STRING DIVERS #1

Writer: Chris Ryallstringdivers
Artist: Nelson Daniel
IDW Publishing

Στο STRING DIVERS, ο Ashley Wood (δημιουργός του cover) αντί για το συνήθη ρόλο του ως artist, έρχεται στη θέση του art director, ενώ έχει βάλει το χεράκι του στη σύνθεση της ιδέας. Τη θέση του artist την κατέχει άλλος, αλλά ολόκληρη η ομάδα έχει βάλει όλες τις δυνάμεις της για να μας δώσει κάτι αξιόλογο.

Η μίξη της επιστήμης και της 9ης Τέχνης είναι αρκετά συχνή και ίσως αρκετά “φορεμένη”, εδώ όμως τα πράγματα παίρνουν μία άλλη τροπή. Αρχικά, διότι αυτή τη φορά η φυσική που χρησιμοποιείται είναι η γνωστή σε όλους μας, συν θεωρίες ύπαρξης πολλαπλών πραγματικοτήτων και συμπάντων. Με την υπερβολικά εξελιγμένη τεχνολογία που υπάρχει – ακόμα εκεί δεν έχουν φτάσει στο CERN – οι επιστήμονές μας έχουν δημιουργήσει μία ομάδα πέντε ανδροειδών, οι οποίοι είναι σχεδόν ολοκληρωμένοι άνθρωποι.

Η κύρια διαφορά τους είναι πως, όταν πεθαίνουν, έχουν τη δυνατότητα να επιστρέψουν με τις ίδιες σκέψεις και την ίδια προσωπικότητα. Μία ακόμη διαφορά, δευτερεύουσα, είναι πως έχουν τη δυνατότητα να σπάνε το χωροχρονικό συνεχές και να εισέρχονται σε διάφορα άλλα σύμπαντα. Το μόνο που χρειάζονται είναι να παραμείνουν όλοι μαζί. Αυτή την ομάδα, λοιπόν, στέλνουν οι επιστήμονες πίσω στην δική μας πραγματικότητα, με σκοπό την απόδειξη και εδραίωση, με στοιχεία, stringdivers2διάφορων αναπόδεικτων θεωριών. Σαν παράδειγμα – μιας και ταιριάζει με τον τίτλο – θα σας δώσω την String Theory. Μέσα από άγνωστους κόσμους προσπαθούν να βρουν απαντήσεις σε ερωτήματα που χρόνια ταλανίζουν την επιστημονική κοινότητα.

Και όλο αυτό το θέμα αποδίδεται όπως ακριβώς χρειάζεται από τον καλλιτέχνη – χωρίς υπερβολές αλλά και χωρίς πρόχειροδουλειές. Προσωπικά, τα ανδροειδή τα θεωρώ πολύ πετυχημένα και αρκετά ανθρώπινα, το σενάριο δούλεψε αρκετά καλά εδώ.

Γενικά, το STRING DIVERS #1 μου φάνηκε πολύ καλό και περιμένω το επόμενο τεύχος. Ελπίζω και σε σας να αφήσει την ίδια αίσθηση!