THE ANTHEM OF THE HEART

Director: Tatsuyuki NagaiANTHEM-1
Writer: Mari Okada
Music: Mito (Clammbon)
Character designers: Masayoshi Tanaka
Producers: Aniplex, A-1 Pictures, Fuji TV

ANTHEM OF THE HEART, ή αλλιώς BEAUTIFUL WORLD, ονομάζεται η νέα ταινία του Nagai Tatsuyuki (σύντομος τίτλος: KOKOSAKE) και αναμένεται να κυκλοφορήσει αυτόν τον Σεπτέμβριο στην Ιαπωνία. Ουσιαστικά, οι δημιουργοί της ταινίας είναι η βασική ομάδα που δούλεψε πάνω στο ANOHANA, μια από τις καλύτερες σειρές του 2011. Όσοι πιστοί προσέλθετε.

Αντικείμενο της ταινίας είναι η επικοινωνία και ο αντίκτυπος που έχει στα συναισθήματα των άλλων, με όποιον τρόπο και αν γίνεται. Χαρακτηριστικό κομμάτι της είναι η έκφραση μέσω της ομιλίας. Η γλώσσα, λοιπόν, είναι ένα Μέσο να επικοινωνήσουμε με τον έξω κόσμο, να μεταδώσουμε τις ιδέες και τα συναισθήματά μας. “Οι περιορισμοί των λέξεων, δηλώνουν τους περιορισμούς του κόσμου στον οποίο ζούμε”, είχε πει ο διάσημος φιλόσοφος Wittgenstein. Τί θα γινόταν, όμως, αν τα λόγια μας πλήγωναν τους άλλους;

ANTHEM-2Η Jun Naruse είναι ένα κορίτσι που πλήγωσε την οικογένειά της όταν ήταν μικρή, εξαιτίας ενός συγκεκριμένου πράγματος που είπε. Με μαγικό τρόπο, δέχεται να χάνει τη φωνή της, ώστε να μην μπορεί να πληγώσει κανέναν με τα λόγια της. Αρκετά χρόνια μετά, όμως, θα έρθει αντιμέτωπη με προκλήσεις στο σχολείο της, θα γνωρίσει τη μουσική και θα έρθει κοντά με ανθρώπους που την αγαπούν.

Αν κινείται στο ίδιο ύφος με το ANOHANA, που σκηνοθέτησε πάλι ο ίδιος ο Tatsuyuki, προβλέπεται να είναι μια ταινία εξίσου συγκινητική και συναισθηματική. Οι ανθρώπινες συγκρούσεις, όσα λέγονται, όσα παραμένουν ANTHEM-3καλά κρυμμένα μέσα μας και όσα πληγώνουν τους ανθρώπους, όλα αυτά είναι μέσα στον καμβά του anime, όπου ζωγραφίζονται καθημερινές ανησυχίες και προβληματισμοί.

Τα trailer που έχουν κυκλοφορήσει με έχουν κάνει να είμαι σίγουρη για ένα πράγμα: ότι δεν υπάρχουν λέξεις (όχι, όχι, δεν έχασα και εγώ τη φωνή μου) για να εκφράσουν πόσο ανυπομονώ να το δω. Το σχέδιο είναι πολύ προσεγμένο, καθαρό και λεπτομερέστατο, η δε μουσική κεντρικό σημείο αναφοράς σε όλη την ταινία, με κομμάτια και μελωδίες όπως τα “Pathetique”, “Over The Rainbow” και “Around The World”, που στοχεύουν να αγγίξουν κάθε θεατή που δεν βλέπει μόνο με τα μάτια.

ANTHEM-4