Παρουσίαση Συλλεκτικού Τεύχους Του ΜΙΚΡΟΣ ΚΑΟΥ-ΜΠΟΫ

Το Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου, θα πραγματοποιηθεί η παρουσίαση ενός νέου, συλλεκτικού τεύχους του περιοδικού ΜΙΚΡΟΣ ΚΑΟΥ-ΜΠΟΫ, στη Λέσχη Φίλων Κόμικς, στην οποία θα συμμετέχουν οι συντελεστές και ειδικοί καλεσμένοι, ενώ θα πραγματοποιηθεί και κλήρωση με συλλεκτικά δώρα. Μάθετε περισσότερες λεπτομέρειες για την παρουσίαση και το νέο τεύχος του ΜΙΚΡΟΣ ΚΑΟΥ-ΜΠΟΫ στο δελτίο Τύπου που ακολουθεί.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

mikros-cowboy-1220Σας προσκαλούμε το Σάββατο, 26 Σεπτεμβρίου 2015, στις 19:00, στην Λέσχη Φίλων Κόμικς, στο Μοναστηράκι (Αγ. Ειρήνης 5), για την παρουσίαση ενός νέου, συλλεκτικού τεύχους του περιοδικού
ΜΙΚΡΟΣ ΚΑΟΥ-ΜΠΟΫ.

Ποιος είναι ο ΜΙΚΡΟΣ ΚΑΟΥ-ΜΠΟΫ…

Όσοι δεν είχαν την τύχη να γνωρίσουν τον “Μικρό Κάου-μπόυ”, θα έχουν μια καλή ευκαιρία στις 26 Σεπτεμβρίου να πάρουν μια “γεύση” από το περιοδικό που κάποτε έσπαγε τα ρεκόρ κυκλοφορίας και διαβάζονταν μανιωδώς από μικρούς και μεγάλους!

Ο “Μικρός Κάου-μπόυ” κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 1963 ως μια έξτρα έκδοση του “Μικρού Σερίφη”, του περιοδικού που έφερε την Άγρια Δύση στα σπίτια των μικρών Ελληνόπουλων. Ήρωες των περιοδικών αυτών ήταν μια παρέα τεσσάρων νέων παιδιών που προσπαθούσε να εφαρμόσει το Νόμο στις αχανείς εκτάσεις του Φαρ-Ουέστ. Αρχηγός της παρέας ήταν ο νεαρός σερίφης Τζιμ Άνταμς, γιος ενός Έλληνα μετανάστη στην Αμερική. Για βοηθούς είχε ένα κωμικό Μεξικανόπουλο, τον… θρυλικό Πεπίτο Γκονζάλες, μια πανέμορφη κοπέλα που την έλεγαν Ντιάνα και ένα τετραπέρατο μικρό Ινδιανάκι, τον Τσιπιρίπο. Οι τέσσερίς τους μπλέχτηκαν σε αμέτρητες περιπέτειες, αντιμετωπίζοντας κακούργους, Ινδιάνους και κάθε λογής κίνδυνο. Η “Θρυλική Τετράδα” (όνομα με το οποίο τους θυμούνται οι παλιοί αναγνώστες) αγαπήθηκε τόσο πολύ από το κοινό που μια πλειάδα περιοδικών κυκλοφόρησαν με τους ίδιους ήρωες, δίνοντας απίστευτες διαστάσεις στην εκδοτική επιτυχία του νεαρού Ελληνόπουλου. Ο “Μικρός Αρχηγός”, το “Γεράκι του Τέξας”, ο “Γίγας του Φαρ-Ουέστ”, το “Υπερτεύχος Μικρός Κάου-μπόυ/Ντιάνα”, ο “Μικρός Σερίφης Τσέπης” είναι μόνο κάποια από αυτά…

Αν αναλογιστεί κανείς ότι το συνολικό τιράζ που τυπώνονταν μόνο τα τρία από αυτά τα περιοδικά (Μικρός Σερίφης, Μικρός Κάου-μπόυ, Μικρός Αρχηγός), ξεπερνούσε και τα 60.000 αντίτυπα εβδομαδιαίως (μιλάμε για περίπου 250.000 αντίτυπα τον μήνα!!), τότε ίσως μιλάμε για τον πιο πολυδιαβασμένο ήρωα στα ελληνικά χρονικά!

Τις ιστορίες των περιοδικών αυτών τις έγραφαν κυρίως οι δύο κορυφαίοι Έλληνες συγγραφείς pulp ιστοριών, ο Πότης Στρατίκης και ο Γιώργος Μαρμαρίδης, ενώ την εικονογράφηση επιμελούνταν δύο άλλα “ιερά τέρατα” του χώρου, οι ζωγράφοι Θέμος Ανδρεόπουλος και Κώστας Ραμπατζής.
Κορυφαίο ανάμεσα στα περιοδικά του είδους αυτού, θεωρείται βέβαια ο “Μικρός Κάου-μπόυ”.

Καταπληκτικό και πρωτοποριακό στήσιμο, πανέμορφα εξώφυλλα, ξεχωριστές περιπέτειες. Ήταν και το πρώτο περιοδικό που άρχισε να φέρνει στην Ελλάδα μεγάλες και ακριβές ξένες παραγωγές κόμικς.
Ο “Μικρός Κάου-μπόυ” σταμάτησε να εκδίδεται το 1989 και έκτοτε κυκλοφορεί με επανεκδόσεις. Το 2013, στην επέτειο των 50 χρόνων κυκλοφορίας, το “Club Φίλων Μικρός Σερίφης” εξέδωσε ένα πολυτελές επετειακό τεύχος, σε περιορισμένο αριθμό αντιτύπων. Με οδηγό εκείνο το τεύχος, μια μικρή ομάδα φίλων και νοσταλγών των παλαιών περιοδικών, αποφάσισε να κάνει μια προσπάθεια αναβίωσης του ιστορικού τίτλου.

Αν θέλετε κι εσείς να στηρίξετε αυτή τη προσπάθεια, ελάτε να γνωρίσετε τον “Μικρό Κάου-μπόυ” και να ταξιδέψετε για λίγο στην Άγρια Δύση. Θα συνομιλήστε με τους συντελεστές του περιοδικού και τους εδικούς καλεσμένους, ενώ θα πάρετε μέρος και σε μια κλήρωση με έπαθλο συλλεκτικά δώρα.
Σας περιμένουμε το Σάββατο, 26 Σεπτεμβρίου 2015, στις 19:00, στην Λέσχη Φίλων Κόμικς, στο Μοναστηράκι (Αγ. Ειρήνης 5). Η παρουσία σας θα μας δώσει ιδιαίτερη χαρά.