A MONTH IN COVERS (June 2015)

Αντί προλόγου, που θα ήταν καταδικασμένος να αναφερθεί στα πρωτόγνωρα γεγονότα που αντιμετωπίζουμε, σας προτρέπω να καθαρίσετε το μυαλό σας από τα ηχητικά παράσιτα των ημερών και να απολαύσετε την οπτική πανδαισία που ακολουθεί και που μας χαρίζουν τα comics, η μεγάλη κοινή μας αγάπη! Ας μιλήσουμε για αυτά, ας είναι και για να διαφωνήσουμε ή απλά πείτε μου στα σχόλια εάν σας άρεσαν τα εξώφυλλα του μήνα… ας είναι και με ένα ναι ή όχι!

8HOUSE: ARCLIGHT #1
Cover Artist: Marian Churchland
Image Comics

8house 1

Η Marian Churchland συνθέτει ένα πανέμορφο rococo πορτραίτο του genderqueer ιππότη Sir Arclight. Αποδίδει με ακρίβεια τη διττή φύση του χαρακτήρα και ρίχνει το βάρος στη λεπτομέρεια της πλούσιας φορεσιάς, της αγέρωχης στάσης και του σίγουρου βλέμματος.  Την ευθύνη της ευαισθησίας αναλαμβάνει ο προσεκτικός, υπέροχος χρωματισμός.

BUCKY BARNES: THE WINTER SOLDIER #9
Cover Artist: Mike Del Mundo
Marvel Comics

Bucky Barnes 9

Το χαιρέκακο ύφος του Loki και η αγωνιώδης προσπάθεια στο πρόσωπο του Bucky δημιουργούν μια χιουμοριστική στιγμή, αν και συμβολική. Ο Bucky Barnes, ως ο νέος “Man on the Wall” στη θέση του Nick Fury, σηκώνει το βάρος πλανητών στους ώμους του και, φυσικά, ο Loki του κάνει τη ζωή δύσκολη. Η “πηκτή” σχεδίαση από τον ΜIke Del Mundo, όπως πάντα εξαιρετική και αναγνωρίσιμη.

EMPTY ZONE #1
Cover Artist: Jason Shawn Alexander
Image Comics

Empty Zone 1

Μια φιγούρα που θυμίζει έντονα την Daryl Hannah στο BLADE RUNNER, κάτι που η μαύρη γραμμή στο πρόσωπο μου το επιβεβαιώνει κιόλας, ως επιρροή ή tribute. Το διαπεραστικό βλέμμα που κοιτάει τον αναγνώστη, το μηχανικό χέρι και ο τρόπος που το οργανικό το κρατάει και τα μαλλιά πλεγμένα σαν να ήταν καλώδια δημιουργούν ένα λιτό, αλλά αποτελεσματικό εξώφυλλο.

THE FOX #3 (Fox-Hunted Variant Cover)
Cover Artist: Steve Rude
Dark Circle Comics

Fox 3

Ένα εξώφυλλο από τον μεγάλο Steve Rude, εκ πρώτης όψεως φαινομενικά απλό, που όμως λειτουργεί σε τρία επίπεδα ταυτόχρονα. Ο κίνδυνος από χαμηλά, ο ήρωας στο μέσο και ο κίνδυνος από ψηλά, που φανερώνεται ακολουθώντας το βλέμμα του The Fox, που μας οδηγεί ξανά στο πρώτο επίπεδο με τη σκιά του δράστη. Δε περίμενα τίποτα λιγότερο από τον Steve Rude!

GREEN ARROW #41 (Joker Variant)
Cover Artist: Bill Sienkiewicz
DC Comics

Green Arrow 41

Δεύτερος συνεχόμενος μήνας για έναν άλλο μεγάλο καλλιτέχνη, τον Bill Sienkiewicz, χάρη στο variant cover program της DC, με κοινή θεματολογία τα 75 χρόνια του Joker. Αντλώντας έμπνευση από το μαρτύριο του Αγίου Σεβαστιανού, συνδυάζει τον ήρωα του τίτλου και αντικαθιστά τα θανάσιμα βέλη με εκείνα με βεντούζα, δημιουργώντας μια διαταραγμένη αίσθηση που τόσο ταιριάζει στον Joker.

GREEN LANTERN #41 (Joker Variant)
Cover Artist: Ben Oliver
DC Comics

Green Lantern 41

Άλλο ένα cover με θεματολογία τα 75 χρόνια του Joker, πρόγραμμα που είχε ομολογουμένως αρκετά καλά καλλιτεχνικά αποτελέσματα. Ο Ben Oliver δημιουργεί ένα αμάγαλμα δύο ηρώων, του μεγάλο αντιπάλου του Green Lantern, Sinestro, και του Joker, με εξαιρετική επιτυχία. Η μανία της δύναμης που θα μπορούσε να έχει με ένα Green Lantern δαχτυλίδι ξεχύνεται πάνω μας σαν χείμαρρος με το τρομακτικά σχεδιασμένο βλέμμα του.

GUARDIANS TEAM-UP #6
Cover Artist: Clay Mann
Marvel Comics

Guardians Team Up 6

Ένα καθαρά mainstream superhero εξώφυλλο, που η αλήθεια είναι ότι λίγες φορές έχω επιλέξει σε αυτή εδώ τη στήλη. Με εντυπωσίασε η ορμητική κίνηση και στάση των ηρώων, που αποθανατίζουν τη ακριβή εκείνη στιγμή που ο Nightcrawler μόλις κάνει BAMF! (μόλις έχει τηλεμεταφερθεί για όσους δεν γνωρίζουν τον ήρωα). Το μαύρο-μωβ σύννεφο με μυρωδιά από θειάφι, ακόμα κρέμεται πηκτό από την ουρά του, όταν η Gamora το σκίζει για να κάνει την επίθεση της.

LOW #7
Cover Artist: Greg Tocchini
Image Comics

Low 7

Αν και είναι ο καλλιτέχνης με τις περισσότερες εμφανίσεις σε αυτό εδώ το Top 10, έχουμε να συναντήσουμε τον Greg Tocchini από τον μακρινό Φεβρουάριο. Η ρομποτική πολική αρκούδα κυριαρχεί με την επιβλητική της παρουσία, με τις καμπύλες της να βρίσκονται σε αντίθεση με τα τετραγωνισμένα παγόβουνα του αφιλόξενου τοπίου. Το παράταιρο κόκκινο, μου αρέσει να φαντάζομαι ότι το σκόρπισε ο καλλιτέχνης πάνω σε μια κρίση θυμού, πλήττοντας από την μονοτονία ενός πολικού σκηνικού, γιατί έτσι…

WE ARE ROBIN #1
Cover Artist: Lee Bermejo
DC Comics

We are Robin 1

Με μια παλέτα τριών μόνο χρωμάτων και δίνοντας μια αίσθηση graffiti, o Lee Bermejo δείχνει την μεγάλη του ικανότητα στην σκίαση και στις πτυχώσεις. Το γεμάτο ενέργεια εξώφυλλο “διαβάζεται” από πάνω δεξιά έως κάτω αριστερά, ανάποδα από την ροή που συνηθίζεται στην ευρωπαϊκή και αμερικάνικη σχολή.

WINTERWORLD: FROZEN FLEET #2
Cover Artist: Gerardo Zaffino
IDW Publishing

Winter World 2

Φτάνοντας στο τελευταίο εξώφυλλο του μήνα, ανακάλυψα ένα συνδετικό κρίκο που ενώνει αρκετά από την δεκάδα και δεν είναι άλλο από το βλέμμα του ήρωα που κοιτάει τον αναγνώστη στα μάτια. Με βαθιά αίσθηση απομόνωσης και απόγνωσης, και θυμίζοντας αρκετά τον Sean Murphy, ο Gerardo Zaffino μας δίνει ένα αξιομνημόνευτο έργο.

O φανταστικός EARL NOREM!

norem_photoΔεν θα μπορούσα να μην αναφερθώ σε ένα μεγάλο cover artist, που έφυγε στα 91 του χρόνια μέσα στο Ιούλιο. Ο λόγος για τον Earl Norem, που με μια τεράστια καριέρα περίπου 60 ετών, κόσμησε με τα εξώφυλλα του αμέτρητα περιοδικά, comics, κάρτες, βιβλία και posters ταινιών. Ιδιαίτερα γνωστός στον χώρο του comic για τις δουλειές του στη Marvel και συγκεκριμένα στα SAVAGE SWORD OF CONAN, HE-MAN & THE MASTERS OF THE UNIVERSE MAGAZINE, RAMPAGING HULK, SILVER SURFER κ.ά.. Σας αφήνω με μερικά χρήσιμα links και ένα ελάχιστο δείγμα της δουλειάς του, για να τον ανακαλύψετε όσοι δεν τον ξέρετε και να τον θυμηθείτε όσοι ήδη τον γνωρίζατε:

http://www.vaultcollectibles.com/tributes/bronze-age/earl-norem/
http://www.americanartarchives.com/norem.htm
http://www.vaultsofgrayskull.co.uk/norem.html
https://en.wikipedia.org/wiki/Earl_Norem

SilverSurferGNnorem_conan_08

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Norem Sunlamp_final