THE WARP: His Name Is Day !

Όσοι παρακολουθούν προσεκτικά τη δουλειά του Erik Larsen (SAVAGE DRAGON, SUPERMAN, THOR, SPIDER-MAN κ.α.) πιθανώς έχουν προσέξει, εκτός από το καταπληκτικό artwork, και μια μικρή λεπτομέρεια. Σε όλες (σχεδόν) τις ιστορίες του, εμφανίζεται πάντα ένας φαλακρός κύριος με μουστάκι και γυαλιά. Άραγε ποιό σκοτεινό μυστικό να κρύβεται πίσω από αυτό το γεγονός; Στο σημερινό WARP θα φωτίσουμε το μυστήριο που στοιχειώνει το fandom ολόκληρου του πλανήτη.

larsen-sinister-sixsm23
Ο ίδιος ο Larsen, λοιπόν, εξηγεί:

ErikLarsenByLuigiNovi

“Το όνομα του είναι Jon Day και βρίσκεται σχεδόν σε όλα τα comics που έχω σχεδιάσει εως τώρα. Είχαμε γνωριστεί στο Bellingham της Washington, σε ένα comic store που συχνάζαμε και οι δυο. Στο ξεκίνημα της καριέρας μου και προσπαθώντας να γίνω γνωστός, έπαιρνα όποια δουλειά μπορούσα να βρω. Μια από τις πρώτες μου δουλειές ήταν για κάποιον εκδότη ονόματι Moses Figueroa (που τον αποκαλούσαν Mr. Moses). Ο Moses εξέδωσε ένα τεύχος με τίτλο CHAMPIONS OF WONDER WORLD EXPRESS.”

champions

“Με προσέλαβε για να γράψω και να σχεδιάσω ιστορίες με έναν χαρακτήρα που είχε δημιουργήσει, τον Spyder. Δημιούργησα τρεις ιστορίες, με πολλά αστεία με προσωπική χροιά στους διαλόγους, σε τέτοιο βαθμό που μόνο εγώ και κάποιοι φίλοι μου θα μπορούσαν να αντιληφθούν. Σκέφθηκα πως θα ήταν αστείο να χρησιμοποιήσω τον Jon Day ως κακό σε μια από τις ιστορίες, μιας και ήταν ο λιγότερο κατάλληλος άνθρωπος για αυτόν το ρόλο. Έτσι, σε μια ιστορία του Spyder, τον εμφάνισα σαν κλασικό γκάνγκστερ. Απ’ όσο γνωρίζω, αυτή η ιστορία δεν δημοσιεύτηκε ποτέ. Εν πάση περιπτώσει, μετά από αυτό, ο Jon για κάποιο λόγο πίστεψε πως θα τον έβαζα σε κάθε comic που θα σχεδίαζα, από εκεί και στο εξής. Για να μην απογοητεύσω, λοιπόν, τον φίλο μου, αποφάσισα να το κάνω. Γιατί όχι, μιας και δεν ήταν κάτι κακό.”

DAY_JON

“Και έτσι βρίσκεται σχεδόν σε όλα τα comics που έχω σχεδιάσει από τότε, αν και παραδέχομαι ότι σε κάποια μου ξέφυγε, χωρίς να είναι πάντα δικό μου το φταίξιμο. Σε ένα τεύχος ADVENTURES OF SUPERMAN, ο letterer τοποθέτησε ένα balloon από πάνω του! Κάποιες φορές, τον άλλαξαν οι inkers – ο Vinnie Colletta του αφαίρεσε τα γυαλιά σε ένα τεύχος του THOR (και κατόπιν χρωματίστηκε μαύρος από τον colorist). Σε γενικές γραμμές, όμως, είναι σχεδόν σε όλα όσα έχω κάνει.”

Εδώ είναι η πρώτη του εμφάνιση (στο πάνω δεξιά panel)…

jon day 1st
Και ακόμη μια, από τα πρώτα SAVAGE DRAGON…

day3

Επίσης, υπάρχει ακόμη και σελίδα wiki με όλες τις εμφανίσεις του Jon.

Κλείνοντας, να αναφέρουμε ότι, τα τελευταία χρόνια, το σχέδιο του Larsen δείχνει καλύτερο από ποτέ, χάρη στα χρώματα δυο δικών μας παιδιών, του Νίκου Κούτση και του Μιχάλη Τόρη. Μπορείτε να διαβάσετε την ενδιαφέρουσα συνέντευξη που έδωσαν, με αφορμή τα 200 τεύχη SAVAGE DRAGON, εδώ.