Project “Periapsis”: 8/10-7/11 @ Γκαλερί Λόλα Νικολάου

Το Project “Periapsis”, είναι η πρώτη ελληνική Sci-Fi Concept Art – Εικαστική έκθεση σε γκαλερί της χώρας μας, και διοργανώνεται από τη Γκαλερί Λόλα Νικολάου, σε συνεργασία με νέους καλλιτέχνες της Σχολής Καλών Τεχνών Φλώρινας, και με την υποστήριξη διεθνώς αναγνωρισμένων concept artists. Μάθετε περισσότερα στο δελτίο Τύπου που ακολουθεί.   

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Print

Project «Periapsis»

Βασίλης Αγγελόπουλος, Γιάννης Βλασιάδης, Ειρήνη Πουλιάση, Θανάσης Μπλιούμης, Κυριάκος Μπουρνάς, Πάρης Ιωάννου, Φώτης Μπάλας,Χριστίνα Τζάνη, Richard Anderson,Ivan Laliashvili,Thierry Doizon

Συνεργατικοί Καλλιτέχνες: Χάρης Κοντοσφύρης,Lee Maelzer,Δημοσθένης Αβραμίδης
Guest artist: Ραφαήλ Καστερούδης

Εγκαίνια: Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2015, 19.00 – 22.00
στη Γκαλερί Λόλα Νικολάου
(Τσιμισκή 52, Θεσσαλονίκη)

Richard Anderson-Periapsis

Μια καινοτόμα πρόταση και ιδέα για τα δεδομένα της τέχνης στον Ελληνικό χώρο έρχεται να εδραιώσει την ConceptArt ως πρωτοπόρα. Η Γκαλερί Λόλα Νικολάου σε συνεργασία με νέους καλλιτέχνες της Σχολής Καλών Τεχνών Φλώρινας αλλά και με την υποστήριξη διεθνώς αναγνωρισμένων Concept Αrtist από τον κόσμο του Hollywood και των Βίντεο Games διοργανώνει το Project «periapsis». Την πρώτη ελληνική Sci-Fi Concept Art – Εικαστική έκθεση σε γκαλερί της χώρας μας. Βασισμένο στο Concept – σενάριο του Κυριάκου Μπουρνά εννέα καλλιτέχνες, τρεις διεθνείς Concept Artists και ένας χαρισματικός 10χρονος σχεδιαστής χτίζουν ένα κόσμο αποκαλυπτικής δυστοπίας στην τροχιά μιας αγγελικής πτώσης.

Το Project «periapsis», μέσα από ένα φανταστικό πρίσμα, δημιουργεί μια αλληγορική αφήγηση, ταυτισμένη με την κατάσταση στην οποία ζούμε, είναι το οπτικό brainstorming ιδεών και εικόνων με μια ενιαία μορφοπλαστική γραμμή. Διαμορφώνεται έτσι ένα σενάριο του οποίου την ανάγνωση ο θεατής καλείται να ανακαλύψει μέσα από μία σειρά έργων που έχουν δημιουργηθεί στα πλαίσια της θεματολογίας και της έρευνας του Project « periapsis», που είναι η συνάντηση – σύγκρουση του ανθρώπου, με τις δυνάμεις του υπερφυσικού.

Κυριάκος Μπουρνάς-Our Lady of Conflict

Κυριάκος Μπουρνάς-Our Lady of Conflict

Περίαψη (periapsis), είναι το σημείο της τροχιάς ενός δορυφόρου, την στιγμή που αυτός βρίσκεται πιο κοντά στον πλανήτη του και συμβολίζεται διεθνώς με το ελληνικό πεζό γραμμα ω .Πιο συγκεκριμένα, και κατά τον ορισμό: «Το ω είναι η γωνία που σχηματίζεται ανάμεσα στην περίαψη της τροχιάς και τον ανερχόμενο σύνδεσμο (το σημείο το οποίο το σώμα διασχίζει το επίπεδο αναφοράς — συνήθως το επίπεδο της εκλειπτικής — με κατεύθυνση από τον Νότο προς τον Βορρά).» Με την Περίαψη υπολογίζεται η τροχιά εισόδου ενός σώματος στην ατμόσφαιρα ενός πλανήτη με βαρυτικό πεδίο.
Στον κόσμο που δημιουργήσαμε,έχουμε άγνωστα μέχρι στιγμής σώματα, τα οποία μετά τη παρατήρησή τους ενεργοποιούνται και εισέρχονται σε τροχιά σύγκρουσης με τον πλανήτη μας, με αποτέλεσμα μια σειρά αποκαλυπτικών γεγονότων.

«…Καὶ εἶδον ἄλλον ἄγγελον ἰσχυρὸν
καταβαίνοντα ἐκ τοῦ οὐρανοῦ,
περιβεβλημένον νεφέλην, καὶ ἡ ἶρις ἐπὶ τῆς
κεφαλῆς αὐτοῦ, καὶ τὸ πρόσωπον αὐτοῦ ὡς
ὁ ἥλιος, καὶ οἱ πόδες αὐτοῦ ὡς στύλοι πυρός…»

Αποκαλυψη 10:1

 

periapsis -ΑφίσαΕπιβλέποντες Καθηγητές: Θωμάς Ζωγράφος, Χάρης Κοντοσφύρης

Δημιουργία concept: Κυριάκος Μπουρνάς

Οργάνωση έκθεσης : Ειρήνη Πουλιάση

Γραφιστική επιμέλεια : Γιάννης Βγόντζας

Υποστήριξη έκθεσης: Άννα Μαρία Σαμαρά,Γεωργία Δαμιανού ,Γαβριήλ Φτελκόπουλος.

Διάρκεια έκθεσης έως 7 Νοεμβρίου 2015

Ώρες λειτουργίας: Τρ., Πε., Πα.: 12.00 – 20.00 / Τε., Σα.: 12.00 -15.00

Γκαλερί Λόλα Νικολάου (Τσιμισκή 52, Θεσσαλονίκη)

 

Το Comicdom.gr είναι Χορηγός Επικοινωνίας της Έκθεσης.