισκόμαστε, ή αν βρισκόμαστε καν σε αυτό το σύμπαν. Αλλά αυτό που ξέρω, σίγουρα, είναι πως, για μία ακόμη φορά, συζούμε με εξωγήινους. Και τέρατα και οντότητες και διαστημόπλοια και όλο το πακέτο…

Και μέσα σε όλο αυτό το μακελειό, υπάρχει και το ζουμί της υπόθεσης, οι Shapers. Ένα διαφορετικό είδος ανθρώπων – ή και οτιδήποτε άλλο – ίσως ακόμη και μια ξεχωριστή οντότητα από μόνα τους. Τέλος πάντων, όπως προδίδει και το όνομα τους (shape= σχήμα), μπορούν να αλλάζουν μορφή. Και έχουν την δυνατότητα να πάρουν ότι μορφή θέλουν από όσες είναι γνωστές σε αυτόν τον κόσμο. Αν την γνωρίζουν, μπορούν να την αποκτήσουν.

Το άλλο ιδιαίτερο με αυτά τα πλάσματα είναι πως, κατά κάποιον τρόπο, οι μορφές τους καταγράφονται στο DNA τους και παραδίδονται στις επόμενες γενιές. Στους απογόνους. Ο Δαρβίνος στα καλύτερά του. Τέλος πάντων, γενικά γίνεται ένας αχταρμάς εκεί μέσα. Και για να γίνει ακόμη πιο σαλάτα η κατάσταση, έχουμε τον προβληματισμένο, παρατημένο, χωρίς πατέρα, ελαφρώς επαναστάτη έφηβο, που έχει μυαλό και είναι δεξιοτέχνης. Βέβαια κανείς δεν του δίνει σημασία.

shaper1Μέχρι που γίνεται ένα μπαμ και πιάνει και μια φωτιά. Και το παιδί και μητέρα γνωρίζει και πατέρα βλέπει (σε ολόγραμμα), και επιτέλους ξέρει ποιος είναι. Και εκεί τελειώνουν όλα.

Πολλά συμβαίνουν μέσα στο πρώτο κεφάλαιο αυτής της καινούριας ιστορίας, και χάνεσαι που και που. Πιστεύω πως και με λιγότερες πληροφορίες δεν θα υπήρχε κανένα πρόβλημα. Αλλά, άστο να πάει στα κομμάτια, δεν είναι όλα διαμάντια. Αρκετά λεπτομερές σχέδιο, με μία κάπως περίεργη λεπτομέρεια. Είναι και λίγο τσαπατσούληςο σχεδιαστής. Βλέπεται, όμως.

Αλλά όπως και να έχει, αυτά είναι γούστα.