SNAPSHOT REVIEWS 18-06-15

Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

PISCES #2pisces
Writer: Kurtis J. Wiebe
Artist: Johnnie Christmas
Image Comics

Στο δεύτερο τεύχος του PISCES, λοιπόν, τα πράγματα παραμένουν μπερδεμένα. Και σε εμάς που το διαβάζουμε, αλλά και στο μυαλό του πρωταγωνιστή, του Dillon.

Μάλλον σας μπέρδεψα. Λοιπόν, την προηγούμενη φορά, ο ήρωας φαινόταν λες και έπαιρνε LSD για την πλάκα του. Αυτή τη φορά, ξεκαθαρίζει λίγο το όλο πράμα, και παίρνουμε τα πρώτα στοιχεία μας για τον Dillon (ο οποίος μας ήταν τελείως άγνωστος πριν). Ο ήρωας μας ήταν στρατιώτης – για την ακρίβεια πιλότος – σε πόλεμο. Τώρα έχει γυρίσει και, απ’ ό,τι φαίνεται, οι φρίκες του πολέμου τον κυνηγούν ακόμα. Στην πορεία βρίσκει και έναν ακόμη στρατιώτη, με τον οποίο μπορεί να μοιραστεί τους εφιάλτες του.

Τώρα γιατί δουλεύει ως καθαριστής, γιατί δεν απολαμβάνει το αμερικάνικο football και γιατί οι μπαμπούλες του είναι τα πιο σκοτεινά κομμάτια του σύμπαντος και αυτός ντυμένος αστροναύτης, δεν το γνωρίζουμε ακόμα.

Βέβαια, παρ’ όλη τη σύγχυση (κοινού και χαρακτήρων), οι εικόνες στο comic παραμένουν εντυπωσιακές και πανέμορφες. Ακόμη και όταν προσπαθούν να δημιουργήσουν ανατριχίλες, παραμένουν ονειρικές.

prezPREZ #1
Writer: Mark Russell
Artist: Ben Caldwell
DC Comics

Βρισκόμαστε στην Αμερική, σε μία άλλη εποχή – η οποία δεν είναι και πολύ μακρυά. Είναι περίοδος εκλογών και οι μεγαλύτερες εταιρείες ανά τον κόσμο εκπροσωπούν τους υποψήφιους. Χρησιμοποιώντας γελοίους τρόπους, που δεν έχουν καμία σχέση με πολιτική, προσπαθούν όλοι τους να κερδίσουν ψηφοφόρους. Και όλος αυτός ο αγώνας γίνεται μέσω του διαδικτύου, το οποίο πλέον σχεδόν κυριαρχεί στον κόσμο.

Οπότε, εκείνος με την μεγαλύτερη οραματικότητα (συν την απαραίτητη γραφειοκρατία) θα γίνει πρόεδρος. Μέσα, λοιπόν, στον πυρετό τον εκλογών, ένα κορίτσι γίνεται πασίγνωστο στον κόσμο και ανεβαίνει στα γκάλοπ, από ένα βίντεο που κόλλησαν τα μαλλιά της στην ψησταριά. Λέτε να είναι η επόμενη πρόεδρος της Αμερικής; Κακό, πάντως, στους Αμερικάνους δεν θα κάνει μία αλλαγή.

Ευφάνταστο και αρκετά προφητικό θα έλεγα. (Ας ελπίσουμε για το αντίθετο.)

GIANT DAYS #4giantdays
Writer: John Allison
Artist: Lissa Treiman
Boom! Studios

Και τα προβλήματα συνεχίζονται!

Για όσους δεν γνωρίζουν, το GIANT DAYS μας περιγράφει τη ζωή και καθημερινότητα τριών κοριτσιών που μόλις ξεκίνησαν την ενήλικη ζωή τους. Πέρασαν στο πανεπιστήμιο και έρχονται αντιμέτωπες με όλα τα προβλήματα που τυραννούν τους φοιτητές. Μαθήματα, αγόρια, ερωτικές απογοητεύσεις, γρίπη, φιλοσοφικές αναζητήσεις και αλκοόλ, είναι μόνο μερικά από τα ζητήματα που αντιμετωπίζουν.

Στο συγκεκριμένο τεύχος, η μικρότερη της παρέας γίνεται 18 ετών και επιτέλους μπορεί να ξεσαλώσει. Ίσως πάρταρε λίγο περισσότερο από ότι χρειαζόταν. Να προσέχετε τι παίρνετε, παιδιά, σε rave party σε άδειες αποθήκες.

Για τις άλλες δύο τα πράγματα είναι πιο απλά. Δεν έχουν λεφτά και κρατάνε ακόμα μούτρα στο ανδρικό φύλο!
Παραμένει ένα comic που απλά περιγράφει την καθημερινή ζωή απλών ανθρώπων και αυτό είναι το στοιχείο που το κάνει ξεχωριστό!

mythicMYTHIC #1
Writer: Phil Hester
Artist: John McCrea
Image Comics

MYTHIC από το mythical, οπότε πάνω κάτω ο τίτλος τα λέει όλα.

Ο κόσμος κυριαρχείται από διάφορα όντα, άγνωστης ταυτότητας και βιολογικής κατασκευής, όσο φρικαλέα μπορείτε να φανταστείτε. Τώρα, γιατί τα μαγικά όντα πρέπει πάντα να είναι τόσο περίπλοκα και τερατώδη, δε θα το καταλάβω ποτέ. Αλλά, τέλος πάντων, η Mythic είναι η οργάνωση που είναι υπεύθυνη να τα έχει όλα υπό έλεγχο. Μιας και η φυσική (η γνωστή σε όλους) δεν υπάρχει πια και όλα εξαρτώνται από τις διαθέσεις αυτών των πλασμάτων. Που είναι πολλά.

Δε μαθαίνουμε πολλά για τη ομάδα σε αυτό το τεύχος, αλλά μας παρουσιάζουν ένα τέτοιο πρόβλημα που πρέπει να λύσουν (δεν θα μπω σε λεπτομέρειες γιατί υπάρχουν και ανήλικα), αν και ακόμα δεν έφτασαν στον πάτο του προβλήματος.

Προσωπικά, βαρέθηκα καθώς το διάβαζα και δεν με έπεισε να έχω στο νου μου για το νούμερο δύο. Εκείνο που με κράτησε ήταν το σχέδιο, το οποίο είναι πολύ ωραίο, προσεγμένο, με ευφάνταστα όντα, αλλά και πάλι όχι κάτι το ιδιαίτερο. Παραμένω στην αρχική μου άποψη, βαρέθηκα!

HARROW COUNTY #2harrowcounty
Writer: Cullen Bunn
Artist: Tyler Crook
Dark Horse Comics

Κλείνω τα SNAPSHOTS με ακόμη ένα δεύτερο τεύχος.

Όταν ξεκίνησα να το διαβάζω, δεν πίστευα πως θα το έβαζα εδώ πέρα, αλλά όταν το τελείωσα, έπρεπε σε κάποιον να μιλήσω! Και αφού οι κανονικοί μου φίλοι δεν νοιάζονται, θα μιλήσω σε εσάς, αγαπητοί μου “φίλοι”.

Και όλο αυτό το μελόδραμα γιατί; Επειδή είναι μια πολύ καλή horror σειρά. Μιλώντας πιο συγκεκριμένα, η ιστορία εξελίσσεται πάρα πολύ ωραία, κυρίως γιατί υπάρχει μία ιστορία – δεν είναι απλά θυσίες, φόνοι και άφθονο αίμα πουλερικών. Εντάξει, υπάρχουν ομιλούντα δέρματα αγοριών και φλεγόμενοι σκελετοί, αλλά δεν είναι μια συνηθισμένη κατάρα. Και αυτό γιατί κάνει σιγά-σιγά την εμφάνιση της, μέσα από εικόνες τελείως ανατριχιαστικών οντοτήτων, σε συνδυασμό με κανονικούς ανθρώπους – τρομαχτικός συνδυασμός. Τις οποίες εικόνες ο καλλιτέχνης τοποθετεί περίτεχνα εδώ και εκεί, και καθώς γυρνάς τις σελίδες, βρίσκεσαι υπό κατάσταση συνεχούς έκπληξης.

Επιπλέον, το HARROW COUNTY σε αφήνει να το θες όλο και πιο πολύ. Ειδικά με αυτές τις μίνι ιστοριούλες στο τέλος του τεύχους. (Αυτές είναι πραγματικά τρομαχτικές!)