PISCES #1

Writer: Kurtis J. Wiebepisces
Artist: Johnnie Christmas
Image Comics

Ξεκινώντας κάπως απότομα το PISCES (= ιχθύς, για εκείνους που δεν γνωρίζουν την αγγλική), ένα είναι σίγουρο: δεν μιλάει για ζώδια. Τουλάχιστον δεν θα μιλήσει περί αστρολογίας και άλλων ψευδοεπιστημών. Βέβαια, όπως φαίνεται και από το εξώφυλλο, κάλλιστα μπορεί να μας μιλάει για τα άστρα. Την κανονική επιστήμη.

Fun fact! Για όσους δεν το γνωρίζουν, ο ιχθύς είναι ένας κανονικότατος και αρχαίος αστερισμός, ο τελευταίος στον ζωδιακό κατάλογο του Πτολεμαίου, που φιλοξενεί τον σπειροειδή γαλαξία Messier 74. You just got scienced.

Αλλά ας αφήσω τα άσχετα και ας πάω στο κύριο θέμα του post – την παρουσίαση του comic. Και εδώ, θέλω να υπογραμμίσω πως, παρ’ όλο που μονολογούσα λίγο πιο πάνω, δεν είμαι και τελείως εκτός θέματος. Όπως έγινε και σε αυτό το review, έτσι και η ιστορία ξεκινάει πολύ απότομα και χωρίς να παρουσιάζει καμία σύνδεση μεταξύ των γεγονότων. Επίσης, μέσα σε δύο μόλις σελίδες, ξεσπάει ένας καβγάς.

Πεταγόμαστε σε flashback. Ο πρωταγωνιστής πρέπει να παίρνει κάποιο πολύ δυνατό ναρκωτικό. Ας του δώσουμε και όνομα, Dillon. Ο Dillon – που τρώει το ξύλο της ζωής του – είναι το κύριο πρόσωπο. Το flashback αφορά σε αυτόν, που βρίσκεται σε πόλεμο και βυθίζεται στην απελπισία και το ένστικτο της επιβίωσης. Τελειώνει πολύ ποιητικά, μετατρέποντας την ελαφρώς μπουρινιασμένη θάλασσα σε έναν απέραντο ουρανό.

pisces2Εκατομμύρια λαμπάκια ανάβουν γύρω από τον Dillon, καθώς ξαφνικά βρίσκεται στο αχανές διάστημα, φορώντας μία στολή αστροναύτη. Και ο ίδιος τρομοκρατημένος φαίνεται, αφού μάλλον δεν περίμενε να ξυπνήσει πλέοντας σε zero gravity.

Όπως καταλαβαίνετε, επικρατεί ένα απύθμενο χάος και μία ιστορία που μοιάζει να μη βγάζει πουθενά. Όμως, μην ξεχνάτε, αυτή είναι μόνο η αρχή. Κυριολεκτικά, περιμένω τουλάχιστον άλλα τρία τεύχη ώστε να βγει κάποιο νόημα απ’ όλο αυτό.

Τα λόγια, όμως, είναι περιττά. Όσο και αν σας απωθήσει η ιστορία, το σχέδιο θα σας κρατήσει. Δεν είναι απαραίτητα τέλειο, αν και υπάρχει υψηλό skill level στην προκειμένη περίπτωση, αλλά η ζωντάνια και η κίνηση που βγάζουν τα σκίτσα είναι τρομερή. Όπου να ‘ναι, θα πεταχτούν από τα panels και θα κάνουν βόλτες στο κέντρο.

Τώρα, είτε με κράτησε το σχέδιο είτε η περιέργεια για την εξέλιξη των γεγονότων, το σίγουρο είναι πως αυτός ο τίτλος της Image είναι πολύ ενδιαφέρων, και προσωπικά ανυπομονώ για την συνέχεια.