A MONTH IN COVERS (August 2015)

Καθώς οι περισσότεροι από εσάς έχετε πια επιστρέψει από τις καλοκαιρινές διακοπές, έτσι και αυτό το μήνα είχαμε και τις επιστροφές δύο αγαπημένων καλλιτεχνών στη στήλη, της Jenny Frison και της Emma Rios, αλλά και δύο βετεράνους που κάνουν την πρώτη τους εμφάνιση, τους Cary Nord και Tony Harris.

Αυτό το μήνα, επίσης, η στήλη κλείνει το δωδέκατο της άρθρο, ολοκληρώνοντας έναν ετήσιο κύκλο παρουσίασης των εξώφυλλων της αγοράς, από τον Σεπτέμβριο του 2014 εώς τον Αύγουστο του 2015. Τα επίσημα γενέθλια, όμως, θα τα γιορτάσουμε τον επόμενο μήνα, με το 13ο installment, καθώς η στήλη ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2014.

Για την ώρα, πάμε να απολαύσουμε τα 10 εξώφυλλα που ξεχώρισαν τον μήνα Αύγουστο.

BEAUTY #1 (Cover B)
Cover Artist: Jenny Frison
Image Comics

Beauty 1 var A

Ξεκινάμε με μια αγαπημένη σχεδιάστρια, που είχε δυναμική παρουσία τους πρώτους δύο μήνες της στήλης και δεν είναι άλλη από την Jenny Frison. Δέκα μήνες μετά, δείχνει και πάλι τα δυνατά της σημεία, όπως η τοποθέτηση του θέματος και η φανταστική χρήση του χρώματος με το δέρμα σαν στάχτη και τα πύρινα μάτια έτοιμα να εκραγούν, σε ένα εξώφυλλο συνώνυμο του φερόμενου τίτλου. Ομορφιά.

BEAUTY #1 (Cover C)
Cover Artist: Kevin Wada
Image Comics

Beauty 1 var B

Άλλος ένα αγαπημένος μου καλλιτέχνης, που όμως, για κάποιο περιέργο λόγο, δεν έχει εμφανιστεί ποτέ ξανά στο A MONTH IN COVERS. Ο λόγος για τον Kevin Wada (SHE-HULK covers), έναν καλλιτέχνη (δείτε και παρακάτω στο έξτρα-αφιέρωμα της στήλης) με άκρως αναγνωρίσιμο στιλ, που χρησιμοποιεί νερομπογιές με ακρίβεια και ιδαίτερη αισθητική. Ένα ανδρείκελο σφίγγει σφιχτά τον κορσέ της επηρμένης γυναίκας, που κοιτάζει την αντανάκλαση της ως ένας άλλος Dorian Gray.

BIRTHRIGHT #10
Cover Artist: Andrei Bressan
Image Comics

Birthright 10

Άκρως αηδιαστικό και φρικιαστικό, αλλά εξίσου αποδοτικό, καθώς η συνταγή “άσπρο φόντο και έντονο κόκκινο” (συνήθως αίμα), τραβάει τα βλέμματα σαν μαγνήτης στα ράφια. Για όσους διαβάζουν τη σειρά, η κίνηση αυτή ίσως έχει συμβολικό χαρακτήρα, αλλά θα μπορούσε κάλλιστα να συμβαίνει και ακριβώς έτσι, άρα και πάλι θέλεις να το ανοίξεις να το διαβάσεις. Όπως και να ‘χει, ένας άνδρας που σκίζει τις σάρκες του είναι μια δυνατή εικόνα.

BOOK OF DEATH #2
Cover Artist: Cary Nord
Valiant

Book of Death 2

Ο εξαίσιος Cary Nord μας βάζει να κρατάμε την ανάσα μας στην θέα αυτού του, όλο ατμόσφαιρα, εξώφυλλου. Το παιχνίδι των σκιών, η επιλογή του μπεζ για να χαμηλωσει την ένταση του φωτός, ο αψεγάδιαστος σχεδιασμός των προσώπων, αλλά και της, γεμάτης νόημα, έκφρασής τους, είναι στοιχεία που δηλώνουν με σαφήνεια έναν καλλιτέχνη γεμάτο αυτοπεποίθηση στην τεχνική του.

CYBORG #2 (Variant)
Cover Artist: Tony Harris
DC Comics

Cyborg 2

Ένα μακάβριο ανδροειδές πειραματίζεται, παίζοντας το παιχνίδι του ποντικιού και της γάτας. Παίζει για να συλλέξει πληροφορίες για τον φυσικό κόσμο που τον περιβάλλει, σε μια ανατριχιαστική απόδοση από τον πασίγνωστο Tony Harris (STARMAN, EX-MACHINA). Όταν, όμως, το ποντίκι είναι νεκρό, μήπως το παιχνίδι είναι πια στημένο; Και τί τρομακτικά συμπεράσματα βγάζει το ανδροειδές στις συνάψεις του εγκεφάλου του;

DETECTIVE COMICS #43
Cover Artist: Francis Manapul
DC Comics

Detective Comics 43

Αποφεύγοντας το τετριμμένο σκοτεινό εξωφυλλο, που συνήθως έχουν τα τεύχη του Batman, ο Francis Manapul φιλοτεχνεί ένα έργο με ύφος Dia de Muertos που προσωπικά έχω μια αδυναμία. Το logo πλέκεται αδιόρατα με το σχέδιο και όπως μας προϊδεάζει ο τίτλος «Ο Θάνατος της Μηχανής», βλέπουμε και τον Batman/Chappie να γίνεται σκελετός από την μέση και κάτω.

(Υ.Γ.: Μιας και λέγαμε για Dia de Muertos δείτε το THE BOOK OF LIFE, όσοι δεν το έχετε κάνει ακόμα!)

ISLAND #2
Cover Artist: Emma Rios
Image Comics

Island 2

Η επιστροφή άλλης μιας αγαπημένης κυρίας, μετά από εννιάμηνη απουσία – και τι επιστροφή! Η Emma Rios μας αφήνει άφωνους, με ένα εκπληκτικής σύλληψης και εκτέλεσης εξώφυλλο, το οποίο μπορείτε να θαυμάσετε ολόκληρο εδώ. Απόκοσμο και ονειρικό, κρύβει μέσα του πολλές λεπτομέρειες, που μπορεί κανείς να χαζεύει ώρα, όπως το φιλί που μοιράζονται δύο γοργόνες (;) μέσα στο κεφάλι της κεντρικής μορφής.

IVAR, TIMEWALKER #8 (Variant)
Cover Artist: Steve Lieber & Ron Chan
Valiant

Ivar 8

Το τρικ στα εξώφυλλα του IVAR, TIMEWALKER, δηλαδή το γνωστό άλμα στον χρόνο, μπορεί να γίνει τετριμμένο πολύ γρήγορα, πολλές φορές όμως, οδηγεί σε πολύ όμορφα αποτελέσματα. Εδώ το άλμα γίνεται με έναν απλό βηματισμό και διαρκεί χιλιοστά του δευτερολέπτου. Ο χρόνος συμπιέζεται και διακρίνεται στα επιμέρους τμήματα του χάρη σε μια ομπρέλα. Βροχή και ήλιος, μαυρόασπρη και έγχρωμη αισθητική, παλιά και σημερινή εποχή!

LOW #9
Cover Artist: Greg Tocchini
Image Comics

Low 9

Εάν έχετε βαρεθεί να βλέπετε τον κύριο Greg Tocchini και τον τίτλο LOW, μπορείτε να μου το πείτε και υπόσχομαι να σταματήσω να τον βάζω στη λίστα… εάν φυσικά μου βρείτε σοβαρά επιχειρήματα που να εξηγούν το γιατί. Προσωπικά, δεν βρίσκω κανένα. Βρίσκω, όμως, πολλούς λόγους να είναι ξανά παρών, όπως αυτά τα χρώματα, τους στρατιώτες με τις περικεφαλαίες που μοιάζουν με αρκούδα και την πολεμική αμφίεση της πολικής αρκούδας που κοπιάρει η, βαμμένη με αιμα, Della Caine.

PLANET HULK #4
Cover Artist: Mike Del Mundo
Marvel Comics

Planet Hulk 4

Πέντε Hulks που σκάβουν με μανία το logo του τίτλου, είναι από μόνο του εντυπωσιακό θέαμα. Πέντε Hulks που τους κινούν τα δάχτυλα ενός “αόρατου” χεριού, είναι μια επιλογή που πολλαπλασιάζει το εφέ της εντύπωσης. Ο γνώριμος, πια, Mike Del Mundo, συνεχίζει με ορμή μια καταπληκτική χρονιά, στην οποία μας προσφέρει συνεχώς iconic covers.

Fashion meets Comics!

Με αφορμή την πρώτη παρουσία του Kevin Wada στην στήλη, σκέφτηκα να κάνω ένα μικρό spotlight στον καλλιτέχνη, στο ever-changing και multi-themed έξτρα κομμάτι του MONTH IN COVERS. Όσοι έχετε παρακολουθήσει τον Kevin Wada, θα έχετε παρατηρήσει ότι έχει μια μοναδική αισθητική, μια αισθητική που αποπνέει αέρα απο το χώρο της μόδας. Αυτό γιατί ξεκίνησε την καριέρα τoυ ως fashion illustrator. Εξεζητημένες πόζες και ρουχισμός υψηλής ραπτικής, συνδυάζονται με τον χώρο του υπερηρωικού, δημιουργώντας ένα άκρως αρμονικό και όμορφο αποτέλεσμα. Παρακάτω, σας παραθέτω μερικά δείγματα από το project “X-Fashion”, αλλά μπορείτε και να τσεκάρετε το Random Artist picSPAM του Harry Saxon, από τον μακρινό Δεκέμβρη του 2011.

Σας περιμένω τον επόμενο μήνα, όπου η στήλη θα γιορτάσει τα πρώτα της γενέθλια!

XFashion (3)

 

XFashion (2)

 

 

XFashion (1)