SNAPSHOT REVIEWS 24-09-15

Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

TOKYO GHOST #1τοκυογηοστ
Writer: Rick Remember
Artist: Sean Murphy
Image Comics

Post- apocalyptic καταστάσεις, με μίξεις ανθρώπων και ρομπότ και ναρκωτικά σε μορφή ορμονών.

Και η ιστορία μας είναι γεμάτη αδρεναλίνη, καθώς οι σκηνές δράσης και κυνηγητού πιάνουν περίπου το 95% του comic. Μαζί με τους πυροβολισμούς και τους πολύ παραστατικούς θανάτους, όμως, έχουμε και διάλογο. Ναι, δεν είναι μόνο ατελείωτο πιστολίδι, αλλά και διάλογοι με υβριστικό περιεχόμενο και τον μεγάλο κακό να μονολογεί μόνος του.

Ο κακός μας εδώ ίσως να είναι και ο μοναδικός που σκοτώνει κόσμο (πάρα πολύ κόσμο) μόνο και μόνο επειδή θέλει να δολοφονεί ανθρώπους, ανθρωποειδή, ρομπότ και γενικά ό,τι κινείται.

Όπως και να έχει, παραμένει μία ιστορία κατά κύριο λόγο περιπέτειας. Έχει και μία ευαίσθητη πλευρά, αλλά για την εξέλιξή της πρέπει να περιμένουμε. Και καθώς είναι μία περιπέτεια, το σχέδιο αποτελείται από γεμάτα πλάνα με γρήγορες εναλλαγές και αρκετά λεπτομερώς σχεδιασμένα οχήματα!

deathheadDEATH HEAD #3
Writers: Zack Keller/ Nick Keller
Artist: Joanna Estep
Dark Horse Comics

Η πλέον καταραμένη οικογένεια συνεχίζει την καθημερινότητα της. Βέβαια, υπάρχουν κάποιες αλλαγές στα προγράμματα τους.

Ο πατέρας είναι τελείως παρανοϊκός παρά δέκα εκατοστά. Η κόρη του έχει προβλήματα με τη μύτη της. Ο γιος του απέκτησε έναν αέριο φίλο και μία δαιμονική μάσκα και η γυναίκα του προσπαθεί να ξεφύγει από μανιακούς χιμπατζήδες.

Τελικά, τα ζώα έχουν διαίσθηση. Κατά τα άλλα, η ζωή κυλάει κανονικά. Ξυπνάμε το πρωί, τρώμε πρωινό και χωρίζουν οι φλεγόμενοι και γεμάτοι κοράκια δρόμοι μας. Η σειρά έχει πάρει ωραία τροπή και the horror is real. Τόσο αληθινός που και εσείς οι ίδιοι θα ανατριχιάσετε.

Θα ανατριχιάσετε γιατί οι εικόνες που δημιουργεί η σχεδιάστρια γίνονται πιο υπέροχες, όσο προχωράει η ιστορία!

PREZ #4prez
Writer: Mark Russell
Artist: Ben Caldwell
DC Comics

Μιας και η πολιτική επικαιρότητα είναι αρκετά έντονη τις τελευταίες ημέρες, είπα και εγώ με τη σειρά μου να μιλήσω για την πολιτική εξέλιξη στο PREZ.

Λοιπόν, η μικρή κατάφερε να γίνει πρόεδρος των ΗΠΑ και να κερδίσει όλους εκείνους που έταζαν λαγούς με πετραχήλια για να πάρουν μία ψήφο. Τελικά, τίποτα δεν τους έπεισε και η Beth Ross είναι τώρα πρόεδρος. Καλό ή κακό, δε γνωρίζουμε ακόμα.

Ποτέ δεν ξέρεις, όμως. Η μικρή έχει τη δυνατότητα να πάρει για συμβούλους όποιους θέλει. Και μιας και είναι μικρή (όπως είπα), θέλει να αλλάξει την Αμερική και δεν επιλέγει τα συνήθη άτομα που περιτριγυρίζουν τις πολιτικές εξελίξεις εδώ και τέσσερις γενιές.

Εν τω μεταξύ, ο μισός και κόσμος είναι εναντίον της Αμερικής και πέφτει ατελείωτο χρήμα σε όπλα και προστασία. Οι πλούσιοι γίνονται πλουσιότεροι κτλ.. Γι’ αυτό, η μικρή θέλει να ξημερώσει ένα καινούριο αύριο σε μία χώρα που δεν έχει αύριο.

ufologyUFOLOGY #5
Writers: James Tynion/ Noah J. Yuenkel
Artist: Matthew Fox
Boom! Studios

Λίγο πριν το τέλος της ιστορίας, απαντώνται όλα τα ερωτήματα που είχαν δημιουργηθεί. Καταρχάς, η κοπέλα ζει. Αλλά δεν είναι και τελείως καλά. Κυρίως, γιατί την περιτριγυρίζουν παραισθήσεις, οι οποίες έχουν πολύ περισσότερη υλική υπόσταση από όση θα θέλαμε.

Εκτός αυτού, πλέον μπορεί να έχει μία μορφή επικοινωνίας με τα εξωγήινα όντα. Τέλος πάντων, μέσα από συνεχή και ατελείωτα flashbacks, η ιστορία παίρνει μορφή. Γιατί; Πολύ απλά επειδή δεν είναι καινούριο φαινόμενο η εμφάνιση άγνωστων μορφών ζωής στον πλανήτη Γη. Πριν δέκα χρόνια είχαμε τα ίδια ακριβώς. Μόνο που πήραν μία τραγική πορεία.

Οπότε, σας ερωτώ κυρίες και κύριοι, αν υπήρχαν πριν δέκα χρόνια πώς είμαστε σίγουροι ότι δεν έχουν ξανάρθει;! Είστε σίγουροι πως ο γείτονας σας είναι 100% γήινος;

POWER CUBED #1powercubed
Writer/ Artist: Aaron Lopresti
Dark Horse Comics

Δύο τρελοί επιστήμονες εμφανίζονται στις σελίδες του POWER CUBED. Ο ένας είναι τελείως παρανοϊκός κακός και ο άλλος ελεεινά nerdουλας!

Πώς όμως σχετίζονται; Δεν έχω ιδέα. Αρχικά, ο καλός επιστήμονας χρησιμοποιεί εξωγήινη τεχνολογία για να φτιάχνει τα μαραφέτια του. Και ο κύριος δημιούργησε έναν κύβο με τρομερές ικανότητες. Αυτόν τον κύβο τον παρέλαβε ο δεκαοχτάχρονος γιος του.

Έλα μου, όμως, που ο κακός μάλλον επιθυμεί αυτόν τον κύβο. Οπότε στέλνει δύο μπράβους να κάνουν τη βρώμικη δουλειά. Και εκεί μας αφήνει. Δεν γνωρίζουμε ακόμα (δυστυχώς) το διαβολικό σχέδιο του τρελού επιστήμονα για να κατακτήσει τον κόσμο.

Ίσως όμως να το μάθουμε αργότερα, εάν ζήσει κάποιος να πει την ιστορία.