NINJA SLAYER FROM ANIMATION

Director: Akira AmemiyaNinja_1
Writer: Akira Amemiya & Yu Sato
Music: Kenji Fujisawa & Hiroshi Motofuji
Animation: Studio Trigger
Madman Entertainment, Funimation

Από την περσινή χρονιά οι απανταχού φαν των NINJAS περιμένουν με αγωνία την πολυαναμενόμενη σειρά δράσης σε cyberpunk background, NINJA SLAYER FROM ANIMATION. Με την υπογραφή του Studio Trigger και σε σκηνοθεσία του Akira Ameniya δημιουργεί αν μη τι άλλο θετικότατο κλίμα και ανυπομονησία. NINJAS!!!

Πρώτα απ’ όλα οφείλω να προειδοποιήσω ότι δεν είναι μια καθόλου τυπική ιστορία με Ninjas, κάτι που γίνεται φανερό από τα πρώτα κιόλας 12λεπτα επεισόδια. Πρέπει να είναι κάποιος εξοικειωμένος με το animation και το στυλ τύπου KILL LA KILL και INFERNO COP και με την ιδέα ότι η αίσθηση της παρωδίας θα είναι διάχυτη.

Μεταφερόμαστε σε ένα δυστοπικό μέλλον της πόλης Neo Saitama, όπου η διαδικτυακή τεχνολογία και οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές κυριαρχούν, όταν, ξαφνικά, σκοτεινές δυνάμεις φέρνουν στη ζωή χιλιάδες πνεύματα ninja. Μετά το θάνατο της γυναίκας και του παιδιού του, ο Fujikido Kenji αποδεικνύεται κάθε άλλο παρά μέσος καθημερινός άνθρωπος, όταν κυριεύεται από ένα μυστηριώδες πνεύμα ninja που τον μεταμορφώνει σε Ninja Slayer, ορκισμένο να πάρει εκδίκηση.

Ninja_7Και όλα αυτά, σε ένα πολύχρωμο, ιδιόμορφο anime με καταιγιστικούς ρυθμούς και τελείως απίθανες στιγμές, που είτε θα σε κάνουν να χάσεις κάθε τρίχα της κεφαλής σου, είτε θα θες να δεις και άλλο, είτε θα σε κάνουν να αναρωτιέσαι, “τι στο καλό ήταν αυτό που μόλις είδα να γίνεται μπροστά μου;”. Ίσως και όλα αυτά μαζί. Χιούμορ και παρωδία, ninjas που φωνάζουν “Aieeee” αυτοσαρκασμός και δράση ξεχύνονται παντού μέσα σε ένα τελείως δημιουργικό πλαίσιο, όπου όλα επιτρέπονται. Οι εικόνες που παραπέμπουν σε άλλα anime και το σατιρικό ύφος στην πλοκή, επιμένουν για να μας δείξουν πως μπορεί να υπάρξει και μια άλλη οπτική σε μια ιστορία με ninjas – ξεκάθαρα πιο αντισυμβατική, που μοιάζει να περιπαίζει ακόμη και τον ίδιο τον θεατή.

Ninja_4Η αρχική ιστορία ήταν των Αμερικανών Bradley Bond, Philip N. Morzez. Στη συνέχεια δόθηκαν τα δικαιώματα για μεταφορά στα ιαπωνικά, τόσο σε manga όσο και στο παρόν anime, που υπολογίζεται να έχει 26 επεισόδια και τώρα είναι ongoing. Το OST είναι αρκετά καλό, με βασικό μουσικό θέμα το κομμάτι “Back in Black” των Boom Boom Satellites.

Το NINJA SLAYER FROM ANIMATION είναι σίγουρα μια αμφιλεγόμενη σειρά, που είτε θα τη λατρέψει κάποιος, είτε θα τη μισήσει, αλλά σίγουρα δε θα περάσει από κανέναν απαρατήρητη.