COLDER: TOSS THE BONES #1

Writer: Paul Tobincolder
Artist: Juan Ferreyra
Dark Horse Comics

Η τρομερή horror σειρά COLDER έρχεται με το τρίτο και το τελευταίο της κεφάλαιο. Και, όπως φαίνεται, έρχεται δυναμικά και μάλλον θα κάνει πολύ ωραία έξοδο. Μακάρι κιόλας, γιατί πολλές φορές η τελευταία σκηνή είναι ικανή να καταστρέψει ολόκληρη τη σειρά!

Τέλος πάντων, για όσους δε γνωρίζουν (και οι άλλοι που γνωρίζουν να θυμηθούν), η σειρά γυρνάει γύρω από τον Declan, o οποίος ήταν μία ιδιαίτερη περίπτωση τρέλας. Χωρίς πολλά λόγια, το πάλεψε το παιδί τις δύο προηγούμενες φορές και έγινε καλά, αλλά έχασε τα δαχτυλάκια του. Και για όλα αυτά φταίει ένας ακόμα κόσμος, μέσα στον δικό μας, που έχει δημιουργήσει ο συγγραφέας, που τον ονομάζει hungry world και είναι ο κόσμος της ψυχικής τρέλας του ανθρώπινου είδους.

Τόσο καιρό τον είχε ξεφορτωθεί και ζούσε μια χαρά ήρεμα τη ζωούλα του. Αλλά για ακόμα μία φορά δε θα ηρεμήσει. Και προβλέπεται δύσκολη η μάχη αυτή. Καθώς αυτή τη φορά έρχεται αντιμέτωπος με τη νέμεσή του, τον Nible Jack. Ο οποίος τρέφεται με την τρέλα που όλοι έχουμε μέσα μας. Όσο πιο παράλογος τόσο πιο νόστιμος. Και ο Declan είναι δυσεύρετη λιχουδιά. Και, εννοείται, με το που επέστρεψε σκοτώνει κόσμο με το έτσι θέλω.

colder2Ακόμα δεν έχουν συναντηθεί, αλλά και αυτό δε θα αργήσει να γίνει. Και είναι κάτι που ανυπομονώ να γίνει, κυρίως γιατί ο Tobin έχει κάνει ωραία δουλειά με το σενάριο αναμειγνύοντας πραγματικότητα και φαντασία.

Αλλά την παράσταση στο πρώτο τεύχος την έκλεψε το σχέδιο. Κυρίως γιατί είναι Ferreyra – που προσωπικά μου αρέσει πολύ, αλλά και επειδή έκανε πολύ ενδιαφέρουσα δουλειά. Μας έδωσε πολύ ωραία πλάνα μίξης του hungry world με τον κανονικό, και ακόμα πιο εντυπωσιακούς θανάτους.

Όχι όμως κάτι διαφορετικό, καθαρό σχέδιο με πολύ gore και πολύ γεμάτα πανελάκια. Που και αυτό προσωπικά δε με χαλάει καθόλου.

Τι να σας πω, εμένα μου άρεσε, αλλά εμένα μου αρέσει και όλη η σειρά. Να πάτε να το πάρετε και αν δεν έχετε διαβάσει τα προηγούμενα, να πάρετε και αυτά!