MAD MAX: FURY ROAD – NUX & IMMORTAN JOE #1

MAD1Writers: Mark Sexton, Nico Lathouris, George Miller
Artists: Riccardo Burchielli, Leandro Fernandez
DC Comics (Vertigo)

Όσοι είδατε πρόσφατα την πολυαναμενόμενη ταινία ΜAD MAX: FURY ROAD του George Miller (ανεξαρτήτως αν είστε fan της σειράς των ταινιών ή όχι), μπορεί να αναρωτηθήκατε ποιος είναι άραγε αυτός ο Immortan Joe που παρουσιάζεται ως ο villain της ταινίας και πώς στο καλό κατάφερε να χτίσει όλο αυτό το βασίλειο που κυβερνούσε. Δεν ξέρω για εσάς, αλλά η αλήθεια είναι πως εμένα μου δημιουργήθηκε η συγκεκριμένη απορία και είπα να το ψάξω λίγο παραπάνω. Οπότε, μια μέρα που ανάλωνα τον χρόνο μου στο διαδίκτυο ψάχνοντας για τον συγκεκριμένο τύπο, ξάφνου εμφανίζεται μπροστά μου ένα comic από τη Vertigo. Το comic είχε ως υπότιτλο – προφανώς κάτω από τις λέξεις  MAD MAX: FURY ROAD – το NUX AND IMMORTAN JOE και, όπως πολύ καλά φανταστήκατε, αποτελεί prequel στην ομώνυμη ταινία. Έσπευσα, λοιπόν, να το αποκτήσω.

Στην θέση του σεναριογράφου βρίσκεται ο σκηνοθέτης της ταινίας George Miller, ενώ το σενάριο υπογράφουν επίσης οι  Nico Lathouris και Mark Sexton. Από την πλευρά των σχεδιαστών βρίσκονται αντίστοιχα οι Riccardo Burchielli, Leandro Fernandez, Tristan Jones και Mark Sexton.

MMAXFRNIJ-1-2-f6e39Η ιστορία αρχικά εξελίσσεται γύρω από την παιδικά χρόνια του Nux και παρουσιάζει την σχέση του με τους γονείς του και την ζωή τους μέσα στο Citadel. Αξίζει να σημειωθεί πως η ιστορία του Nux είναι πιο μικρή σε διάρκεια σε σύγκριση με του Immortan Joe, αλλά δεν πρόκειται να σας πω τίποτα παραπάνω, μιας και θα σας κάνω spoilers σε ό,τι έχει να σας εξιστορήσει το comic.

Στη συνέχεια προβάλλεται το origin story του Immortan Joe, το οποίο αποδεικνύεται πιο ενδιαφέρον σε σύγκριση με το πρώτο story arc, αφού η ιστορία του μοχθηρού villain με την μάσκα στο πρόσωπο δείχνει να ξεκινάει αρκετά χρόνια πριν και δίνει μια αίσθηση τύπου expanded universe στα γεγονότα του franchise. Στη συνέχεια, τo σκίτσο θυμίζει πολύ την αισθητική της ταινίας, και οι χαρακτήρες δείχνουν να μοιάζουν αρκετά με τα πρόσωπα που απεικονίζονται στην μεγάλη οθόνη του Fury Road.

Οι τέσσερις σχεδιαστές που υπογράφουν το comic δείχνουν να έχουν προσπαθήσει να δημιουργήσουν ένα κοινό οπτικό τόνο και η αλήθεια είναι πως το καταφέρουν περίτρανα, αλλά δυστυχώς φαίνεται να απουσιάζει η “τρελή” δράση που υπάρχει στην ταινία.

Τέλος, το NUX AND IMMORTAN JOE προσθέτει στο franchise ενδιαφέροντες ιστορίες για τους πρωταγωνιστές της ταινίας και επεκτείνει  του σύμπαν του MAD MAX. Προτείνεται οπωσδήποτε για τους fans της σειράς, ανεξαρτήτως αν η διάρκεια των ιστοριών είναι η μικρή.