ONLINE COMICS: FLOCCINAUCINIHILIPILIFICATIONA

Artist: Anonymous (μέχρι νεωτέρας)
http://floccinaucinihilipilificationa.tumblr.com/

tumblr_inline_no8pi91sJG1qg36k6_500Τώρα το καλοκαίρι, μερικές από τις Ημέρες μου περνάνε αργααααά. Καμιά σειρούλα (PEAKY BINDERS. Nα την τσεκάρετε οπωσδήποτε), κάποιο βιβλίο, λίγο (πολύ) χάζεμα στο internet… Το τελευταίο με έχει οδηγήσει σε σκοτεινά μέρη, σε βαρετά βίντεο στο Youtube και, βασικά, σε κακής ποιότητας webcomics. Από τη σαπίλα μου ήρθε, λοιπόν, να με λυτρώσει το tumblr FLOCCINAUCINIHILIPILIFICATIONA (είναι η πρώτη και η τελευταία φορά που το γράφω, από εδώ και πέρα θα κάνω copy paste), που φιλοξενεί μια σειρά από webcomics, που όλα τους μίλησαν στην καρδιά μου.

Το FLOCCINAUCINIHILIPILIFICATIONA είναι λίγο άναρχα στημένο, χωρίς λογική σειρά και συγκεκριμένη ημερομηνία updates, οπότε είναι δουλειά του αναγνώστη να ξεθάψει τα διαμαντάκια που βρίσκονται μέσα του. Μπορούμε ίσως να το χωρίσουμε σε τρία διαφορετικά webcomics, που έχουν όμως ξεκάθαρα κοινά στοιχεία.

Το πρώτο και αγαπημένο μου, αποτελείται από ιστορίες του Troll Dumbledore, ενός Dumbledore διαφορετικού από τον καλοσυνάτο και σοφό γέρο που γνωρίσαμε στα βιβλία και στις ταινίες του Harry Potter. Πρόκειται για μια σειρά strips που μας παρουσιάζει το μεγάλο μάγιστρο να μη δίνει δεκάρα για ό,τι συμβαίνει στο Hogwarts, έτοιμο να γελοιοποιήσει κάθε καθηγητή ή μαθητή που ζητάει λίγη από τη σοφία του. Η δημιουργός πιάνεται από κάθε μικρή ατέλεια της σειράς και, με αγάπη προς το αρχικό έργο, με κάνει να πεθαίνω στα γέλια.

tumblr_niukcgyaZa1s5b5tzo1_500Η δεύτερη σειρά, η οποία μου ήταν γνωστή από πριν, είναι το LAME SELFIE BEE, μια σειρά με πρωταγωνιστή μια μελισσούλα που τα βρίσκει λίγο σκούρα με την κοινωνική ζωή. Παθαίνει πανικό όταν συνειδητοποιεί ότι ντύθηκε πολύ εκκεντρικά, δε ξέρει τι να πει όταν χαιρετάει κάποιον και μετά καταλαβαίνει ότι φεύγουν προς την ίδια διεύθυνση, προτιμάει να πεθάνει από το να χρειαστεί να πάρει ένα τηλέφωνο. Πρόκειται για ένα comic που προκαλεί μικρά “χεχ χεχ” στον αναγνώστη, ο οποίος σίγουρα αναγνωρίζει τον εαυτό του στο πρόσωπο της μελισσούλας.

Το τρίτο comic, DRAGON BROS διηγείται το bromance δύο δράκων, οι οποίοι ζουν πολύ αγαπημένοι στην ίδια σπηλιά και απαγάγουν πριγκιπισσούλες για να παίζουν μαζί τους. Ο μαύρος δράκος είναι λίγο ανήσυχος και σοβαρός τύπος, ενώ ο άσπρος δε χάνει ευκαιρία να του κάνει αστεία και puns με σκοπό να του δείξει την αγάπη του. Τρυφερούλι, αστείο και ξεχωριστό, με κέρδισε απόλυτα.

tumblr_njrbbjP8gg1s5b5tzo1_1280Διάλεξα να κάνω ένα review και για τα τρία comics μαζί, αρχικά γιατί η έκτασή τους δεν είναι μεγάλη, ύστερα επειδή βρίσκονται ανακατεμένα στο ίδιο site, αλλά και γιατί εμφανίζουν μια ξεκάθαρη ομοιότητα όσον αφορά το σχέδιο. Λεπτή και γρήγορη γραμμή, λίγο χρώμα εκεί που αποφασίζει η δημιουργός, συγκρατημένες εκφράσεις των πρωταγωνιστών… Χωρίς φρου φρου κι αρώματα, το
FLOCCINAUCINIHILIPILIFICATIONA είναι, αν όχι ομορφούλι, νοστιμούλι τουλάχιστον.

Με μοναδικό παράπονο τη μη λειτουργική μορφή του tumblr, που καθόλου δεν καταλαβαίνω πώς λειτουργεί (20 χρονών και ήδη άσχετη από τεχνολογία, αν είναι δυνατόν), σας συνιστώ ανεπιφύλακτα μια μικρή επίσκεψη στο FLOCCINAUCINIHILIPILIFICATIONA. Θα μαγευτείτε σίγουρα.