A MONTH IN COVERS (July 2015)

Φαντάζομαι, και ελπίζω, οι περισσότεροι από εσάς, διαβάζοντας αυτή τη στήλη, να βρίσκεστε σε κάποια θάλασσα ή βουνό, σε κάποιο νησί, ή ηπειρωτικά, με την αγαπημένη σας παρέα ή μόνοι, με το αγαπημένο σας ρόφημα ή/και φαγητό και το tablet ή το PC ανοιχτό, να απολαμβάνετε την παρακάτω οπτική πανδαισία. Αυτό που με κράταγε γράφοντας αυτές τις γραμμές, είναι ότι σε λίγες μέρες θα είμαι σε αντίστοιχη θέση με εσάς!

Γι’ αυτό το μήνα, τα δέκα εξώφυλλα που ακολουθούν τυχαίνει να είναι όλα φιλοτεχνημένα από καλλιτέχνες που κάνουν για πρώτη φορά την εμφάνιση τους σε αυτή τη στήλη. Ποικιλία, λοιπόν, από στιλ και ονόματα, παρομοίως και για τρεις εταιρείες που κάνουν την πρεμιέρα τους εδώ, όπως η νεόφερτη Graphic India, η παλαίμαχη Rebellion/2000 A.D. και η προσωποκεντρική Abstract Studio. Πάμε λοιπόν!

18 DAYS #1 (Cover D)
Cover Artist: Mukesh Singh
Graphic India

18 days 1

Ο κολοσσιαίος αναπαυόμενος χρησμοδότης, δοσμένος σε μονοχρωματικούς τόνους, είναι περιτριγυρισμένος από μοχλούς και γρανάζια, βάζοντας μας στο κλίμα της διασκευής του έπους Mahabharata και του πολέμου των 18 ημερών από τον Grant Morrison. Τεχνολογία και παράδοση αρμονικά δεμένες σε ένα εξώφυλλο.

DEVLIN WAUGH: RED TIDE TPB
Cover Artist: Cliff Robinson
Rebellion/2000 A.D.

Devlin Waugh

Ο φανταχτερός και εξεζητημένος Devlin Waugh είναι βαμπίρ, ομοφυλόφιλος και εξορκιστής ιερέας ενός μελλοντικού Βατικανού με κοφτερό χιούμορ, γεμάτος από στεροειδή και συμπεριφορά ενός αληθινού τζέντλεμαν. Πως να πτοηθεί, λοιπόν, στην επίθεση όλων αυτών των τεράτων; Προτιμάει να συνεχίζει να πίνει το κοκτεϊλ του στην παραλία διαβάζοντας το “Gentlemanly art of Necromancy”.

FUTURE IMPERFECT #2 (Variant)
Cover Artist: Rafa Garres
Marvel Comics

Future Imperect 2

Διοχετεύοντας Simon Bisley, τόσο στο χρώμα όσο και στο ύφος, και μιμούμενος το παραμορφωτικό warp spasm ενός μαινόμενου Slaine (ήρωα που εχει σχεδιάσει στο παρελθόν), ο Rafa Garres σχεδιάζει έναν εντυπωσιακό Maestro διακοσμημένος με τα τρόπαια των ηττημένων και πασίγνωστων χαρακτήρων του  Marvel Universe.  Ζωντανός, παλλόμενος χρωματισμός, πάλι στο ύφος του Bisley.

GRAYSON #10
Cover Artist: Mikel Janin
DC Comics

Grayson 10

Ο πάλαι ποτέ Nightwing αλλάζει τα σφιχτά κολάν του σουπερήρωα και μετατρέπεται σε έναν κατάσκοπο, σε μια άκρως δυναμική πόζα, φορώντας ρεαλιστικά ρούχα όπως τα εικονιζόμενα snickers, το χαλαρό παντελόνι και τα γάντια. Ο Ισπανός Mikel Janin εντείνει τον ρεαλισμό τοποθετώντας τον Grayson, σε ένα μέρος που ξέρει καλά και αποδίσει υπέροχα, την Plaza de Cibeles, πασίγνωστο ορόσημο της Μαδρίτης.

INJECTION #3
Cover Artist: Declan Shalvey
Image Comics

Injection 3

Το εκρηκτικό στιλ του Declan Shalvey είχαμε την τύχη να το βιώσουμε από κοντά στο φετινό Sketch Event του Comicdom Con Athens 2015. Όπως και τότε, έτσι και σήμερα, με το εξώφυλλο αυτό, φαντάζομαι τον αγαπητό καλλιτέχνη να έχει λερωθεί παντού, στην προσπάθεια του να αποδώσει την μανία της φύσης, την αγριότητα της εικόνας αυτής αλλά, παράλληλα, την συγκρατημένη ακρίβεια των μορφών αυτής.

NO MERCY #4
Cover Artist: Carla Speed McNeil
Image Comics

No Mercy 4

Ως ένα αμάλγαμα των πορτραίτων της Frida Kahlo και των πολυνησιακών έργων του Paul Gauguin, η εικονιζόμενη μπορεί να μας περιφρονεί, εμείς όμως στεκόμαστε και την κοιτάμε, θαυμάζοντας την άρτια τοποθέτηση των χρωμάτων. Το μήνυμα πάνω από το κεφάλι της ως φωτοστέφανο, μας προειδοποιεί να μην την προκαλέσουμε χωρίς αφορμή, βγάζοντας ένα γοητευτικό τσαμπουκά.

PISCES #3
Cover Artist: John Christmas
Image Comics

Pisces 3

Για μια σειρά που αυτόχαρακτηρίζεται sci-fi/ horror, το συγκεκριμένο εξώφυλλο μοιάζει να μας έρχεται από τον κόσμο του φανταστικού. Με μια πιο προσεκτική ματιά ο άνθρωπος που πνίγεται ανάμεσα στα ψάρια, στο αριστερό κομμάτι αυτου του τρίπτυχου, βρίσκεται στο διάστημα και όχι στο νερό. Το εντυπωσιακά παράδοξο σύνολο συμπληρώνουν οι δύο γυναικείες φιγούρες, τυλιγμένες σε άνθη και πέπλα.

RACHEL RISING #35
Cover Artist: Terry Moore
Abstract Studio

Rachel Rising 35

Η απλότητα και η χάρη του σχεδίου του Terry Moore είναι κάτι που μπορεί να σε κερδίσει ακαριαία. Οι γυναικείες φιγούρες του πάντα ρεαλιστικές και προσγειωμένες, ακόμα και αν αυτές έχουν σαν υπόβαθρο ένα κρανίο. Η ηρωίδα κάθεται στη κόγχη του ματιού αυτού, σα να καθόταν στο περβάζι του παραθύρου της, ήρεμα, όπως το χαλαρωτικό, οστέινο λευκό που κατακλύζει την εικόνα.

SECRET WARS #4 (Variant)
Cover Artist: Tomm Coker
Marvel Comics

Secret Wars 4

Ο πύρινος Cyclops, σε μια αναπαράσταση ως Μεσσίας που κατέρχεται, με ακαθόριστα τα χαρακτηριστικά του προσώπου (εκτός απο το εικονικό Χ, φυσικά) που αμβλύνουν την απόσταση του από τους κοινούς θνητούς, όντας πια διάυλος της Phoenix Force. Το καυτό λευκό είναι τόσο εκτυφλωτικό που θέλεις να κλείσεις τα μάτια σου, όπως όταν κοιτάς τον ήλιο.

SHUTTER #13
Cover Artist: Leila del Duca
Image Comics

Shutter 13

Σαν την εναρκτήρια σκηνή από ταινία η κάμερα ζουμάρει στην ηρωϊδα μας, μια ατάραχη φιγούρα που απολαμβάνει το ρόφημα της ανάμεσα σε τόσο αλλόκοτες μορφές. Εισερχόμαστε σε έναν άλλο κόσμο μέσα από το κάδρο, παρατηρώντας ρομποτ ντεντέκτιβ, ζωόμορφους μουσικούς, ακόμα και λεπτομέρειες, όπως ένα συμβιωτικό ποντίκι σε πρώτο πλάνο. Ένας γαλήνιος πίνακας, παραταύτα.

To τέλος της σειράς FABLES

Τέλος εποχής για μια από της καλύτερες σειρές comic όλων των εποχών που κλείνει με το τεύχος #150… ή μήπως με τον τόμο Νο 22;  Το FABLES, η σειρά των δεκατεσσάρων Eisner και του δικού μας Νο 1 στα 100 καλύτερα των 00s’, είπε να ρίξει αυλαία με ένα τεράστιο τεύχος (#150) που ήταν τελικά τόσο μεγάλο, ώστε κυκλοφόρησε ως τόμος (Vol 22)! Αυτός ο τόμος, λοιπόν, μας ενδιαφέρει σε τούτη εδώ τη στήλη γιατί κοσμεί και κοσμείται από ένα μεγαλειώδες τετρασέλιδο αναδιπλούμενο εξώφυλλο:

Fables 150

Φιλοτεχνημένο από τον Nimit Malavia, περιλαμβάνει με φροντίδα, ίσως, ολόκληρο το cast που πέρασε ποτέ από την σειρά, πλαισιωμένους σε χρυσό και απολαμβάνοντας το after-party τους, μετά το κλείσιμο της αυλαίας. Όλα αυτά τα χρόνια, η σειρά, είχε συζητηθεί αρκετά για το επίπεδο και την ομορφιά των εξώφυλλων της, κυρίως για εκείνα του εκπληκτικού James Jean, τα οποία μπορείτε να δείτε σε μια άλλη λίστα με τα 10 καλύτερα, όπως τα επέλεξε ο Θωμάς Παπαδημητρόπουλος.

Καλό καλοκαίρι σε όλους!