DEATH HEAD #1

Writer: Zack Keller & Nick Kellerdeathhead
Artist: Joanna Estep
Dark Horse Comics

Καθώς, όπου να ‘ναι, όλοι θα απολαμβάνουν τις διακοπές τους, είτε στην Αθήνα είτε σε κάποιο άλλο εσωτερικό ή εξωτερικό (ή και εξωτικό) μέρος, θα σας μιλήσω για το DEATH HEAD, που δεν έχει καμία σχέση με όλα αυτά. Αν και όλη η ιστορία ξεκινάει με ένα ταξιδάκι αναψυχής.

Μπαίνοντας, λοιπόν, στο ψητό, ξεκινάμε με ένα ζευγάρι που απολαμβάνει τον ελεύθερο χρόνο που τους δόθηκε για να ανανεώσουν τον έρωτά τους. Μακριά από παιδιά, σκυλιά και γατιά, επιθυμούν να έρθουν σε επαφή με τη φύση και γι’ αυτό το λόγο τους βλέπουμε, στην αρχή, να εξερευνούν ένα δάσος. Και κάπου εδώ χάνεται το παιχνίδι, καθώς, πιθανότατα χάθηκαν και κατέληξαν σε ένα μέρος το οποίο θυμίζει πόλη – πιο πολύ χωριό – φάντασμα. Ενώ όλα φαίνονται ερημωμένα και καταχτυπημένα από τα χρόνια και τη σκόνη, η τοπική εκκλησία μοιάζει αρκετά καθαρή και ζωντανή. Ένα μαχαίρι εδώ, μία μάσκα πιο ‘κει και πολλά κόκκαλα, μίξη ζώων και ανθρώπων, μάλλον δείχνουν πως δεν βρήκαν το γαλήνιο ξέφωτο, αλλά τον επερχόμενο θάνατό τους.

deathhead1Δε θέλω να πω περισσότερα, παρ’ όλο που φλυαρώ εδώ και τόση ώρα, γιατί δεν πρέπει να χαθεί το σασπένς, αλλά, πριν φτάσω στο τέλος αυτού του review, θέλω να επισημάνω πως και η καθημερινότητα των παιδιών του ζευγαριού αρχίζει να παίρνει μια περίεργη τροπή. Τώρα, αν συνδέεται με τις περιπέτειες των γονέων τους, θα δείξει στην πορεία η ιστορία. Οπότε – δεν ξέρω αν το καταλάβατε – πρόκειται για μία σειρά τρόμου και ανατριχίλας. Όχι και τόσο, αλλά περιλαμβάνει αρκετό μυστήριο για να είναι ενδιαφέρουσα. Υπάρχει παρελθόν, παρόν και μέλλον, που σμίγουν όλα μαζί και, πιστεύω, στο τέλος θα βγει κάτι όμορφο από εδώ.

Όσο ενδιαφέρον και αν είναι το θέμα και η εξέλιξή του, τόσο στατικό, δυστυχώς, είναι το σχέδιο. Δεν είναι άσχημο, ούτε όμως και τρομερά “καλλιτεχνικό”, αλλά παρουσιάζει μία απουσία εντάσεων. Όμως, έχει ανατριχιαστικές λεπτομέρειες, όταν χρειάζονται – και χρειάζονται για να ολοκληρωθεί το creepy στοιχείο της σειράς.

Το πρώτο τεύχος του DEATH HEAD μου άρεσε… Όχι με τρέλα, αλλά μου άρεσε. Θα περιμένω, λοιπόν, και για το δεύτερο και για το τρίτο και για τα υπόλοιπα τεύχη.