USHIO & TORA

Director: Satoshi NishimuraUshio & Tora-1
Writers: Toshiki Inoue, Kazuhiro Fujita
Music: Eishi Segawa
Studios: MAPPA, VOLN
Sentai Filmworks

Δαιμονικά πλάσματα, πνεύματα, τέρατα και samurai. Κάπως έτσι ξεκινάει η ιστορία του USHIO & TORA. Θρύλοι και μύθοι της ιαπωνικής κουλτούρας ζωντανεύουν και μεταφέρονται σε ένα anime που βασίστηκε στο manga του Kajuhiro Fujita, το οποίο έχει ήδη μεταφερθεί σε animation μέσα από τρεις σειρές ova. Τώρα, η ιστορία ξετυλίγεται σε μια σειρά ολοκαίνουργιων επεισοδίων, έχει εφοδιαστεί με το ρετρό στιλ της δεκαετίας του ’90 και μας ταξιδεύει σε έναν κόσμο γεμάτο με θρύλους, υπερφυσικές δυνάμεις και μαγικά τέρατα.

Όλα ξεκινούν πολλά χρόνια πριν, τον καιρό που οι samurai βρίσκονταν στην κεντρική σκηνή των πραγμάτων. Εκείνη την εποχή, τρομοκρατούσε την Ιαπωνία ένα μεγαλειώδες τέρας που έμοιαζε με τίγρη (Tora), τόσο πανίσχυρο που κανένας δεν μπορούσε να νικήσει, ώσπου… Ο samurai Ushio Aotsuki κατάφερε να πολεμήσει και να νικήσει το τέρας, παγιδεύοντάς το με την βοήθεια ενός ακοντίου που έφερε μια δυνατή κατάρα.

Ushio & Tora-3Τα παραμύθια ζωντάνεψαν, αλλά ήρθε η ώρα να κλειδώσουμε – κυριολεκτικά από ό,τι θα δείτε – τα μαγικά πλάσματα κάπου και να επιστρέψουμε στο σήμερα. Ο χρόνος είναι σχετικός, όπως γνωρίζουμε, και έτσι μεταφερόμαστε κάπου 500 χρόνια μετά. Ο Ushio είναι ένας έφηβος – με καταγωγή τον samurai που αναφέραμε – που μια μέρα ανακαλύπτει ότι ένα δαιμονικό πλάσμα, το μυθικό Tora, είναι εγκλωβισμένο στο υπόγειο του σπιτιού του. Αναγκασμένος να το ελευθερώσει από το μαγικό ακόντιο που το κρατάει δέσμιο, ο Ushio αντιμετωπίζει μια σειρά από απίθανα γεγονότα.

To USHIO & TORA γέρνει, από τη μια πλευρά, προς το νοσταλγικό ρετρό animation, με κλασικές σκηνές που θυμίζουν το στιλ του HAJIME NO IPPO Ushio & Tora-4και, από την άλλη, σε ένα ξεκάθαρα υπερφυσικό τοπίο με δαίμονες και θρυλικά αντικείμενα. Είναι κωμικό να ξεπετάγεται από το πουθενά ένα πλάσμα που ζούσε κάτω από τη μύτη του πρωταγωνιστή και έχει ενδιαφέρον να ξετυλίγεται εκ νέου η υπόθεση ενός θρύλου μέσα από τα μάτια ενός απογόνου samurai. H μουσική – που δένει ωραία με το σχέδιο και την υπόθεση – είναι δυναμική και περιγραφική. Στο τέλος, παρατίθεται το εισαγωγικό rock μουσικό κομμάτι “Mazeru na Kiken” για μια πρώτη γεύση από το soundtrack.

Η σειρά είναι onoing και παρόλο που έχουν παιχτεί τα πρώτα μόλις επεισόδια, δείχνει αρκετά υποσχόμενη για τη φετινή καλοκαιρινή σεζόν. Οι χιουμοριστικές σκηνές κρατάνε το shonen σε άλλο επίπεδο ενώ οι διάλογοι, η ζωντάνια και η φύση του animation προδίδουν το γεγονός ότι πρόκειται για μια σύγχρονη μεταφορά μιας ιστορίας manga, που βρίσκεται στη θαλπωρή των 90s.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=Jt8W_FA3QBE[/youtube]