ORANGE Vol. 1

Writer/Artist: Ichigo TakanoOrange1
Crunchyroll

Πρόκειται για ένα από τα πιο όμορφα πρόσφατα manga που κυκλοφόρησαν από την Ichigo Takano. Μπορεί η ιστορία αρχικά να μοιάζει με μια τυπική υπόθεση αγάπης, ωστόσο, τα ερωτήματα που γεννώνται με την εξέλιξη της υπόθεσης οδηγούν τον αναγνώστη σε σκέψεις γύρω από περισσότερα ζητήματα.

Η πρωταγωνίστρια, Takamiya Naho, λαμβάνει ένα γράμμα που είναι γραμμένo από την ίδια, μετά από 10 χρόνια. Καθώς το διαβάζει, διαπιστώνει πως όσα γεγονότα αναφέρονται για τη συγκεκριμένη μέρα έχουν ήδη συμβεί, συμπεριλαμβανομένης και της άφιξης ενός νέου μαθητή στην τάξη της, του Naruse Kakeru. Από το πρώτο κιόλας volume, συναντάμε μια διαφορετική ιστορία φαντασίας. Μέσα σε αυτό το χωροχρονικό παράδοξο η Takamiya Naho ανακαλύπτει ότι ο μελλοντικός της εαυτός της ζητά να αλλάξει κάποια πράγματα στο παρελθόν και να πάρει τις σωστές αποφάσεις, ειδικά σχετικά με τον Naruse Kakeru – οποίος, όπως διαπιστώνει με έκπληξη, δε βρίσκεται πλέον μαζί τους, στο μέλλον.

Orange2Το κεντρικό ερώτημα που αιωρείται και προβληματίζει μέσα από τις σελίδες του ORANGE είναι κατά πόσο θα άλλαζε κάποιος το παρελθόν του αν του δινόταν η ευκαιρία να το κάνει; Σε έναν υποθετικό, φανταστικό κόσμο, όπου υφίσταται το ταξίδι στο χρόνο, τι θα έκανε κάποιος για να διορθώσει όσα έχουν ήδη γίνει; Οι πράξεις μας έχουν ένα αντίκτυπο στους άλλους και κάποια γεγονότα αναπόφευκτα οδηγούν σε συγκεκριμένες αποφάσεις και ενέργειες. Κατά πόσο, όμως, μπορούμε συνεχώς να μετανιώνουμε για κάτι;

Μου άρεσε πολύ ο τρόπος που ξεδιπλώνονται οι χαρακτήρες σταδιακά και ο τρόπος που έρχονται οι πληροφορίες στο φως για το σκοτεινό παρελθόν, τόσο της Takamiya Naho όσο και το Naruse Kakeru. Ακόμα περισσότερο με γοήτευσε το παιχνίδι ανάμεσα στο παρελθόν, το μέλλον και το παρόν, τα flashbacks και οι εναλλαγές σκηνικού. Χτίζεται μια ιστορία που κινητοποιεί όχι μόνο τη φαντασία αλλά και τη συνείδηση μας. Δείχνουμε πραγματικό ενδιαφέρον για όσους αγαπάμε και μας λείπουν; Ποιες είναι οι ηθικές προεκτάσεις που μπορεί να έχει μια πράξη, όσο απλή και να είναι; Λάτρεψα το σχέδιο του ORANGE, που πραγματικά συναγωνίζεται την ιστορία από καλλιτεχνική άποψη και στέκεται στο ύψος της. Το manga είναι ongoing, ενώ έχουν κυκλοφορήσει μέχρι στιγμής τρία volumes.

Orange4