GUARDIANS OF THE GALAXY Episode 1

Writer: Marty IsenbergGuardians_Of_The_Galaxy_Series_Poster
Director: Leo Riley
Starring: Will Friedle, Trevor Devall, Vanessa Marshall, Kevin Michael Richardson, David Sobolov κ.ά.
Marvel Television, Marvel Animation

DICLAIMER: Το παρακάτω review θεωρεί ως δεδομένο ότι έχετε δει την ταινία GUARDIANS OF THE GALAXY. Αν δεν την έχετε δει, κάντε μία παύση: Δείτε τη. Μετά μπορείτε να συνεχίσετε στο review.

Πρόσφατα (ξανά)είδα το GUARDIANS OF THE GALAXY και η αλήθεια είναι ότι το απόλαυσα ιδιαίτερα. Έτσι, λοιπόν, μέσα στον ενθουσιασμό του να βρω να διαβάσω κάτι από Guardians, έπεσα σε κάτι που δεν μπόρεσα να αντισταθώ να δω, παρόλο που αναιρούσε το πρώτο μέρος της επιθυμίας μου (το να διαβάσω δηλαδή). Αυτό, λοιπόν, ήταν το πρώτο επεισόδιο της καινούργιας σειράς κινουμένων σχεδίων GUARDIANS OF THE GALAXY από το Disney XD.

Βλέποντας την υπογραφή Disney XD, είχα έναν καλό λόγο να περιμένω να δω κάτι αξιόλογο, ενώ σε περίπτωση που θα έπεφτα σε πατάτα, ο ενθουσιασμός που περιέγραψα παραπάνω μου θα λειτουργούσε σαν αερόσακος και θα με προστάτευε από ένα ενδεχόμενο brain damage. Η σειρά, βέβαια, ουδεμία σχέση έχει με το STAR WARS REBELS και σαν θετικό να αναφέρω ότι εδώ έχουμε 2D animation (wow!), το οποίο σίγουρα ταιριάζει με το γενικότερο 90s feeling της σειράς. Δυστυχώς, υπάρχουν κάποιες τρισδιάστατες γυφτιές (ωραίο και το 3D, αλλά μη μου το βάζεις πάνω στο 2D, βρε παιδί μου), αλλά κατά τ’ άλλα ο οπτικός τομέας παίρνει approval.

fTo awkward smile, όμως, σχηματίστηκε στο πρόσωπό μου, με το που πάτησα το play button, μιας και η σειρά ξεκινάει με το “Hooked On A Feeling” των Blue Swede (ή αλλιώς το theme song της ταινίας). Αυτό με προσγείωσε μονομιάς (ο αερόσακος που λέγαμε) και έτσι ξεκίνησα το επεισόδιο περιμένοντας πραγματικά τα ελάχιστα, γιατί αυτό το καθόλου αθώο soundtrack σήμαινε αυτό που πολύ ωραία αναφέρεται στη Wikipedia: “it will serve as a spiritual continuation of the first film’s plot”. Come on! Μας δώσατε το 2D με αντάλλαγμα την φαντασία σας; Προφανώς, έχει κάποια λογική όλο αυτό, απλά μου φαίνεται λίγο μίζερο να πρέπει να πατήσει πάνω σε μία κινηματογραφική παραγωγή, ενώ θα μπορούσε να βγει κάτι καινούργιο και δημιουργικό .

Εντός του επεισοδίου λοιπόν, αναπόφευκτα, υπήρχαν σκηνές, συγκεκριμένα αστεία και γενικότερα δεδομένα που είχαν σχέση με την ταινία. Από την άλλη, βέβαια, το concept art της ταινίας είχε τόσο “σωστή” κατεύθυνση και σίγουρα υπάρχουν πράγματα που θα ήθελα να κατανοήσω καλύτερα (και ενδεχομένως αυτό γίνει στην σειρά). Αφού πήραν αυτήν την πορεία, πάντως, (και δείχνοντας λίγο επιείκεια στο πρώτο επεισόδιο), ας ελπίσουμε απλά ότι όλο αυτό θα γίνει με μέτρο και όχι με υπερβολές που θα χαροποιήσουν μονάχα fanboys.

Η σειρά, λοιπόν, θα δείχνει τις περιπέτειες των Guardians που ψάχνουν να βρουν την ισορροπία ανάμεσα στο outlaw παρελθόν τους (βγάζοντας τα προς το ζην) και το heroic παρόν (σώζοντας τον κόσμο). Στο πρώτο επεισόδιο, θα δούμε γνώριμους χαρακτήρες από την ταινία και θα έρθουμε λίγο πιο κοντά στο να μάθουμε για το βιολογικά άγνωστο μισό των γονιών του Star-Lord, ενώ η ομάδα θα επιστρέψει στο “Knowhere” προσπαθώντας να βρει πληροφορίες για ένα κουτί.

Η ιστορία, όμως, δεν ολοκληρώνεται στο πρώτο επεισόδιο και έτσι είμαι δεσμευμένος στο να δω και το επόμενο. Να πω την αλήθεια, όμως, παρόλα τα στραβά του, το επεισόδιο δεν ήταν κακό και με κράτησε μέχρι τέλους. Αν σας άρεσε η ταινία και σας αρέσουν και οι Guardians, ρίξτε του μια ματιά.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=jLFQZUX43Vo[/youtube]