ΤΟ ΣΚΗΠΤΡΟ ΤΗΣ ΕΠΙΛΟΓΗΣ

Skiptrot1Writer: Ορφέας Μαραγκός
Artist: Κωνσταντίνος Γιαμάκος
Αυτοέκδοση

Ένα ακόμα ένδοξο (και επετειακότατο!) Comicdom Con Athens έφτασε στο τέλος του και ένας αξιοπρεπής αριθμός αυτοεκδόσεων τιμήθηκε! Όμως, όσον αφορά τον χώρο των αυτοεκδόσεων, αυτό το CCA θα το θυμάμαι ως το CCA των κακών sequel στα αυτοεκδοτικά. Ό,τι sequel τίμησα κυμαινόταν από μέτριο και απογοητευτικό μέχρι κακό και μέσα βάζω, δυστυχώς, και το sequel του ΜΑΛΑΚΑ ΛΕΣΒΙΕΣ!. Ευτυχώς, τίμησα και κάποια φρέσκα. Μάλλον πρέπει να τιμάω καταρχάς φρέσκα. OK, τώρα η κουβέντα πάει προς λαϊκή μεριά.

Μια ολόφρεσκια λοιπόν αυτοέκδοση, η οποία τιμά εξίσου τους παράγοντες ποσότητας και ποιότητας, μας έρχεται από τα ανερχόμενα Τρίκαλα (βλέπε Αποστόλη Ιωάννου-Γιώργο Τσιαμάντα)! Και είναι και manga! Πρόκειται για ΤΟ ΣΚΗΠΤΡΟ ΤΗΣ ΕΠΙΛΟΓΗΣ, σε σχέδιο του ταλαντούχου Κωνσταντίνου Γιαμάκου και σενάριο του γεμάτου φαντασία Ορφέα Μαραγκού. Και η παρθενική εμφάνιση της σειράς έγινε απευθείας με τα δύο πρώτα τομάκια από τα συνολικά οχτώ, 90 και 100+ σελίδων αντίστοιχα! Χορταστικότατα από όλες τις απόψεις, όμορφες εκδόσεις που στέκονται άνετα δίπλα σε ξένα manga και καλό value for money (3 ευρώ έκαστο). Το σχέδιο μέσα είναι ασπρόμαυρο, δουλεμένο στο χέρι και σε κλασικό στιλ shōnen, το οποίο εξελίσσεται σελίδα με σελίδα. Επίσης, διαβάζεται κανονικά, από αριστερά προς τα δεξιά.

Η ιστορία λαμβάνει χώρα σε μια generic σημερινή πόλη, επηρεασμένη όμως από Ελλάδα – ΟΚ, κυρίως Θεσσαλία. Η πρωταγωνίστρια είναι η Αλίκη Γουατάναμπε, ετών 15, μαθήτρια στο επάγγελμα, η οποία είναι μοναχοκόρη, ζει με την οικογένειά της και το κουνελάκι της ονόματι Ρόνιν και κάνει ό,τι κάνει μια συνηθισμένη μαθήτρια στην ηλικία της μετά το σχολείο: βόλτες στα μαγαζιά. Σε μία τέτοια βόλτα, μαζί με τη χαζοβιόλα φίλη της Μιμί, αποκτά ένα μυστηριώδες σκήπτρο από έναν πλανόδιο πωλητή, το οποίο έχει ένα πολύ σκοτεινό background χιλιάδων ετών:

        skiptro3    skiptro4

Με αυτό το σκήπτρο, λοιπόν, η Αλίκη καλείται να αντιμετωπίσει εφτά συν έναν δαίμονες, που ελέγχουν στοιχεία της φύσης (και όχι μόνο), προκειμένου να σώσει τον κόσμο της! Στο πλευρό της πλέον θα είναι και ο Ρόνιν, το κουνέλι, το οποίο έχει καταλάβει το πνεύμα του αρχαίου μάγου Νταρκάρτ, γεγονός που ισοδυναμεί με πολλές επικά καμμένες στιγμές. Επίσης, το όλο concept είναι επηρεασμένο από Ταοϊσμό. ΤΟ ΣΚΗΠΤΡΟ ΤΗΣ ΕΠΙΛΟΓΗΣ είναι μια συναρπαστική και φρέσκια για τα δεδομένα της ελληνικής σκηνής ιδέα, παρόλο που έχουν βγει και άλλα manga και μανγκοειδή, που αξίζει να παρακολουθήσετε, γεμάτη φαντασία, μυστήριο και διανθισμένη με κωμικά και δραματικά στοιχεία σε κατάλληλη ισορροπία. Σας αφήνω με ένα χαρακτηριστικό μονοσέλιδο του απολαυστικού πρωταγωνιστικού διδύμου Αλίκης & Ρόνιν/Νταρκάρτ:

skiptro33