OSIRIS NO TENBIN

Director: Fujikawa YuusukeOsiris no Tenbin-1
Producer: Fujikawa Yuusuke
Writer: Takeo Kasai
Original Net Animation

Μέσα στη ζέστη και το εκτυφλωτικό φως του καλοκαιριού, σκέφτομαι πως είναι κρίμα που η ιστορία του OSIRIS NO TENBIN δεν μας συντροφεύει κάποιο χειμωνιάτικο βράδυ, όπου βασιλεύει το σκοτάδι και το κρύο. Τουλάχιστον θα την αγαπήσουν όσοι παραμένουν πιστοί στο ψυχολογικό θρίλερ με υπερφυσικά στοιχεία και αντιδραστικοί στο αυγουστιάτικο πνεύμα χαλάρωσης και ανεμελιάς.

Κεντρικός ήρωας της σειράς OSIRIS NO TEMBIN (THE BALANCE OF OSIRIS) είναι ένας μυστηριώδης επαγγελματίας δολοφόνος, που είναι αρκετά ιδιόρρυθμος και εκκεντρικός, και αυτό γιατί, σε κάθε αποστολή, προσεγγίζει το υποψήφιο θύμα που έχει αναλάβει να σκοτώσει γνωρίζοντάς το πρώτα, προσωπικά. Μέσα από τις συζητήσεις με το θύμα του, θα κρίνει κατά πόσο αξίζει να το σκοτώσει ή όχι. Στην αφίσα της σειράς, επικρατεί το μότο “Ο πιο αδύναμος δολοφόνος… αλλά με μια δύναμη που είναι απαράμιλλη”. O πρωταγωνιστής έχει χάσει στο παρελθόν τα εσωτερικά του όργανα στην αριστερή πλευρά του σώματος του, με αποτέλεσμα να είναι αδύναμος, ακόμη και στη χρήση όπλων. Έχει, όμως, ιδιαίτερες ψυχοκινητικές ικανότητες, που τον βοηθούν να μετακινεί αντικείμενα και να ασκεί δύναμη σε αυτά μόνο με τη σκέψη και την εσωτερική αυτοσυγκέντρωση.

OsirisnoTenbin-2Μου προκαλεί αίσθηση το γεγονός ότι ένας δολοφόνος θέλει να μάθει την ιστορία του υποψήφιου θύματος και δεν το σκοτώνει έτσι απλά. Κρίνοντας από το δραματικό και σκοτεινό background του animation και το αινιγματικό πρόσωπο του πρωταγωνιστή, πιστεύω ότι οι ψυχολογικές και ηθικές προεκτάσεις αυτής της σειράς θα είναι μοναδικές, μια και ο δολοφόνος εδώ, δεν υπακούει τυφλά, εκτελώντας μαζί με την αποστολή και το θύμα του, αλλά το κρίνει, ως άλλος εσωτερικός κριτής. Θα μπορούσε, συμβολικά, να είναι ακόμη και η συνείδηση του θύματος, λίγο πριν το επερχόμενο τέλος του.

Η σειρά, σε σκηνοθεσία και παραγωγή του Fujikawa Yuusuke και σενάριο Takeo Kasai, είναι 10 επεισοδίων και ξεκίνησε να προβάλλεται διαδικτυακά τα μεσάνυχτα της 1ης Αυγούστου.