KNIGHTS OF SIDONIA: BATTLE FOR PLANET NINE

Nights of Sidonia-1Original Work: Nihei Tsutomu
Director: Seshita Hiroyuki
Music: Asakura Noriyuki
Animation Work: Polygon Pictures

Πρόκειται για μια από τις πιο πολυαναμενόμενες παραγωγές της Άνοιξης, από τον Nihei Tsutomu και το Studio Polygon Pictures. Μετά από τον επιτυχημένο πρώτο κύκλο, NIGHTS OF SIDONIA, που κυκλοφόρησε το 2014, έρχεται ο δεύτερος κύκλος, με δώδεκα πάλι επεισόδια. Τη σκηνοθεσία έχει αναλάβει ο Seshita Hiroyuki, τον οποίο γνωρίζουμε από τον πρώτο κύκλο και από την πρόσφατη ταινία GEKIJOUBAN NO KISHI.

Η ιστορία εκτυλίσσεται σε ένα post-apocalyptic σκηνικό, χιλιάδες χρόνια αφότου η γη καταστράφηκε από την επίθεση εξωγήινων πλασμάτων που ονομάζοναι Gauna. Οι άνθρωποι είναι αναγκασμένοι να ζουν σε διαστημόπλοια, όπου έχουν αναπτύξει τις δικές τους κοινωνίες, ανάλογα με τη χώρα από την οποία προήλθαν. Ένα από τα διαστημόπλοια αυτά λέγεται “Sidonia”, και έχει ως πιλότο τον νεαρό Nagate Tanikaze. Η ανθρωπότητα προσπαθεί να επιβιώσει και να εξελιχθεί, προσπαθώντας παράλληλα να απωθήσει με ειδικά robot (τα λεγόμενα “Morito”) τα Gauna που συνεχίζουν να την απειλούν.

Nights of Sidonia-2Πέρα από την καταιγιστική δράση και τις σκηνές διαστημικών μαχών, δεν λείπουν και τα χιουμοριστικά στιγμιότυπα, που ελαφρύνουν το φουτουριστικό και σκοτεινό περιβάλλον. Ενώ επικρατεί το στιβαρό mecha στοιχείο σ’ αυτή τη sci-fi σειρά anime, δεν παύουν να υπάρχουν στιγμές που η λογική και η βία συναγωνίζονται σουρεαλιστικά και κωμικοτραγικά σκηνικά. Τί πιο ωραίο από τη δημιουργική ένωση τόσο διαμετρικά αντίθετων ειδών; Το artwork είναι εντυπωσιακό και καλοδουλεμένο, ενώ η μουσική φέρει την υπογραφή του Asakura Noriyuki, γνωστού κυρίως από το RUROUNI KENSHIN.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι το Studio Polygon Pictures έχει στο ενεργητικό του δουλειές όπως το STAR WARS: THE CLONE WARS και το ΤRON: UPRISING, ενώ το manga NIGHTS OF SIDONIA, στο οποίο βασίζεται η σειρά, είναι ακόμη ongoing. Ο δεύτερος κύκλος ξεκίνησε στις 11 Απριλίου και αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Ιούνιο του 2015.

Nights of Sidonia-6