Παρουσίαση Του ΔΟΝ ΚΙΧΩΤΗ Του Rob Davis, Στο Ινστιτούτο Θερβάντες

Το Ινστιτούτο Θερβάντες μας ενημερώνει για τη βιβλιοπαρουσίαση του comic του Rob Davis, Δον Κιχώτης, βασισμένου στο κλασικό μυθιστόρημα του Miguel de Cervantes, που κυκλοφορεί στα ελληνικά από τις Εκδόσεις Χαραμάδα. Μάθετε λεπτομέρειες στο Δελτίο Τύπου.

don_quixote11.05.2015, 19:30
Βιβλιοπαρουσίαση: Δον Κιχώτης

Παρουσία του δημιουργού, Ρομπ Ντέιβις
Στα ελληνικά και στα αγγλικά
Σε συνεργασία με τις Εκδόσεις Χαραμάδα

Ο Δον Κιχώτης του Βρετανού Ρομπ Ντέιβις είναι ένα εικονογραφημένο μυθιστόρημα, βασισμένο στο θρυλικό μυθιστόρημα του Θερβάντες, σε μια έκδοση ενός τόμου, ο οποίος συμπεριλαμβάνει όλες τις σκηνές του κλασσικού βιβλίου. Για τον δημιουργό και το βιβλίο θα μιλήσουν ο δημιουργός κόμικ Σπύρος Δερβενιώτης και η μεταφράστρια του έργου Μαρία Χρίστου. Το βιβλίο στα ελληνικά κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Χαραμάδα.

Ο Ρομπ Ντέιβις γεννήθηκε στο Ντόρσετ της Μεγάλης Βρετανίας. Μετά τη δημιουργία του ψυχεδελικού κόμικ SLANG από το 1989 ως το 1991, άρχισε να εργάζεται επαγγελματικά για τα δημοφιλή Βρετανικά κλασσικά κόμικς Roy of the Rovers και Judge Dredd. Απογοητευμένος από τον κόσμο των κόμικς που δεν ανταποκρινόταν στις προσδοκίες του, χώρισε τις εικόνες από τις λέξεις κερδίζοντας τα προς το ζην ως εικονογράφος. Την περίοδο εκείνη εικονογράφησε, μεταξύ άλλων, για την εφημερίδα Guardian, τα περιοδικά του BBC και τους εκδοτικούς Scholastic Books και Random House.

Το 2005, επέστεψε στα κόμικς, γράφοντας και αργότερα σχεδιάζοντας cοmic strips για το Doctor Who Magazine, webcomics και κόμικς μικρής φόρμας για τον εκδοτικό οίκο Solipsistic Pop. Εμπνευστής της ιδέας για ένα βρετανικό συλλογικό εικονογραφημένο μυθιστόρημα, επιμελήθηκε μαζί με τον Woodrow Phoenix το Nelson, ένα ιδιαίτερο βιβλίο το οποίο κέρδισε το British Comics Award και ήταν υποψήφιο για βραβείο Eisner. Έκτοτε διασκεύασε τον Δον Κιχώτη για τον οίκο SelfMadeHero, κερδίζοντας κοινό, κριτικούς και δύο ακόμη βραβεία Eisner, και πρόσφατα ολοκλήρωσε το εκπληκτικό The Motherless Oven, επίσης προτεινόμενο για βραβείο Eisner.

Αίθουσα Εκδηλώσεων του Ινστιτούτου Θερβάντες της Αθήνας, Μητροπόλεως 23. Είσοδος ελεύθερη.