Διαγωνισμός “NEW YORK COMIC CON – Live The Experience!”

Η Athens Comics Library, με την υποστήριξη της Αμερικανικής Πρεσβείας στην Αθήνα, διοργανώνει διαγωνισμό, ο νικητής του οποίου θα ταξιδέψει στη Νέα Υόρκη για να ζήσει από κοντά τη μαγεία του μεγαλύτερου και πιο συναρπαστικού pop culture convention της Ανατολικής Ακτής των ΗΠΑ, με όλα τα έξοδα πληρωμένα! Εξαιτίας των οικονομικοπολιτικών εξελίξεων, ο διαγωνισμός παρατείνεται μέχρι και τις 31 Ιουλίου.

A3_afisa_3Με περισσότερους από 150.000 επισκέπτες το 2014, και μία αξιοζήλευτη λίστα προσκεκλημένων και εκθετών από τους χώρους των comics, των anime, των manga, των video games, του κινηματογράφου και της τηλεόρασης, το New York Comic Con είναι μια ανεπανάληπτη εμπειρία για όσους το επισκέπτονται.

Σήμερα, η Athens Comics Library δίνει τη δυνατότητα σε έναν τυχερό να ζήσει αυτή τη μοναδική εμπειρία, αρκεί να γίνει συνδρομητής της πρώτης δανειστικής βιβλιοθήκης ελληνικών και διεθνών comics, μέχρι και τις 31 Ιουλίου, προκειμένου να μπει στην κλήρωση που θα αναδείξει τον μεγάλο τυχερό. Λεπτομέρειες για τον διαγωνισμό, περιμένουν τους ενδιαφερόμενους στο athenscomicslibrary.gr/nycc-contest

ACL_logo_GIANNIS_cs5_LogoSketoΣχετικά με την Athens Comics Library: Η πρώτη δανειστική βιβλιοθήκη ελληνικών και διεθνών comics προσφέρει στους συνδρομητές της (ερευνητές, φανατικούς, αλλά και περιστασιακούς φίλους της 9ης Τέχνης), πρόσβαση σε περισσότερους από 2.500 διεθνείς και εγχώριους τίτλους comics και graphic novels. Αντιμετωπίζοντας τα comics ως ολότητα που δεν γνωρίζει δημιουργικά ή άλλου τύπου σύνορα, η συλλογή της Athens Comics Library, περιλαμβάνει comics όλων των ειδών, από όλες τις δημιουργικές «σχολές» (αμερικανικά, ευρωπαϊκά, manga, κ.α.) και για όλες τις ηλικίες.

Παράλληλα, στους χώρους της διενεργούνται εκθέσεις, ομιλίες, παρουσιάσεις και σεμινάρια (απευθυνόμενα σε εκπαιδευτικούς και κοινό) , με στόχο την ενημέρωση, τη δημιουργική αλληλεπίδραση και την εξοικείωση των ενδιαφερομένων, αποτελώντας παράλληλα χώρο συνάντησης για την εγχώρια κοινότητα δημιουργών comics.

Η Athens Comics Library είναι το αποτέλεσμα της σύμπραξης δύο ομάδων με πλούσια πολιτιστική και δημιουργική δραστηριότητα, της Comicdom Press (διοργανώτριας του διεθνούς φεστιβάλ Comicdom Con Athens) και του δικτύου κοινωνικής επιχειρηματικότητας, Impact Hub Athens.